Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mamči, právě jsem dostala šílený vztek na naší vanu
![]()
Máme ji už 11 let (je pořád jako nová), ale příšerně mě štve, že se v potrubí těch trysek neustále usazuje povlak a kdykoliv napustím více vody, tak se z toho ten humus vyplavuje. A když si chci ulevit a pustím si masáž, tak je vana plná sajrajtu a je mi z toho akorát na
. Takže místo uvolnění se vždycky vytočím. Když jsme vanu kupovali, tak pán říkal, že stačí trysky jednou dvakrát za půl roku nechat proběhnout vodou s octem. Dělám to pravidelně každý měsíc - vždycky na vícekrát a spotřebuji na to 12 - 15 litrů octa. Ale během týdne je tam ten humus znova
.
Fakt už mě to štve
![]()
Prosím, poraďte mi, čím čistíte vy, a jak často? Už si fakt připadám jako nějaká šmudla ![]()
my máme teda vanu se samočistícím programem a lijeme do toho nějaký speciální přípravek určený právě pro čištění trysek. Ale název ti bohužel neřeknu
Čistíme tak jednou za 2 měsíce, i když se v ní moc nekoupeme.
Ja jsem misto octa pouzivala savo. Nalila primo do tech trysek, potom napustila vodu a trysky zapla. Savo jim nijak neuskodilo a trysky vycistilo. Jen uz nevim, jak casto jsem to delala, ale kazdy mesic ne.
A znova uz bych vanu, tak narocnou na udrzbu nechtela
Jeste, ze uz mame novou koupelnu ![]()
Nechci strašit, ale my na to nepřišli
takže jsme to přestali používat, protože koupat se v sajrajtu
![]()
Ahoj, také čistím speciálním přípravkem - čistící a desinfekční přípravek na hydromasážní systémy od RAVAKu. Kupuji v Baumaxu, nebo v koupelnových studiích.
lenka_ píše:
Ja jsem misto octa pouzivala savo. Nalila primo do tech trysek, potom napustila vodu a trysky zapla. Savo jim nijak neuskodilo a trysky vycistilo. Jen uz nevim, jak casto jsem to delala, ale kazdy mesic ne.A znova uz bych vanu, tak narocnou na udrzbu nechtelaJeste, ze uz mame novou koupelnu
Se Savem bych rozhodně neexperimentovala, to si tu vanu akorát zničíš! Savo obsahuje chlor a chlor způsobuje u nerezu dírkovou korozi, takže jakékoli nerezové součástky v systému se delším působením chloru zničí.
My na čištění vany používáme speciální tablety od výrobce vany. Tableta se rozpustí ve vodě a zapneme čistící program na cca 10 minut. Děláme to cca 1× měsíčně a šlem nemáme. Po každém koupání, trysky vzduchování vyfoukáme a vanu vytřeme do sucha.
Zozole píše:lenka_ píše:
Ja jsem misto octa pouzivala savo. Nalila primo do tech trysek, potom napustila vodu a trysky zapla. Savo jim nijak neuskodilo a trysky vycistilo. Jen uz nevim, jak casto jsem to delala, ale kazdy mesic ne.A znova uz bych vanu, tak narocnou na udrzbu nechtelaJeste, ze uz mame novou koupelnu
Se Savem bych rozhodně neexperimentovala, to si tu vanu akorát zničíš! Savo obsahuje chlor a chlor způsobuje u nerezu dírkovou korozi, takže jakékoli nerezové součástky v systému se delším působením chloru zničí.
My na čištění vany používáme speciální tablety od výrobce vany. Tableta se rozpustí ve vodě a zapneme čistící program na cca 10 minut. Děláme to cca 1× měsíčně a šlem nemáme. Po každém koupání, trysky vzduchování vyfoukáme a vanu vytřeme do sucha.
Ja taky nepisu, ze jsem to savo nechala v tech tryskach buh vi, jak dlouho. Proste nez se napustila vana. A stacilo to. Vanu jsme meli nekolik let a nic to s ni neudelalo, trysky normalne fungovaly a byly ciste.
Ale jak pisu, znovu uz bych vanu s tryskami nechtela.
Kdyz uz mluvime o tom savu. Okolo odpadu u nerez drezu to taky cistim savem. Za minutu ho poradne oplachnu a fleky, ktere bych jinak z ze drezu dostavala tezce mechanicky jsou pryc skoro bez prace. A taky uz ten drez mam nekolik let a vypada jako novy. Za tu chvilku savo nestaci nic udelat.
Dobry den chci se zeptat kdyz nepouzivate tu vanu s tryskama mate ty trysky necim zadelane dekuji
@jurapruvan ne, trysky ničím nepřikrývám ani nezadělávám. Prostě napustím a vypustím vanu bez použití masážních procedur. I když je nezapnu, tak stejně po vypuštění se z trysek vyfouká voda.
Ale to pak ve vane musite mit spinu kdyz ji napustite mne de o to ze se nam poakzil ten motorek a tet na neho neni tak jestli nekdo nevi cim se to da zadelat dekuji
@jurapruvan Nechápu od čeho bych měla mít ve vaně špínu
. Po každném koupání se vana umeje + se provádí v určitých intervalech desinfekční proplach v souladu s návodem!!! (Alespoň u nás to tak chodí) A jak jsem psala, tak i bez použití trysek se z nich po napuštění a vypuštění vany automaticky vyfoukává voda!!! Takže nechápu z čeho usuzujete, že musíme mít ve vaně špínu
. Pokud máte zničený motor, tak je jasné, že se vám foukání nespustí a není možné učinit ani desinfekční proplach - to jste ale ve svém předchozím příspěvku neuvedla, takže jsem myslela že vám jde jen o to, že prostě někdy trysky občas nepoužíváte.
Mám takový mírně OT dotaz k masážním vanám - voda tam při masáži cirkuluje?( ptám se kvůli spotřebě vody).Děkuju za odpověď. ![]()
@Burj Chalifa ano, pokud jsou „stříkací“ trysky, tak vodu berou z již napuštěné vany. Potom jsou ještě perlátory pouštějící vzduchové bubliny. ![]()
@A-lexa píše:
@Burj Chalifa ano, pokud jsou „stříkací“ trysky, tak vodu berou z již napuštěné vany. Potom jsou ještě perlátory pouštějící vzduchové bubliny.
Jé, děkuji.
A co je lepší - perlátory nebo tryskové? Úplně jste mi nasadily brouka do hlavy. Začínám mít pocit, že to asi budu potřebovat
Je taková nabídka, že je těžké se v tom vyznat. Jaké jsou ceny?
@Burj Chalifa tak to je těžké - každému vyhovuje něco jiného
. Za mě je nej kombinace obojího
Třeba Ravak má konfigurátor