Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nedočetl jsem až do konce.
Prvně vás má spíš jako doplněk k jeho předchozímu životnímu stylu, než že by rodinný život tvořil základ. To nemusí nutně vadit, pokud i vy ho dokážete mít spíš jako doplněk v tom smyslu, že rodina jste vy a děti a k tomu máte přítele, se kterým bydlíte, spolupracujete a a trávíte čas jen občas, nárazově. A že kdykoli můžete zvednout kotvy a vyplout jinam. Ale nečekat od toho víc. Ne skutečnou rodinu s ním.
Horší je, že aby si udržel převahu, ve které si vás může kdykoli srovnat a vnutit vám, co sám chce, neváhá sáhnout k tvrdým manipulacím. Vypovídá se s kamarády, takže když vás ignoruje pár dní, vůbec mu to nevadí. Dům je jeho, odcházela byste vy. To samé vaše práce, finance a další věci - on si drží samostatnost, ale kdykoli byste vy byla příliš samostatná, příliš jste vyrostla, preventivně vás sráží, protože ví, že jak získáte pevnější půdu pod nohama, budete s ním bojovat o to, co vám na něm vadí a co on měnit nechce.
Nejhorší je, že je to možná typ člověka, který vás bude deptat i když se mu podřídíte a akceptujete to, že on má kamarády, je s vámi kdy on chce a má svou svobodu, zatímco vy na něj čekáte jako hodná, poslušná žena. Tím si podle popisu nejsem jistý, ale působí to tak. Že je magor, kterému se dlouhodobě nezavděčíte nikdy.
S těmi prvními dvěma body by se dalo pracovat. Částečně otevřená komunikace, částečně cukr a bič (on to dělá vám), abyste si postupně vymohla lepší podmínky a zacházení, čas jen pro vás dva nebo pro rodinu a podobně. A nebrat ho moc vážně. Jakmile vás začne ignorovat, neviset na něm, ale naopak i s dcerami vyrazit někam, setkávat se s jinými lidmi. Pokud je ale vnitřně nešťastný magor, který bude vyjíždět za všech okolností, s tím nic neuděláte a ať se s ním zařídíte jakkoli, vždy budete trpět. Maximálně se můžete podívat, jak s ním vychází jeho kamarádi - jak to dělají, že s ním dokáží vydržet tolik času pohromadě.
To, že tráví každý den od odpoledne do večera s kamarády určitě normální není. Vadilo by to každé a většina už by od něho dávno utekla. Tenhle exemplář je sám na světě, všechno se točí okolo něho a on je ten nejdůležitější. A chraň tě ruka páně, když děláš něco jinak, než on chce.
Takový se bohužel nezmění, nesleví ze svých zvyků, nehodlá nic měnit, je tak spokojený. Jestli jsi s ním nešťastná, budeš vždycky. A jestli se jednou sebereš a odejdeš, bude se velice divit. Pevné nervy, přeji.
Nevím proč je pro tebe primární problém, že u něj v domě tráví většinu času nějaká squadra jeho kamarádů…to je jen druhotný problém.Problém je, že máš za partnera manipulátora,despotu a ještě žárlivce.Jednou tě miluje, nechce aby sis našla lepší práci, když není po jeho máš táhnout.Úžasný partner a tebe trápí, že má každý den kamarády doma.
Krásný vzor to dáváš dětem do života.
Jako partner absolutně k ničemu, chce tě mít jen pod palcem, jakmile není po jeho trestá tě vyhazovem, ignorováním.Zvaž spíš, zda není lepší najít si jiné bydlení a jinou práci.
Chodit s ním můžeš pořád, může tě navštěvovat, pokud ho kámoši pustí, nebo přijde s nimi ![]()
@Orochimaru12 občas buzeruje,hlavně když je nervózní,nebo je to po hádce.v klidu ne,ale když jo,vypadá jak kdyby spolkl svět a ja byla úplně hloupá a nemožná.ale v klidu ne,to me pro změnu chválí.Právě proto si přijdu jak blázen.Jednou je takový,pak zas jiný.
Já to zkoušela a pořád slibuje a nic.Jen párkrát,pár dnů mu to vydrželo,pak se zase vymluvi,ze musí něco dělat ze já to za ne neudělám.
