Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
K založení téhle diskuze mě inspiroval nedávný rozhovor s přítelem, kdy jsme se teoreticky bavili, jak často by malého chtěl v případě rozchodu k sobě. Takže se ptám - jak je to u vás? Střídavka? Společná péče? Klidně můžete i anonymně, je to dost osobní téma.
s přítelem zatím spolu žijeme, ale chystám se to ukončit. A vzhledem k tomu jak se k nám chová, si myslím, že si ho vezme jednou za uherák..říká,jak ho má rád,přitom si s ním nehraje,nemluví na něj, nereaguje..
ahojky, přítel má dítě z předchozího vztahu a vidí ho tak obden
vždycky v neděli se nějak domluví na tom nadcházejícím týdnu .. myslim, že to je super!
Ahoj. Když jsem zůstala sama, tak nejdřív se za malým chodil koukat na chvíli snad každý 3 den.Teď tak jednou za 14 dní a to jen z „povinosti“, čekám že nebude trvat douho a hcodit bude tak jednou do měsíce..
Už jsem tu kdesi psala. Bydlíme na jednom sídlišti, viděj se ob víkend pátek až neděle, v týdnu kdy mají svůj víkend se vidí 2×, v týdnu kdy je můj víkend, jsou spolu 3×. Vždycky odpoledne po školce od 4 do 7. A každý týden ve středu u něj spí, ráno ji vede do školky. Malé budou 4 roky, funguje to takhle už skoro 2 roky.
Příspěvek upraven 06.02.12 v 14:02
Ahoj, holky má ex jednou za 14 dní na víkend a ten týden ,co je nemá na víkend je má ve čvretk na odpoledne. A pak jsou tu samozřejmě letní prázdniny a Vánoce
Každej druhej víkend a občas, na mou výzvu, hlídá večer u mě doma, když jdu pařit ![]()
Bydlíme od sebe daleko, tak jen co 2. víkend a půlku každých prázdnin ![]()
Anonymní píše:
s přítelem zatím spolu žijeme, ale chystám se to ukončit. A vzhledem k tomu jak se k nám chová, si myslím, že si ho vezme jednou za uherák..říká,jak ho má rád,přitom si s ním nehraje,nemluví na něj, nereaguje..
nebud si tak jista… muj exmanzel si taky s malym nehral, kdyz byl doma, moc se k nemu nemel, ale ted by se pretrhnul, kdyz chci maleho pohlidat…
Ted se s malym vida podle pracovni doby, ale taky je to mene nez driv… Ale dohadujeme se docela v pohode, takze kdyz ma cas, tak mu maleho dam, kdyz mame nejaky program my, tak se dohodneme, ze ne.
Ale dohodu mame na jeden den za tyden (cely den) o vikendu a kdyz ma cas, tak i v tydnu treba na 2 hodky na prochajdu… ![]()
A zatim (tuk, tuk) to funguje dobre… Ale je pravda, ze az od rozvodu, predtim to bylo horsi…
holky u soudu jsme se domluvili, že malýho bude mít každý druhý víkend. jak to máte ? je to od pátku po škole do neděle, nebo od soboty ráno do neděle večer ? malý se u nich nudí, nechce tam chodit už od pátku, tak ho dávám od soboty a odkazuji ho na soud, že tam je víkend a nikde není psáno, že to už je pátek. včera mi řekl že to dá k soudu o úpravu styku s dítětem. nenávidím ho, musela jsem od něj odejít s malým dítětem protože se zbláznil, začal brát drogy a choval se jak psychopat, pak jsem k němu docházela s malým, protože jsem měla strach, tak vždycky k jeho mámě v neděli jenže pak mě dal k soudu naštěstí to pak stáhnul protože se mu tam nehodilo co jsem vypovídala takže jsem mu ho k mámě začala dávat na celý víkend už od pátku jenže malej se u babičky s tátou nudí, my jsme moderní domáctnost a tam čumí do zdi. takže tak. co myslíte, že je víkend ? od pátku, nebo od soboty ? díky moc !
Já to mám rozepsané tak že každý sudý víkend od pátku od 16:00 do neděle 18:00 hod.
Anonymní píše:
Ahoj, já měla to samé, že když jsme byli ještě s ex spolu, tak měl jiné zájmy, než byla rodina,ale po rozchodu se mohl přetrhnout a konečně se začal chovat jako otec. jednou za 14 dní se jim alespon opravdu věnuje.
Ahoj, manžel má dvě děti z předchozího manželství, kluka a holku, kdysi u nás byli každičký víkend a o všech možných volnech, polovinu velkých prázdnin, atd. Teď máme asi 3/4 roku v péči syna my, takže je přes týden s námi, holka přes týden u matky a jeden víkend společně u nás, druhý společně u ní… Prázdniny půl na půl… ![]()
artepka píše:
Ahoj, manžel má dvě děti z předchozího manželství, kluka a holku, kdysi u nás byli každičký víkend a o všech možných volnech, polovinu velkých prázdnin, atd. Teď máme asi 3/4 roku v péči syna my, takže je přes týden s námi, holka přes týden u matky a jeden víkend společně u nás, druhý společně u ní… Prázdniny půl na půl…
Ahoj, tohle se teda moc nevidí. Můžu se jen zeptat, jak to děti snáší? To byla jejich vlastní volba? My teda máme maluchy v týdenní střídavé, od pátku do pátku a vůbec si neumím představit, že by nebyli spolu. To by je úplně rozsekalo ![]()