Jak často nakupujete?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak často nakupujete?
Dobré odpoledne,
neteř připravuje do školy seminární práci o vlivu četnosti rodinných nákupů na celkovou utracenou částku. Docela mě to zaujalo a tak bych se vás tady chtěl zeptat - jak často nakupujete? Myšleno bežné věci - potraviny, drogerii, případně cigarety. Neřeším nákupy oblečení, dárků, aut atd. ![]()
Děláte jeden velký nákup jednou týdne/dvoutýdenně/měsíčně a k tomu třeba každý den pečivo? Nebo více „středně velkých“ nákupů i v průběhu týdne?
A pokud jste změnili svůj nákupní styl, máte pocit že jste ušetřili nebo naopak?
Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Chlap74 Ahoj, kdyz jsme prestali delat velke nakupy jednou tydne, tak jsme usetrili jak na vyhazovani potravin, tak na nakupu zbytecnosti (pamlska a veci v akci) a vytvareni zasob (vazane fin. prostredky). Zacala jsem i zapisovat udaje, takze mam to i podlozene, ze stredne velke nakupy nekolikrat tydne nam setri penezenku, i kdyz to nejsou veci v akci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Velký nákup děláme dvakrát měsíčně a pak tak 3krát za týden drobnosti, co doma chybí a pečivo, ale něco peču i sama doma. ![]()
- Citovat
- Upravit
Jedenkrát týdně Globus - maso, minerálky, pivo, podle akcí hodně mouky, másla, těstoviny, rýže atd. Ovoce, zelenina, jogurty..
Denně drobnosti - tam se utratí nejvíc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Středně velký nákup každý druhý den. Jsme čtyřčlenná rodina, 2 malé děti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chlap74 nákup těžších věcí - mouky, cukr, konzervy a tak dělám 1× měsíčně. Manžel pak nakupouje v SRN cestou z práce mléčné výrobky 1× týdně. No a nákupy na vaření dělám obden(obden vařím). Pečivo každá den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakupuji každý den, mám obchod hned vedle školky. Drogerii podle potřeby.
Zásoby nedělám, mám omezené finance a navíc kluci sní, na co přijdou. I vařit na dva dny u nás nemá smysl, večer je „vyluxováno“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem zjistila, že nejvíce ušetřím, když do toho obchodu ani nevlezu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livlin píše:
Já jsem zjistila, že nejvíce ušetřím, když do toho obchodu ani nevlezu
tak to jsme dvě ![]()
- Citovat
- Upravit
Denne to co potrebujem, nebo zrovna doslo. Zasoby moc nedelame
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livlin píše:
Já jsem zjistila, že nejvíce ušetřím, když do toho obchodu ani nevlezu
Souhlasim
![]()
- Citovat
- Upravit
Tak já jezdím 1× měsíčně na velký nákup do Německa, kde nakoupím od základních potravin až po drogerii.Pak 1× týdně dám Globus kam jezdím převážně pro pití a denně kupuju ovoce, zeleninu, pečivo a věci, které potřebuju na vaření. Nekupuju maso do zásoby takže koupím na co ten den máme chut ![]()
Příspěvek upraven 24.09.14 v 12:42
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Velký nákup zhruba jednou měsíčně, necháváme si dovážet z Tesca. To dost eliminovalo nákup zbytečností, které nás cvrnkly do nosu, když jsme do toho Tesca jezdili. Teď si průběžně doma píšu seznam, co došlo nebo dochází plus těsně před nákupem trochu rozplánuju vaření na nejbližší týden a pak to jenom vyklikám v aplikaci. Pak chodíme dvakrát až týdně do místního supermarketu pro čerstvé pečivo, zeleninu, mléko… prostě věci, které se nedají skladovat dlouho. Ale apočítáno, kolik jsme tím ušetřili nebo nestli nás to stojí víc, nemám. S penězi vycházíme dobře a s rezervou, takže nemám potřebu vést účetnictví do koruny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jezdíme obvykle 1× za týden až dva na velký nákup, je nás 5 a pod kočár bych tohle všechno nenarvala. Uděláme zásoby do mražáku - maso, nějaká zelenina, nakoupíme přílohy, karton mléka atd. Během týdne dokupujeme už jen drobnosti a pečivo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit