Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
Zdravím všechny a prosím o radu… už jsem opravdu zoufalámám syna (21měsíců) o kterém manžel (který měl doma otce,který ho jen napomínal nebo nebyl doma) tvrdí,že je nevychovaný… vadí mu na něm naprosto všechno… např to,že chce koukat na měsíc (z okna) a být u toho u někoho v náručí (manžel chce,aby u okna stál sám a koukal sám) nebo to,že se občas vzteká (třeba dneska-byli jsme u sousedky a on si chtěl hrát v ložnici na posteli jako obvykle,ale nechtěl tam být sám a tak se vztekal-manžel z toho udělal,že je rozmazlenej fracek) takhle je to se vším.. teď mi vyčetl,že on nikdy nekouřil a nechlastal (na střední se opil a zhulil-trávou) a mě že matka dala v 15 volnost a že jsem byla znásilněná,pila jsem občas alkohol a kouřila jsem… prý jsem magor posedlej jen dětma… já už fakt nevím co dál.. dítě poslouchá,jen se prostě občas vzteká… prosím otevřete mi někdo oči,jestli jsem opravdu takovej blázen
Je to blb promiň. Stojí Ti to za ty nervy???
Pesee23 píše:čekám s ním druhý…Anonymní píše:Je to blb promiň. Stojí Ti to za ty nervy???
Zdravím všechny a prosím o radu… už jsem opravdu zoufalámám syna (21měsíců) o kterém manžel (který měl doma otce,který ho jen napomínal nebo nebyl doma) tvrdí,že je nevychovaný… vadí mu na něm naprosto všechno… např to,že chce koukat na měsíc (z okna) a být u toho u někoho v náručí (manžel chce,aby u okna stál sám a koukal sám) nebo to,že se občas vzteká (třeba dneska-byli jsme u sousedky a on si chtěl hrát v ložnici na posteli jako obvykle,ale nechtěl tam být sám a tak se vztekal-manžel z toho udělal,že je rozmazlenej fracek) takhle je to se vším.. teď mi vyčetl,že on nikdy nekouřil a nechlastal (na střední se opil a zhulil-trávou) a mě že matka dala v 15 volnost a že jsem byla znásilněná,pila jsem občas alkohol a kouřila jsem… prý jsem magor posedlej jen dětma… já už fakt nevím co dál.. dítě poslouchá,jen se prostě občas vzteká… prosím otevřete mi někdo oči,jestli jsem opravdu takovej blázen
no, nejspíš se u manžela objevují stejné geny a rysy jako u jeho otce. To se máš na co těšit ještě, bude hůř..S naším taťkem je to to samé, jako jeho otec(děda).Hodně štěstí!
pannda píše:
no, nejspíš se u manžela objevují stejné geny a rysy jako u jeho otce. To se máš na co těšit ještě, bude hůř..S naším taťkem je to to samé, jako jeho otec(děda).Hodně štěstí!
a myslíš,že se s tím dá něco dělat?
pikola píše:
A staral se o dítě někdy Sam, třeba celé den?
ať přemýšlím jak přemýšlím nevybavuju si to… celej den určitě ne… max 3 hoďky a to ještě že malej šel v tu dobu spát… za celej den by jeho trefilo a syna by jen napomínal…
Myslím že ne…pokud si sám neuvědomí své chování a nebude s tím sám cokoli dělat, tak bohužel…Spíš bych ho za to vždy zprdla…ale neznám tvého manžela.
Tvoje dítě se chová normálně…nechápu, proč mu vadí takový blbosti? Je snad jedno, zda vyžaduje, aby ho někdo měl v náručí při koukání na měsíc. To jsou prostě malichernosti. Ach jo.
pannda píše:
Myslím že ne…pokud si sám neuvědomí své chování a nebude s tím sám cokoli dělat, tak bohužel…Spíš bych ho za to vždy zprdla…ale neznám tvého manžela.
sprdávám jako divá,ale prej jsem ta špatná já a když ho on teď nechá,syn bude kouřit chlastat,nedodělá školu a nebude chodit do práce… protože já ho nechám dělat všechno (není to pravda)
Zřejmě je nervák, nestabilní, má potřebu někomu něco stále přikazovat, napomínat…to není zdravé a pozitivní myšlení, je to zřejmě v něm. Dávej spíš pozor na to, aby až začne malej vyrůstat a prosazovat se, aby mu nebral takovým chováním sebevědomí.
pikola píše:
Tak ho nech, par dni… ono ho to přejde.
jako starat se? to by neprošlo… a já sama se už teď děsím doby,kdy budou spolu doma až budu v porodnici…
Tak ty osobní poznámky komentovat nebudu, ale ráda bych tuhle diskuzi sledovala. U nás je to totiž zase trochu naopak - já jsem ta, co považuje dcerku za rozmazlenou princeznu, a v opozici tatínek, který dcerce snese o půlnoci modré z nebe a ještě se diví, že se mi to nelíbí.
Ale teda to, co píšeš, že váš malej vyžadoval a chtěl, to ani mě nijak přes čáru nepřijde. Jako že chce zvednout, aby viděl z okna, nebo dělat to, co obvykle dělá. Neřeknu, kdyby si vyvztekával nesmysly, ale tohle je u dětí normální. ![]()
Dej tatínkovi přečíst třeba příspěvek zakladatelky diskuze Šíleně zlobivé dítě, ještě bude rád a plný vděku, jak má doma krásně vychovaného klučinu. ![]()
Anonymní píše:pannda píše:sprdávám jako divá,ale prej jsem ta špatná já a když ho on teď nechá,syn bude kouřit chlastat,nedodělá školu a nebude chodit do práce… protože já ho nechám dělat všechno (není to pravda)
Noo, tak jestli takhle otočí vždy tímhle, tak je to vůl…přemýšlí ted po čem hovno..je to malé, veselé a zvídavé dítě, které stále potřebuje mámu a tátu a nebýt v urč. chvílích jednoduše sám..Je to přirozená potřeba dětí ! no, zřejmě má v sobě manžel blok, možná za to nemůže, ale spíš bych to tipla na geny a výchovu jeho otce.
Zdravím všechny a prosím o radu… už jsem opravdu zoufalá
mám syna (21měsíců) o kterém manžel (který měl doma otce,který ho jen napomínal nebo nebyl doma) tvrdí,že je nevychovaný… vadí mu na něm naprosto všechno… např to,že chce koukat na měsíc (z okna) a být u toho u někoho v náručí (manžel chce,aby u okna stál sám a koukal sám) nebo to,že se občas vzteká (třeba dneska-byli jsme u sousedky a on si chtěl hrát v ložnici na posteli jako obvykle,ale nechtěl tam být sám a tak se vztekal-manžel z toho udělal,že je rozmazlenej fracek) takhle je to se vším.. teď mi vyčetl,že on nikdy nekouřil a nechlastal (na střední se opil a zhulil-trávou) a mě že matka dala v 15 volnost a že jsem byla znásilněná,pila jsem občas alkohol a kouřila jsem… prý jsem magor posedlej jen dětma… já už fakt nevím co dál.. dítě poslouchá,jen se prostě občas vzteká… prosím otevřete mi někdo oči,jestli jsem opravdu takovej blázen