Žádné pozitivní pocity - Depersonalizace?

13
6.2.24 12:07

žádné pozitivní pocity - Depersonalizace?

Ahoj, jak už z názvu zní, přibližne když mi bylo 15let jsem začal zjištovat že něco neni jak má být, dlouho jsem hledal co by se mnou mohlo být špatne, a narazil jsem na slovo " Depersonalizace " ktera odpovídala tomu…

Něco o mém problému, citím se vlastně jako takový robot, nevím co pořádně znamená když se někdo cití dobře, co vlastně znamená když se človek cití dobře? Protože já osobně se necitím nijak, citím se furt stejně.. Dokazu prozivat radost ale jen v hlavě.. Dam přiklad..

dostanu nějaký dárek k narozeninám, nebo něco vyhraju, koupim si něco co jsem vždy chtel, tak mam z toho radost, ale pocity u toho nemám žadné - ty chybí.. Jediné co se deje že v hlavně jsem vdečný a spokojený ale neni to spojené s nějakým pocitem..
Dále - pokud se na sebe podívám v zrcadle tak tak vidim človeka o kterém mi přijde jako by jsem to nebyl já, dále pohyby a podobně mi přijdou jako by nebyly moje.

Žiju ale uplně normalní život jsem uspěšný v práci, mám super vztah, a nic mi nechybí, vlastne jen by jsem chtel taky poznat jake to je citit se dobře a to co k tomu patří..

ztrávil jsem měsíce hledáním a zjištováním a na 100% to sedí k depersonalizaci..

Setkal se s tím někdo? Vyřešil to někdo nejakým způsobem? četl jsem že to může spustit bud stress (byl jsem šikanován na zakladce dost ve 2tříde, a do toho mi umřel děda, a naši se rozvádeli ješte do toho… takže je dost možné že to ve mě spustilo toto…

Lečba? Četl jsem že se na to předepisuji antidepresiva, ale podobně, předem chci napsat že jiný problem nemam, jsem pozitivni clovek, zadne deprese nemam ale jen mi chybi " žít " človek co nepocituje radostné pocity chvíle a podobně, snad pochopíte..

Otazka je zda by mě ty antedepresiva neodrovnali uplně…

Co myslíte? Rad by jsem dodal že mi je 28 let, a pocituji to od 15cti let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6.2.24 12:47

Ahoj, to by asi chtělo poradu s psychiatrem. já trpím panickou poruchou (už strašně dlouho) a taky jsem se bránila antidepresivum. do toho jsem začala vidět „jako ve filmu“, vše mi připadalo neživé nebo jak to mám napsat a s tím mi zase pomohl neurolog. měla jsem to jako ty, že jsem nedokázala pořádně cítit radost, vztek… nic, práškům jsem se chtěla vyhnout, ale teď už si bez toho nedovedu představit fungovat. je pravda, že po antidepresivech mi bylo cca 14 dní zle, ale pak pomaličku se mi začalo dělo líp… chtělo by to opravdu probrat s doktorem, případně psycholog… ale nevím, jestli ten je u tebe k něčemu platný, protože jinak píšeš, že nemáš žádný problém, tohle je spíše fyzického rázu. hodně štěstí… tohle je prostě děs…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
6.2.24 13:01

Ahoj, skupina anonymních lidí na internetu ti určitě nepomůže víc než psycholog nebo psychiatr. Jestli máš problém, který ti takto zasahuje do života a nad kterým intenzivně dlouhodobě přemýšlíš, je určitě na místě navštívit odborníka. Přesně od toho jsou :palec: Ten posoudí, jestli jsou na místě antidepresiva, nebo ne. Jestli je ti to proti srsti, můžeš první zkusit třeba online terapie (např. Hedepy), kde tě třeba někdo víc nasměruje. Ale nebála bych se i fyzické návštěvy. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
6.2.24 15:12

Neschopnost prožívat radost je spíše anhedonie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
6.2.24 15:49

Tak zkus namísto léku terapii.
Terapie se doporučuje jak k antidepresivum, tak i bez nich na tyto „problemy“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
6.2.24 15:52

https://dusevnizdravi.vzp.cz/

Pojišťovny nabízí příspěvky vzp 5000kc na 10 sezení online/osobně apod.
nebo si můžeš platit soukrome nebo na pojišťovnu bezplatně pouze u klinického psychologa.

Mindwell je u vybraných pojišťoven bezplatný online terapeutická platforma, kterou zaklada a zaštiťuje prof Prasko https://mindwell.cz/pro-pojistence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí