Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, mám dotaz. Mám celkem velké zmaménka v obličeji a chci si je nechat odstranit.
Odstraní mi všechny najednou, nebo je např. nějaký limit v jedné návštěvě? Asi to bude nějak dle velikosti? Děkuji za info ![]()
Postupně a mně to dělali laserem. Uspechala jsem potom hojení strupů a zůstala mi jizva. Částečně mám ale pocit, že to Dr odflakl. Byla to takova rychlo návštěvám. Takže bych pečlivě vybírala doktora.
@Ariadne Mám je veliká, na to už laser nestačí.
Chystám se několik let a mezitím rostly a rostly ![]()
Tak to na kožní a poradit se, jak a kde začít. Mně stačil ten laser.
@Ariadne Našla jsem si plastického chirurga
s dobrými recenzemi, tak snad to bude vpořádku, když jsem se konečně odhodlala.
Původně jsem volala na kožní a tam mi řekli, že ať si nemyslím, že k nim přijdu a řeknu si že se mi to na tom obličeji nelíbí a oni mi dají doporučení na odstranění.
Tak jsem poděkovala za informace a hledala jsem něco na přímo.
Po chirurgické odstranění zůstávají vzdy jizvicky.
Mám několik odstraněnych znamének kolem krku a jizvicka zůstala po každém.
@jejjej Tak to se nedá nic dělat, když jsem je nechala tak vyrůst…..
@Tools píše:
@Ariadne Našla jsem si plastického chirurga
s dobrými recenzemi, tak snad to bude vpořádku, když jsem se konečně odhodlala.
Původně jsem volala na kožní a tam mi řekli, že ať si nemyslím, že k nim přijdu a řeknu si že se mi to na tom obličeji nelíbí a oni mi dají doporučení na odstranění.
Tak jsem poděkovala za informace a hledala jsem něco na přímo.
To se divím. Vždyť by mohly být i nebezpečná. Mně to znaménko posílali i na histologii. To mají jednání teda velmi nevhodné. V tom případě držím palce u toho plastika. Mě to taky napadlo, zda by zvládli nějakou korekci u mě. Ale ještě jsem se k tomu nedokopala.
@Ariadne Po odebrání je v ceně i zaslání na histologii.Tak jsem ráda.
Taky mi trvalo roky než jsem se odhodlala, tak snad to dotáhnu do konce ![]()
@Tools píše:
@Ariadne Po odebrání je v ceně i zaslání na histologii.Tak jsem ráda.
Taky mi trvalo roky než jsem se odhodlala, tak snad to dotáhnu do konce
Mi radili na kožním, že znaménka v obličeji nechat než je chirurgick vyriznout.
Když jsou duvody pouze kosmetické.
Kousek kolem krku jsem znaménka nechtěla, protože řetízky kolem krku…měla jsem z toho blbý pocit.
@jejjej píše:
Mi radili na kožním, že znaménka v obličeji nechat než je chirurgick vyriznout.
Aha, na to se zaměřím.
Ale mám takové 3 extra obry právě, vypá to blbě…
@Tools píše:
Aha, na to se zaměřím.
Ahoj, já měla doporučení na plastickou chirurgii na Vinohrady z kožní ambulance, kam jsem chodila se všemi znaménky. Zmínila jsem tam, že bych ráda nechala odstranit i ta na obličeji z estetických důvodů (jiná mi odstraňovali normálně na kožním, nebo chirurgii, ale ta podezřelá) a nebyl problém, dali mi žádanku a měla jsem to pak na plastické chirurgii na pojišťovnu a na histologii to též posílali.
Mám tam jizvičky, ale lepší, než ta znaménka, laser mi ani nenabízeli, jen vyříznutí. Asi už byla znaménka větší a mám dojem, že po laseru to nejde poslat na histologii.
Držím palce.
@Tools píše:
Aha, na to se zaměřím.
@Tools píše:
Aha, na to se zaměřím.
Nedělala bych všechny naráz.
Dát jedno pryč a podle jizvicky se rozhodnout jak s dalšími.
Jizvicky se nehoji všem stejně. Někomu zůstávají větší a někomu menší.
Mám za to, že podezřelá znaménka se odstraňují skalpelem, aby se daly poslat na histologii. Laser znamenko vlastně odpaří, takže není co na histologii poslat.
Zažila jsem oba způsoby a ne úplně dobře se hojím. Po odstranění skalpelem v místě žeber jsem roky měla jizvu, jak kdybych utekla Frankensteinovi že stolu. Vidět je i po víc jak 20 letech, ale už málo. Laserem si pravidelně nechávám roky odstraňovat vše možné. Když dokážu odolat škrábání, tak cca za třičtvrtě roku o místu ošetření vím jenom já.
Babička si nechávala odstranit před lety opravdu velkou neřeknou bradavici v Asklepionu z obličeje a měla tu oblast šitou. Cca za půl roku bych ani já nepoznala, že tam někdy ten nepěkný velký vystouplý výrustek měla. Ale ona se abnormální dobře hojila.
A stejně tak kamarádka, která si nechávala vyříznout tři znaménka na zádech, taky po pár měsících měla neznatelné jizvičky. Rozhodně bych nepoznala, že byla šitá na několika místech na těch zádech.
@Tools a na koznim ti na pravidelny kontrole znamenek nejak neporadili? Jako pokud nejsou rizikova tak v obliceji je to vzdycky risk, kvuli jizvam no.
Mne odstranovali teda dve laserem v obliceji a ty byli ok, chvilku flicek a super… a jedno mi rezali a mam jizvu. Je ted uz teds po tech peti letech ne tak viditelnou ale mam. Znaminka nebyli rizikovy ale ja je chtela pryc a toho vyrezavaneho lituji, protoze ta jizva no.