Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Markit.Hl píše:
Kuřecí vařím i 4-5 hod.pak mi slabý nepřijde.
Tak dlouho vařím slepičí a hovězí. Zkoušela jsem i kuřecí, ale ten skelet se rozpadl
![]()
Jani a to vývaru vadí? navíc já pustím do varu, a pak už jen pomalinku na minimum táhnu.
Já taky a potom vývar cedím ![]()
My vývarové polévky jíme hlavně v zimě, vývar samotný jsme kolikrát pili i místo vody, když jsme se promrzlí vrátili domů
Teď v tom horku na to nemáme chuť, tak ho dělám spíš jako „technický“ - do dalších jídel..Většinou vyvařuju hovězí žebra, maso použiju jinak..
Slepičí je podle mně stejně silnější, luxusnější než kuřecí..
jani, nehádám se.
slepci sjem snad ještě nevařila,a le babička a no a je to i o té síle logické.
Mě většinou zbude hrudí, když rozporcuju kuře s nebo se za pár kaček koupí. dneska večer zrovna budu vařit hrudí a dělat rizoto.
Markit.Hl píše:
Já dávám vývar, i když v tomto jídle se udělá sám, prostě jsme jen podlila vodou, když jsem dala do trouby.Otázkou je, jelsit Balalajka nemyslela vývary - kostky. A pokud ne, taky hooodně záleží na tom, jak vývar při vaření dochutí. Pokud děláš vývar na polívku a dochucuješ ho kořením jak do polívky - pepř, nové koř, bobkáč… a co kdo dává, tak pod maso se opravdu nehodí. A je jedno, jelsti jde o kuřecí nebo vepřové. Jediné, kde s tím nemám problém je hovězí vývar
Ne, nemyslela jsem kostky. Z nich vařím jen opravdu výjimečně, cca 1× měsíčně. Ale myslela jsem, že by změnila ta chuť kuřecího, kdybych přidala slepičí, nebo hovězí vývar. Ale samozřejmě je to o chuti a určitě to bude dobrý i s tím vývarem ![]()
Jo, pravý vývar se dá použít opravdu kamkoli a vždycky to krásně ochutí. Jen se mi nechce ho pořád vařit. Ale vzhledem k tomu, že máme masový obědy snad každý den, tak to neva ![]()
Balalajka píše:Markit.Hl píše:
Já dávám vývar, i když v tomto jídle se udělá sám, prostě jsme jen podlila vodou, když jsem dala do trouby.Otázkou je, jelsit Balalajka nemyslela vývary - kostky. A pokud ne, taky hooodně záleží na tom, jak vývar při vaření dochutí. Pokud děláš vývar na polívku a dochucuješ ho kořením jak do polívky - pepř, nové koř, bobkáč… a co kdo dává, tak pod maso se opravdu nehodí. A je jedno, jelsti jde o kuřecí nebo vepřové. Jediné, kde s tím nemám problém je hovězí vývarNe, nemyslela jsem kostky. Z nich vařím jen opravdu výjimečně, cca 1× měsíčně. Ale myslela jsem, že by změnila ta chuť kuřecího, kdybych přidala slepičí, nebo hovězí vývar. Ale samozřejmě je to o chuti a určitě to bude dobrý i s tím vývarem
Jo, pravý vývar se dá použít opravdu kamkoli a vždycky to krásně ochutí. Jen se mi nechce ho pořád vařit. Ale vzhledem k tomu, že máme masový obědy snad každý den, tak to neva
Aha, ěm by tas nenapadlo míchat vývary. Myšleno jiné maso a vývar, čili ke kuřecímu masu kuřecí, k hovězímu zas hovězí vývar.
Jituš,to je teda bída,člověk už se pořádně ani nemůže najíst,to nám to vláda zavařila,je čas aby skončila ![]()
brucmelda píše:
Jituš,to je teda bída,člověk už se pořádně ani nemůže najíst,to nám to vláda zavařila,je čas aby skončila
Máš pravdu, za chvíli se půjdeme pást. A jaké to bude v zimě?
máte nějaké typy na levná zdravá jídla, vhodná i pro děti?děkuji za tipy ![]()
je tu spousta takových diskuzí ![]()
např:
https://www.emimino.cz/…jidle-45261/
https://www.emimino.cz/…jidla-52741/