Jak čistit masážní trysky ve vaně?

5533
9.3.12 19:33

Jak čistit masážní trysky ve vaně?

Mamči, právě jsem dostala šílený vztek na naší vanu :zed: :zed: :zed:
Máme ji už 11 let (je pořád jako nová), ale příšerně mě štve, že se v potrubí těch trysek neustále usazuje povlak a kdykoliv napustím více vody, tak se z toho ten humus vyplavuje. A když si chci ulevit a pustím si masáž, tak je vana plná sajrajtu a je mi z toho akorát na :poblion: :poblion: :poblion: . Takže místo uvolnění se vždycky vytočím. Když jsme vanu kupovali, tak pán říkal, že stačí trysky jednou dvakrát za půl roku nechat proběhnout vodou s octem. Dělám to pravidelně každý měsíc - vždycky na vícekrát a spotřebuji na to 12 - 15 litrů octa. Ale během týdne je tam ten humus znova :poblion: :poblion: :poblion: .
Fakt už mě to štve :zed: :zed: :zed:
Prosím, poraďte mi, čím čistíte vy, a jak často? Už si fakt připadám jako nějaká šmudla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1140
9.3.12 19:50

my máme teda vanu se samočistícím programem a lijeme do toho nějaký speciální přípravek určený právě pro čištění trysek. Ale název ti bohužel neřeknu :think: Čistíme tak jednou za 2 měsíce, i když se v ní moc nekoupeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
9.3.12 20:50

Ja jsem misto octa pouzivala savo. Nalila primo do tech trysek, potom napustila vodu a trysky zapla. Savo jim nijak neuskodilo a trysky vycistilo. Jen uz nevim, jak casto jsem to delala, ale kazdy mesic ne.

A znova uz bych vanu, tak narocnou na udrzbu nechtela :zed: Jeste, ze uz mame novou koupelnu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
9.3.12 20:51

Nechci strašit, ale my na to nepřišli :zed: takže jsme to přestali používat, protože koupat se v sajrajtu :poblion: :(

• Citovat
  • Upravit
916
9.3.12 20:52

Ahoj, také čistím speciálním přípravkem - čistící a desinfekční přípravek na hydromasážní systémy od RAVAKu. Kupuji v Baumaxu, nebo v koupelnových studiích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
9.3.12 21:11
lenka_ píše:
Ja jsem misto octa pouzivala savo. Nalila primo do tech trysek, potom napustila vodu a trysky zapla. Savo jim nijak neuskodilo a trysky vycistilo. Jen uz nevim, jak casto jsem to delala, ale kazdy mesic ne.A znova uz bych vanu, tak narocnou na udrzbu nechtela :zed: Jeste, ze uz mame novou koupelnu :-)

Se Savem bych rozhodně neexperimentovala, to si tu vanu akorát zničíš! Savo obsahuje chlor a chlor způsobuje u nerezu dírkovou korozi, takže jakékoli nerezové součástky v systému se delším působením chloru zničí.

My na čištění vany používáme speciální tablety od výrobce vany. Tableta se rozpustí ve vodě a zapneme čistící program na cca 10 minut. Děláme to cca 1× měsíčně a šlem nemáme. Po každém koupání, trysky vzduchování vyfoukáme a vanu vytřeme do sucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
9.3.12 21:48
:pocitac:
Zozole píše:
lenka_ píše:
Ja jsem misto octa pouzivala savo. Nalila primo do tech trysek, potom napustila vodu a trysky zapla. Savo jim nijak neuskodilo a trysky vycistilo. Jen uz nevim, jak casto jsem to delala, ale kazdy mesic ne.A znova uz bych vanu, tak narocnou na udrzbu nechtela :zed: Jeste, ze uz mame novou koupelnu :-)

Se Savem bych rozhodně neexperimentovala, to si tu vanu akorát zničíš! Savo obsahuje chlor a chlor způsobuje u nerezu dírkovou korozi, takže jakékoli nerezové součástky v systému se delším působením chloru zničí.

My na čištění vany používáme speciální tablety od výrobce vany. Tableta se rozpustí ve vodě a zapneme čistící program na cca 10 minut. Děláme to cca 1× měsíčně a šlem nemáme. Po každém koupání, trysky vzduchování vyfoukáme a vanu vytřeme do sucha.

Ja taky nepisu, ze jsem to savo nechala v tech tryskach buh vi, jak dlouho. Proste nez se napustila vana. A stacilo to. Vanu jsme meli nekolik let a nic to s ni neudelalo, trysky normalne fungovaly a byly ciste.

Ale jak pisu, znovu uz bych vanu s tryskami nechtela.

Kdyz uz mluvime o tom savu. Okolo odpadu u nerez drezu to taky cistim savem. Za minutu ho poradne oplachnu a fleky, ktere bych jinak z ze drezu dostavala tezce mechanicky jsou pryc skoro bez prace. A taky uz ten drez mam nekolik let a vypada jako novy. Za tu chvilku savo nestaci nic udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.14 16:21

dotaz

Dobry den chci se zeptat kdyz nepouzivate tu vanu s tryskama mate ty trysky necim zadelane dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
13.11.14 20:29

@jurapruvan ne, trysky ničím nepřikrývám ani nezadělávám. Prostě napustím a vypustím vanu bez použití masážních procedur. I když je nezapnu, tak stejně po vypuštění se z trysek vyfouká voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.14 12:49

Ale to pak ve vane musite mit spinu kdyz ji napustite mne de o to ze se nam poakzil ten motorek a tet na neho neni tak jestli nekdo nevi cim se to da zadelat dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
15.11.14 15:41

@jurapruvan Nechápu od čeho bych měla mít ve vaně špínu 8o. Po každném koupání se vana umeje + se provádí v určitých intervalech desinfekční proplach v souladu s návodem!!! (Alespoň u nás to tak chodí) A jak jsem psala, tak i bez použití trysek se z nich po napuštění a vypuštění vany automaticky vyfoukává voda!!! Takže nechápu z čeho usuzujete, že musíme mít ve vaně špínu :roll: :cert:. Pokud máte zničený motor, tak je jasné, že se vám foukání nespustí a není možné učinit ani desinfekční proplach - to jste ale ve svém předchozím příspěvku neuvedla, takže jsem myslela že vám jde jen o to, že prostě někdy trysky občas nepoužíváte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.11.14 15:47

Mám takový mírně OT dotaz k masážním vanám - voda tam při masáži cirkuluje?( ptám se kvůli spotřebě vody).Děkuju za odpověď. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
15.11.14 17:37

@Burj Chalifa ano, pokud jsou „stříkací“ trysky, tak vodu berou z již napuštěné vany. Potom jsou ještě perlátory pouštějící vzduchové bubliny. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.11.14 17:43
@A-lexa píše:
@Burj Chalifa ano, pokud jsou „stříkací“ trysky, tak vodu berou z již napuštěné vany. Potom jsou ještě perlátory pouštějící vzduchové bubliny. ;)

Jé, děkuji. :kytka: A co je lepší - perlátory nebo tryskové? Úplně jste mi nasadily brouka do hlavy. Začínám mít pocit, že to asi budu potřebovat :zed: Je taková nabídka, že je těžké se v tom vyznat. Jaké jsou ceny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
15.11.14 18:47

@Burj Chalifa tak to je těžké - každému vyhovuje něco jiného :nevim:. Za mě je nej kombinace obojího :oops: :lol: Třeba Ravak má konfigurátor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný