Jak levně vařit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22939
16.10.10 23:28

Levná jídla

Ahoj holčiny,
mám problém. Máme málo peněz, a potřebujeme se všichni najíst.
Jsme 4- já s manželem, 15 letá dcera a 11 měsíční syn.
Co byste mi poradily, na levný, ale vydatný oběd či večeři.
Děkuji moc všem, co poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
16.10.10 23:35

Já když jsem na štíru s penězma, tak dělám omáčky. Bezmasé. Do některých dám místo masa vajíčko a do některých nic. S knedlíkem nebo těstovinama.

Pak polévky. Co nejhustější s chlebem. Teď jsem dělala patizonovou (mrkev, celer, petržel, zbytky patizonu, cibule, uvařit, rozmixovat) chleba k tomu a mňamka.

Nebo koupím celé kuře, rozporcuji (skelet na polévku, křídla a stehna opéct a prsa rozkrájím na čínu).

Sojové maso - je levné a nahradí ti maso normální. umařim, smíchám se zeleninou (klidně z mražáku kupovanou), dám tam smetanu a s těstovinama nebo rýží.

Bramborový guláš, guláš co dům dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
16.10.10 23:45

Děkuji Ti, Lemaz.
Sojové maso mám ráda, taky ho občas udělám.
Ale to víš, mám 2 nestrávníky doma- ale budou si muset zvyknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
16.10.10 23:49

hlavne polevky ty jsou zaklad, pomazanky, peceni buchet, kolacu, omacky, gulase,z mleteho masa karbanatky, sekana bolonska ke spagetam, holandsky rizek, uzena zebra z toho jde udelat polevka a jeste bud zapect sunkafleky nebo francouzske brambory … nekde byla obdobna diskuze a dost tipu a jeste me napada treba sezonni ovoce a zelenina, ale chlapovi dat polevku a kolac, to by asi neproslo leda tak v patek:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
17.10.10 00:01

Děkuji Ti, Moni,
vyzkouším všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
17.10.10 00:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.10.10 01:45

No, když utahování opasků, tak co takhle „Klausovy těstoviny“? Do 6 deci vody jednu kostku bujónu od MAGGI, přivést do varu a nasypat těstoviny (jedno jaké). Uvařit, během varu je možné pro „navonění“ přidat kabanos nebo klobásku nakrájenou na kostičky. Bratranec si to ke konci varu ještě dochucoval gulášovým kořením nebo kari.
Z toho se nají tak 1-2 lidi (večeře).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.10.10 01:48

Nebo třeba „brambory s vajíčkem“. Uvařit brambory, scedit a nechat oschnout. Pak na pánvičku kápnout olej, brambory trochu osmahnout (cibulka být může a nemusí) a na závěr na ně rozklepnout vajíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
17.10.10 06:57

Taky se přidám,co tak špenát s volím okem brambor,čočku na kyselo,fazolový guláš s chlenem,koprovku s vejcem,čínu z jakéhokoliv masa,dá se hodně nadstavit zeleninou,brambory s cibulkou,nebo tzv zapečené půlky,jsou to omyté menší brambory,rozpůlené,na sucho upečené v troubě,pak se dají do mísy a polejou se usmaženou cibulkou s česnekem,neskutečná mňamka.Rizoto z vepřovky,noky s vepřovkou.nokyhrubá mouka,trochu prášku do pečiva,sůl,voda(těsto husté jak na knedlíky,vykrajuje se lžící do vařící vody,uvaří se,vyplavou,já jeden pro kontrolu rozkrojím)vytáhnout z vody a dát na vepřovku,kterou dám rozehřát na cibulku.Toto jídlo milujem a když je k tomu zelenej salát…

• Citovat
  • Upravit
12154
17.10.10 07:25
Jura007 píše:
Nebo třeba „brambory s vajíčkem“. Uvařit brambory, scedit a nechat oschnout. Pak na pánvičku kápnout olej, brambory trochu osmahnout (cibulka být může a nemusí) a na závěr na ně rozklepnout vajíčko.

…a posypat strouhaným sýrem. Mňamka ale i bez toho sýra. :-)

Krom toho, co už tady padlo, ještě mě napadly palačinky, rýžový nákyp (s jablky, s hruškami?). Brambory s cibulkou a mlíko-kyška (ale je fakt, že brambory už dávno nejsou jídlo chudých :think: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
17.10.10 07:54
Jura007 píše:
No, když utahování opasků, tak co takhle „Klausovy těstoviny“? Do 6 deci vody jednu kostku bujónu od MAGGI, přivést do varu a nasypat těstoviny (jedno jaké). Uvařit, během varu je možné pro „navonění“ přidat kabanos nebo klobásku nakrájenou na kostičky. Bratranec si to ke konci varu ještě dochucoval gulášovým kořením nebo kari.
Z toho se nají tak 1-2 lidi (večeře).

Jojo, to bych ale musela odebrat, aby to mohl i Ondra.
I tak děkuji. Těstoviny dělám hodně, tak 3× do týdne, pokaždé s něčím jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
17.10.10 07:58

Děkuji Vám všem, jsou dobrá jídla, která jsou rychle hotová a moc nestojí.
Asi si taky budu psát jídelníček, abychom vyšli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
17.10.10 09:46

já dělám brambory s cibulí když už nevím co - oloupat, nakrájet na menší kousky brambory a vařit 10minut, aby byly napůl, do hlubší pánve olej, na to cibuli(hodně) na proužky osmahnout a pak obojí dát do pekáče i s olejem z té cibule, osolit, přidat sušenou červenou papriku, promíchat a strčit do trouby na půl hoďky a je to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
17.10.10 09:52

Rizoto a ani v něm nemusí být maso. Máma dávala místo masa takový sojový granulky. Myslím, že se to jmenovalo sójová šunka :nevim:
Pak třeba segedýn půl napůl vepřový a soja. šunkofleky a šunku nahradit třeba juniorem,
Jak psaly holky, omáčky, hustý polívky. Já třeba miluju hovězí nebo vepřový srdíčko a z toho se dá udělat rajská, svíčková i koprovka. Chleba s pomazánkama. Chleba s máslem a marmeládou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
17.10.10 09:53
jitka 11 píše:
Děkuji Vám všem, jsou dobrá jídla, která jsou rychle hotová a moc nestojí.
Asi si taky budu psát jídelníček, abychom vyšli.

Jojo to prý hodně pomáhá ten jídelníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný