Může to být zánět ledvin?

Anonymní
6.2.24 22:37

Může to být zánět ledvin? SOS

Holky, SOS! Která máte zkušenost? :oops:
Dnes okolo 1 ráno jsem se probudila s pícháním v podbřišku, ale myslela jsem si, že jsem jen špatně ležela.
Od rána mi bylo tak zvláštně a odpoledne úplně náhle a z ničeho ostrá pichlavá bolest v podbřišku a sakra velká nevolnost. Než jsem došla domů, tak jsem snad 3× zastavovala, abych to rozdýchala. Doma jsem si lehla, tak se to uklidnilo a myslela jsem si, že tedy asi chvilková nauzea, nebo něco.
Jenomže bolest přešla do části, kde jsou ledviny…
Teplotu teda nemám, ale teď to bolí i dost v leže. Na zvracení už mi naštěstí tolik není, ale bolest v podpřišku a na ledvinách stále - dominantně pravá strana - jak ledviny, tak podbřišek. :cert:
Může to být potencionální zánět ledvin? Močení mírně zapáchá, je to takové světlé, mírně (asi) kalné..ale tedy co, tak při močení mě nepálí. Bohužel nemám doma ty rychlo-testovací proužky :roll: Vyčkávám do rána, pokud to ráno bude horší, tak si to budu nejspíš štrádovat rovnou na pohotovost :?
Prosím, jaký jste měly průběh?
Dala jsem si horký brusinkový čaj a ležím v teple, ale bolesti jsou pořád, snad to do rána aspoň trošku zaspím. Ale mám strach, že se ráno nepostavím na nohy…
Anonym - info o zdraví, děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6
6.2.24 23:02

Jak často chodíte na malou? Mě když chytnou ledviny tak nejsem schopna opustit WC :D Určitě bych zvážila navštívit lékaře, je dost možné, že vám nasadí antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.2.24 23:03

Spíš zaseklý ledvinový kámen. Já bych teda fofrem mazala na pohotovost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.24 06:58

No docela často a to vyčůrám třeba jen malinko.

Ledvinový kámen mě vůbec nenapadl. Ani nevím, z čeho se dělají :zed:

Ale děkuji vám! Přes noc se to mírně spaním zlepšilo, no vyšla jsem ven a už to jede :cert: takže jak dojdu z práce si zajdu hned na pohotovost..tady u nás je až od 5 odpoledne :roll:

• Citovat
  • Upravit
65622
7.2.24 07:01
@Anonymní píše:

Ale děkuji vám! Přes noc se to mírně spaním zlepšilo, no vyšla jsem ven a už to jede :cert: takže jak dojdu z práce si zajdu hned na pohotovost..tady u nás je až od 5 odpoledne :roll:

Proc na pohotovost? Snad k obvodnimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14849
7.2.24 07:12
@Anonymní píše:

Ale děkuji vám! Přes noc se to mírně spaním zlepšilo, no vyšla jsem ven a už to jede :cert: takže jak dojdu z práce si zajdu hned na pohotovost..tady u nás je až od 5 odpoledne :roll:

Ta pohotovost byla myslela v tech 11 vecer. Ted jdi normalne k obvodnimu lekari. Na pohotovosti by z tebe meli “radost”, ze jsi cekala, az budes moct k nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
7.2.24 07:26

Pri ledvinovych kamenech je moč tmavá, je v ni krev, jak ten kámen prochází. Tak uvidis, jestli se barva nezmění.
Jinak urcite lékař, at uz je to zanet nebo kolika, oboji bez doktora nedáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.24 07:33

K obvodní se tak snad nedostanu..tu mám bohužel cca 200 km daleko. Takže toto je na prd úplně. A není v mých silách pracovat do odpoledne a pak ještě jezdit 200 km. A teď mi v práci žádnou propustku nedají, abych mohla.
Takže mi v cizím městě asi nic jiného než pohotovost nezbyde.
A i kdybych k ní šla, tak dostanu čočku, že jsem neobjednaná a dala by mi finanční persekuci :roll:

• Citovat
  • Upravit
14849
7.2.24 09:27
@Anonymní píše:
K obvodní se tak snad nedostanu..tu mám bohužel cca 200 km daleko. Takže toto je na prd úplně. A není v mých silách pracovat do odpoledne a pak ještě jezdit 200 km. A teď mi v práci žádnou propustku nedají, abych mohla.
Takže mi v cizím městě asi nic jiného než pohotovost nezbyde.
A i kdybych k ní šla, tak dostanu čočku, že jsem neobjednaná a dala by mi finanční persekuci :roll:

Tak to je silena doktorka. V tvem pripade bych tedy sla k nejakemu obvodakovi ve meste, kde pracujes. Nebo do nemocnice. Necekala bych na pohotovost. Jak chces v tomto stavu pracovat? A jak ze ti v praci nedaji propustku? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21771
7.2.24 09:48

Obvolej obvodní lékaře ve svém městě, zda by tě nevzali jako akutní a případně nezaregistrovali. A propustku ti nikdo schvalovat nemusí. Na tu máš nárok ze zákona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.2.24 10:21

Zavolej do nemocnice na urologii, tohle bych už přes obvoďáka neřešila.

• Citovat
  • Upravit
2003
7.2.24 10:54
@Mar__tanka1983 píše:
Pri ledvinovych kamenech je moč tmavá, je v ni krev, jak ten kámen prochází.Tak uvidis, jestli se barva nezmění.
Jinak urcite lékař, at uz je to zanet nebo kolika, oboji bez doktora nedáš…

Není pravda, nic takového jsem neměla, ani kapku krve. Ono taky záleží jak je ten kámen velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14849
7.2.24 11:16
@medvidka píše:
Není pravda, nic takového jsem neměla, ani kapku krve. Ono taky záleží jak je ten kámen velký.

Shouhlas. Moje mama mela “jen” priserne bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
7.2.24 14:07

@medvidka @Janča6 tak me to doktorka na pohotovosti rekla, ze krev v moči je jeden ze zakladnich příznaků koliky, spolu s bolestmi v kříži a podbřišku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8892
7.2.24 14:15

Zakladatelko, už jsi někam zašla?
Já měla horečky 3 dny, skoro 40, normálně umírám, když mám 37,2… nebolelo mě nic.
Po 3 dnech těch horeček, který ani nešly srazit, jsem jela do nemocnice, kde taky moc nevěděli co se mnou, nic mě nebolelo, z krve zjistili šílený CRP asi 350 myslím a až z moči zjistili zánět ledvin, a UTZ následně. Já byla tejden v nemocnici na kapačkách a silný antibiotika. Doktorka na urologii mi říkala, že právě zánět ledvin nebolí, jen když mě cíleně bouchla hranou ruky, tak mírná bolest. Jinak já nikdy netrpěla ani na zánět močáku, asi jsem to měla z nervů, co jsem v tý době měla.
Ale teda příznaky úplně jiný než ty. Nebude to spíš něco gynekologického u tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí