Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mam dospivajici sestru. Je ji momentálně 14 mě je osumnact. Ja jsme v jejim veku byla divoak a hodne pila jsem kourila, brala kratom, hadala se s rodici, mela priteke od ctrnacti, v oatnacti otehotnela a hned si vzala pilulku PO. A sestra je teochu jina ake ja se bojim aby nybla stejna jako ja mam maturitu mam spoustu problemu prosla jsek si ruznymi vecmi atd..takze se ptam jak ji muzu od tehle veci pratelsky odradit?
@Kaci774 píše: Více
v 18 už máš maturitu, jo. Pěkně nás tu taháš za fusekli.
Nech jí žít, sama si musí pubertou projít. Proč by tě měla poslouchat? Tu pilulku po, myslíš od lékaře? A už máš maturu? No vida, co všechno jsi už stihla ![]()
ty máš maturitu, jo? se svým písemným projevem jsi nemohla dokončit ani ZŠ, dej sestře přečíst tu svou minulou diskusi, tím ji tak vyděsíš, že bude hodná navždy
Nevím jestli se někdo v tomto věku dá od čehokoliv odradit. Buď jí nablízku. Věnuj jí svůj čas. Poraď jí, když to bude chtít a potřebovat. Nic před ní nezatajuj. Přiznej i to co byla chyba dělat a čeho lituješ. Buď k ní upřímná.
“ v oatnacti otehotnela a hned si vzala pilulku PO”
Mas to trochu pomotane.
Pilulka po neni totez jako farmakologicke ukonceni tehotenstvi.
Mozna nemusis delat nic a jsi pro svou sestru uz ted dostatecne odstrasujici pripad. Proste s ni mluv a vse cos delala ji rekni, rekni, ze toho litujes a proc, co jineho bys chtela delat? Pokud to vse uz vi a pujde i tak ve tvych stopach, tak stejne ted tomu nijak nezabranis.
Pilulka PO není potratová. Potratovou pilulku nekoupíš ani s receptem.
Je ti 18, tak proč píšeš, že v 18 jsi otěhotněla a zařídila si potrat? To se muselo stát přece teď někdy.
A už jsi letos stihla maturitu, jo? S tím vším dalším, co píšeš?
Sestra má v tobě odstrašující příklad, bude v pohodě. ![]()
@admin Podezření na trolla.
@Cirrus fibratus píše: Více
Vtipné, napsala jsem skoro to samé. ![]()
Dvě diskuze a obě děsně napsané. To nebudou překlepy, ty maturito v 18 ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
To víš chodila 12 let do školy a úspěšně vyšla 7 třídu.
Tu druhou diskuzi nejsem schopná přeložit.
@mamule42 píše: Více
někdo to tam přeložil do češtiny
musíš být odvážná a dočíst až do konce ![]()
@arinecka píše: Více
Pilulka po je volne prodejná v lékárne. Spíš mám obavu, že tady to na maturitu nevypadá ![]()