Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Presne. Symptomaticka lecba neodstrani pricinu, proc se ti to deje, takze se ti to bude dit dal a dal.
Chce to vyřešit úzkosti. Taky s tím bojuju. Říkám si, že ne vše musím mít pod kontrolou, že změna je přirozená (ne vždy to pomáhá).
Maalox tekutý. Volne dostupný v lékárně.
Občas si dát na žaludek. Zklidňuje.
Ahoj, no, ja se trochu rozepisu, taky jsem si tím prošla, dokonce jsem kvůli tomu ležela v nemocnici týden, už nevěděli co se mnou, chtěli mě šoupnout na psychinu, ale nejvíc mi pomohl psycholog (kam jsem ambulantne dochazela), homeopatika a když bylo nejhůř, tak než jsem se z těch psychických problémů dostala, (o kterych jsem ani nevedela), mozna prispely i hormony a vysazeni antikoncepce, no, to uz se dnes nedozvim.. ale, tak když se mi udělalo zle takovým způsobem, že jsem měla pocit že už to nevydržím, bylo mi blbě třeba několik dnů v kuse, chtela jsem to tady vzdát, nemohla jsem spát, bylo to zoufalství, no, asi víš o čem mluvím.. Tak mi hodně pomáhal Zofran Zydis neboli Ondansetron, píchali mi to v nemocnici do žíly, pak mi to předepsali jako tabletky domu, (stejne slozeni), byl to jediný lék který mi pomohl od nesnesitelne a vycerpavajici nevolnosti. Opravdu to zabírá, asi to nepredepidou jen tak někomu, ale zkusila bych to, za to nic nedas. V tu dobu mi bylo 18 let, a už nevěděli co se mnou,(ps. Neni to zas tak uplne davno
) ale ten lék mne ze všeho dostal, díky tomu se mi vždycky ulevilo. Měla jsem pocit bezpečí - že mam doma neco, pro pripad nouze. U Psychologa jsem byla asi pětkrát, ten mi taky celkem pomohl, dneska musím zaklepat, ze uz jsem z toho venku. Pevne nervy a sílu ![]()
Ahojte, už nějakou dobu mám problém se žaludkem, často je mi špatně a na zvracení, ale jsem si až jistá, že je to z psychosomatiky (trpím na úzkosti). Co byste mi doporučily? Pomůže třeba iberogast? Nebo omeprazol? Když je mi hodně špatně, dám si Torecan a většinou pomůže.