Můžu se zeptat,kde jsi sebrala odvahu odejít od takového člověka?A co byla tvá poslední kapka?Milovala jsi ho?Chtěla bych vědět,jak dlouho ještě vydržím,vím ze ho mám ráda,ale strašně se ve me vše pere.A je mi z toho ouzko
@BaraRed No vidíš a on mi tvrdí,ze žádná jiná ženská by neměla stim problémy jako ja.Nejsem tolerantní vůbec a jiným by to nevadilo
@Anonymní píše:
@BaraRed No vidíš a on mi tvrdí,ze žádná jiná ženská by neměla stim problémy jako ja.Nejsem tolerantní vůbec a jiným by to nevadilo
To rikat muze, asi by jsi mu mela dat volnou ruku, at takovou jinou ukaze. ![]()
@Mart81 Děkuji za názor.No to je ono,ze nechápu,proč me tak strašně tvrdí ať se tedy líp finančně zajistim a když to udělám,je oheň na střeše.Kope kolem sebe.Když se nudim,říkám ze jsem pořád sama,řekne tak jdi s kamaradkama.Dojde k tomu ze se domluvime,chceme jít a on vyvádí kam bych chodila,ze kino nebo diskotéku mi může udělat doma,holky můžou na pokec taky k nám a je to milión keců.Tak ja se v tom nevyznam už.Taky jsem si říkala ze pokaždé když chci jak říkáte povyrust okamžitě me sunda,ale zároveň me k tomu předtím nabádá.
Taky si říkám,ze by bylo na čase nasadit stejnou taktiku jakou vede on.Jenže můj problém je,ze jsem strašně citově založená a neumím přestat cítit,abych ho brala jenom jako doplněk.Ale zároveň si přeju,abych jednou byla stejně tvrdá jako on,a bylo mi to už konečně vše jedno.
@Anonymní píše:
Hele, nechodila jsi s mým bývalým?
@Orochimaru12
No snad ne, zase je dobře, že je to bývalý, ne
?
Zakladatelko, jak tě tak čtu, tak sis stejně přišla pofňukat a nic s tím neuděláš, protože ho vždycky v té jeho „zlé“ chvíli poslechneš.
Dělala jsem to tak dlouho, chtěla jsem ať máme doma fajn atmosféru a máme se rádi, ať se netrestáme mlčením a podobně. Ale pak už to prostě nešlo, znám svou cenu a nehodlám se celý život přizpůsobovat někomu, komu záleží jen na sobě
@Anonymní píše:
@Mart81 Děkuji za názor.No to je ono,ze nechápu,proč me tak strašně tvrdí ať se tedy líp finančně zajistim a když to udělám,je oheň na střeše.Kope kolem sebe.Když se nudim,říkám ze jsem pořád sama,řekne tak jdi s kamaradkama.Dojde k tomu ze se domluvime,chceme jít a on vyvádí kam bych chodila,ze kino nebo diskotéku mi může udělat doma,holky můžou na pokec taky k nám a je to milión keců.Tak ja se v tom nevyznam už.Taky jsem si říkala ze pokaždé když chci jak říkáte povyrust okamžitě me sunda,ale zároveň me k tomu předtím nabádá.Taky si říkám,ze by bylo na čase nasadit stejnou taktiku jakou vede on.Jenže můj problém je,ze jsem strašně citově založená a neumím přestat cítit,abych ho brala jenom jako doplněk.Ale zároveň si přeju,abych jednou byla stejně tvrdá jako on,a bylo mi to už konečně vše jedno.
Myslíte citově zmrzačený, zakomplexovaný magor na prášcích, ubližující svým blízkým? To by pro vaše vlastní děti nebylo moc dobré.
Je v pořádku, že jste citlivá. A správně vnímáte a cítíte, že to, jak je to mezi vámi nastaveno, není dobré. Není důvod chtít se mu podobat.
Spíš si potřebujete vybudovat vlastní sebevědomí a nezávislost - včetně té finanční. Když na něm nebudete závislá, bude se vám mnohem snáz a jasněji rozhodovat, co dál. A je pravděpodobné, že ani on si k vám zdaleka tolik nedovolí co teď.
Příspěvek upraven 05.03.19 v 22:17
@Anonymní píše:
To jich tam před tebou tolik bylo ? Že teda vůbec byl volný.
Za nejtragičtější považuji jeho postoj vůči tvé možnosti si najít lepší práci a mít větší výdělek. Má strach, že ho opustíš a nebudeš závislá.
Takže : najdi si lepší práci a nebuď závislá. Protože budeš možná muset začít ještě jednou od začátku a peníze budou třeba. Co s invalidou, který si dělá doma hospodu?
@Anonymní píše:
@Orochimaru12 občas buzeruje,hlavně když je nervózní,nebo je to po hádce.v klidu ne,ale když jo,vypadá jak kdyby spolkl svět a ja byla úplně hloupá a nemožná.ale v klidu ne,to me pro změnu chválí.Právě proto si přijdu jak blázen.Jednou je takový,pak zas jiný.Já to zkoušela a pořád slibuje a nic.Jen párkrát,pár dnů mu to vydrželo,pak se zase vymluvi,ze musí něco dělat ze já to za ne neudělám.
Můžu se zeptat,kde jsi sebrala odvahu odejít od takového člověka?A co byla tvá poslední kapka?Milovala jsi ho?Chtěla bych vědět,jak dlouho ještě vydržím,vím ze ho mám ráda,ale strašně se ve me vše pere.A je mi z toho ouzko
Tak to u něho byla specialita mit více tváři a ukazovat je dle nálady. Taky vse vedel nejlip.. ego do stropu.. kdyz jsem z nej mela srandu tak se urazil a mel nosanek nahoru ale jakmile o me vtipkoval on, tak mel nejlepsi humor na světě najednou ![]()
Jinak jsem ho milovala a moc, byla jsem do nej uplne ale uplne zblaznena a odejit pro me bylo silene tezky.. odchazela jsem od nej asi na třikrát nebo čtyřikrát s tim ze jsem se pokazde stěhovala pres celou republiku a on me zas přitáhl zpatky.. posledni kapka bylo to ze jsem nekolik mesicu premyslela zda s jim chci byt nebo ne a porad jsem snila o tom jaké by to bylo se na nej vykaslat. Asi mi to doslo kdyz mi rekl ze nemam počítat s tim ze kdyz porodim dite v budoucnu tak ze by se na nej moje mama mohla prijit kouknout, ze by ho hned mohla zkazit.. s mámou jsem dobre vztahy nikdy nemela ale toto byl pro me extrém. V te chvili jsem se zamyslela nad jeho pozitivy a negativy.. negativy jsem popsala asi 3 stránky za par minutek.. nad pozitivy jsem premyslela dvojnásobně vic a napadly me tak 3 nebo 4.. v te chvili mi doslo ze by to takhle nemelo byt. A hlavne mi hodne pomohli tady na emiminu kde jsem obnovila tema o manipulatorovi a napsala sem muj příběh.. vsichni mi psali ze je psychopat a mam utéct co nejdriv muzu.. doslo mi ze na tom neni neco v pohode ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji Vam za názory a omlouvám se ještě jednou za zmatený a dlouhý psaní.ano barák je jeho,kupoval ho abysme nemuseli s dětmi bydlet v malém bytecku.tohle vše začalo před dvěma lety,kdy prodělal rakovinu,od te doby je doma,tak obdelava barák,vymýšlejí co udělat,vyrobit atd.ale je to až moc času.a když někam jedeme oni s námi.sami sme byli párkrát za ty roky.když mi to vadí,řekne ze potřebuje kolem sebe lidi,neví jak dlouho tu bude a ze nevydrží sedět na prdeli.pořád výmluvy.mekta jednou to pak to a když mi je ouzko,dělám si to sama ve svy hlavě,zbytečně vše zveliciju.a neřeší me,jelikož se prostě nebude hádat.když nevyjdu s penězi,buď řekne ze mi pomůže,když je nasrany,tak si mám najít brigádu po práci,ale ze se to vylucuje s tím ze bych šla z práce do práce a taky nebyla doma,jako to nechtěl u jiné práce,kde ktomu pripojil i chlapi jiný ze bych hledala,to už mi odpovědět neumí.ja si přijdu občas jako blázen.ne,bohužel jeho kamarádi nemají rodiny ani partnerky.
Ne, jako blázen mi přijde tvůj přítel. Má ženu, která při něm stála v jeho nejhorších chvílích života a on s ní zachází, jak s hadrem na podlahu. A nevypadá to, že by to chtěl měnit. Takže teď už záleží na tom, jestli to hodláš dál snášet. Lepší to zřejmě nebude, tipuju, že spíš horší. Nejlepší pro tebe i pro holčičky by bylo osamostatnit se a začít znovu. Z tohoto se nejspíš brzy zblázníte všechny tři.
Normální je, že by tvůj partner měl mít radost, když si najdeš práci. A když se cítíš sama a chceš jít za kamarádkami, nabídne ti, že pohlídá děti a řekne ti, ať si to užiješ. Tohle dělá dobrej chlap. Žiješ s manipulátorem, nevydržela bych to ani minutu, jsem strašně háklivá, když se mě snaží omezovat.
Dobrý den, Mám takovy dotaz mám 9 mesicu přítele, bydlíme spolu spis je to muj podnájem on bydlí jinak u mamky nebo bydlel.. má dítě. Akorát mu furt musím říkat jak se mě má chovat, když něco řeknu jsu nejhorší já.. Nemluví nektery dny semnou.. Sex nechybí vubec po tyhle strance nam to funguje. Říkám proč se ke mě chová jako by mě nechtěl, říkám at to ukonci když semnou neche být a on že chce kdyby nechtěl tak není, že mě miluje.. Jenže on je takový že nekdy proste moc nemluví ale prece mu nemuzu kazdy den rikat jak se ke mechovat nebo bavit se.. Varim uklizim pracuji staram se a on to není schopny ocenit.. Byli jsme spolu i na dovoleny.. rodiče znám.. Tak nechapu kde je furt probelm.. U me je probelm že mu neverim na 100 procent prorože si dvakrat co vím psal s holkama a ta duvera me zlomila.. odesla jsem od nej uz protože me tohle chovani unavovalo.. a za 2-3 tydny se ozval.. že chce byt semnou že si vse uvedomil a tak..jenže vse se vratilo do starych kolejii a ja proste nevím co delat.. mam ho rada zalezi mi na nem ale prece tohle nejde do nekonecna