Jak levně vařit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44193
30.5.11 14:56
Markit.Hl píše:
Kuřecí vařím i 4-5 hod. :nevim: pak mi slabý nepřijde.

Tak dlouho vařím slepičí a hovězí. Zkoušela jsem i kuřecí, ale ten skelet se rozpadl :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
30.5.11 15:02

Jani a to vývaru vadí? navíc já pustím do varu, a pak už jen pomalinku na minimum táhnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
30.5.11 15:06

Já taky a potom vývar cedím :-D
My vývarové polévky jíme hlavně v zimě, vývar samotný jsme kolikrát pili i místo vody, když jsme se promrzlí vrátili domů :mrgreen: Teď v tom horku na to nemáme chuť, tak ho dělám spíš jako „technický“ - do dalších jídel..Většinou vyvařuju hovězí žebra, maso použiju jinak..
Slepičí je podle mně stejně silnější, luxusnější než kuřecí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
30.5.11 15:10

jani, nehádám se.
slepci sjem snad ještě nevařila,a le babička a no a je to i o té síle logické.

Mě většinou zbude hrudí, když rozporcuju kuře s nebo se za pár kaček koupí. dneska večer zrovna budu vařit hrudí a dělat rizoto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
2.6.11 14:01
Markit.Hl píše:
Já dávám vývar, i když v tomto jídle se udělá sám, prostě jsme jen podlila vodou, když jsem dala do trouby.Otázkou je, jelsit Balalajka nemyslela vývary - kostky. A pokud ne, taky hooodně záleží na tom, jak vývar při vaření dochutí. Pokud děláš vývar na polívku a dochucuješ ho kořením jak do polívky - pepř, nové koř, bobkáč… a co kdo dává, tak pod maso se opravdu nehodí. A je jedno, jelsti jde o kuřecí nebo vepřové. Jediné, kde s tím nemám problém je hovězí vývar

Ne, nemyslela jsem kostky. Z nich vařím jen opravdu výjimečně, cca 1× měsíčně. Ale myslela jsem, že by změnila ta chuť kuřecího, kdybych přidala slepičí, nebo hovězí vývar. Ale samozřejmě je to o chuti a určitě to bude dobrý i s tím vývarem :wink:

Jo, pravý vývar se dá použít opravdu kamkoli a vždycky to krásně ochutí. Jen se mi nechce ho pořád vařit. Ale vzhledem k tomu, že máme masový obědy snad každý den, tak to neva :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
2.6.11 16:53
Balalajka píše:
Markit.Hl píše:
Já dávám vývar, i když v tomto jídle se udělá sám, prostě jsme jen podlila vodou, když jsem dala do trouby.Otázkou je, jelsit Balalajka nemyslela vývary - kostky. A pokud ne, taky hooodně záleží na tom, jak vývar při vaření dochutí. Pokud děláš vývar na polívku a dochucuješ ho kořením jak do polívky - pepř, nové koř, bobkáč… a co kdo dává, tak pod maso se opravdu nehodí. A je jedno, jelsti jde o kuřecí nebo vepřové. Jediné, kde s tím nemám problém je hovězí vývar

Ne, nemyslela jsem kostky. Z nich vařím jen opravdu výjimečně, cca 1× měsíčně. Ale myslela jsem, že by změnila ta chuť kuřecího, kdybych přidala slepičí, nebo hovězí vývar. Ale samozřejmě je to o chuti a určitě to bude dobrý i s tím vývarem :wink:

Jo, pravý vývar se dá použít opravdu kamkoli a vždycky to krásně ochutí. Jen se mi nechce ho pořád vařit. Ale vzhledem k tomu, že máme masový obědy snad každý den, tak to neva :-)

Aha, ěm by tas nenapadlo míchat vývary. Myšleno jiné maso a vývar, čili ke kuřecímu masu kuřecí, k hovězímu zas hovězí vývar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brucmelda
17.9.11 12:58

to je bída

Jituš,to je teda bída,člověk už se pořádně ani nemůže najíst,to nám to vláda zavařila,je čas aby skončila :dance:

• Citovat
  • Upravit
22939
19.9.11 12:02
brucmelda píše:
Jituš,to je teda bída,člověk už se pořádně ani nemůže najíst,to nám to vláda zavařila,je čas aby skončila :dance:

Máš pravdu, za chvíli se půjdeme pást. A jaké to bude v zimě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
8.3.12 12:35

jak levně vařit?

máte nějaké typy na levná zdravá jídla, vhodná i pro děti?děkuji za tipy :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
8.3.12 12:41