Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Moje mamka dělá takový jako rychlý šunkafleky na pánvy, ty zbožňuju. Uvaříš klasicky těstoviny, hodíš na olej na pánev, k tomu nakrájenej nějakej salám na kostičky, zalít vajíčkem, osolit, opepřit a případně petrželku, pórek, šnytlik nebo tak. Pak já ještě dělám k večeři omeletu. Nakrájím na kolečka brambory co mi zbyli třeba od oběda, osmažím na to lupnu kolečka salámu, šunky nebo uzenýho, zaleju vajíčkama, navrch porek nebo cibuli a hořčici.
Jo a máma dělá šunkofleky se zelím. Hlávkový zelí nakrouhá na drobno, podusí a pak přidá k šunkoflekům a zapeče.
Ahojky holky tak to tady čtu.Taky nějak moc utrácíme za jídlo a pak nic nemáme v ledničce..Strašně rádi jíme ty husté polévky třeba čočkovou,zelnou gulášovou..I čočku jako na husto,Ale neumím to
Na netu jsou recepty ale nevím nemáte nějaký receptík čočku mám doma ale nic z toho,.Děkuji ![]()
Čočku dělám taky, ale teď nechci kvůli Ondrovi.
Nechám ji jeden den nabobtnat ve vodě.
Druhý den připravím cibulku, do zlatova osmahnu a udělám jíšku. Čočku povařím ve stejné vodě, do skusu.
K tomu uzené maso nebo vejce naměkko. A samozřejmě okurka, řepa, houby nebo kapie.
A mňamka je hotová.
Děkuji moc všem, jsou to dobrý jídla, kolikrát ani maso není potřeba. ![]()
Tak já maso ani nemusím mít radši zeleninku
ale už se musím naučit čočkua polívky husté protože když jdeme někam na polívku tak je to 60kč je za dvě polívky a pečivo.Radši bych udělala velký hrnec ![]()
Karinkaaa píše:
Ahojky holky tak to tady čtu.Taky nějak moc utrácíme za jídlo a pak nic nemáme v ledničce..Strašně rádi jíme ty husté polévky třeba čočkovou,zelnou gulášovou..I čočku jako na husto,Ale neumím toNa netu jsou recepty ale nevím nemáte nějaký receptík čočku mám doma ale nic z toho,.Děkuji
čočkovou polévku dělám takto: cibulka osmažit, mrkev, celer, petržel nastrouhat a hodit na cibuli, mírně zaleju vývarem, dám čočku (kupuji předvařenou), doleju vývar, sůl, pepř, česnek. jakmile je čočka měkká, tak odendám půlku hrnečku, rozmixuju a vrátím. Ono se to s tím zahustí.
Ještě mě napadla žemlovka.
kousky rohlíků namočit do oslazeného mléka, jablka na plátky, skořice, cukr, sníh z bílků. Celé zamíchám a dám upéct. Někdy přidávám ořechy, někdy ne. Mňamka.
cockovku ja delam cocku na cibulce osmahnute do toho cervenou papriku podlit vodou kousky brambor,klobasy-nebo salam ,2 rajcata . Je toho obvykle plny kotel a jime ji tak 2dny:) a pak me napadla, co mi radily holky z tech suchych rohliku velikonocni nadivku… ![]()
…anebo obyč. nádivku ze starších, jde jíst třeba ke chlebu - já dělám takovou to(kdo nezná): nakrájet rohlíky(2-3)na kostičky, klepnout k tomu vajíčko(1-2), zakápnout mlíkem, osolit, prolisovat česnek(dle chuti), a nakrájet tam kadeřavou petrželku, promíchat, nechat chvíli spojit.Jde přidat, když pečeme kuře, nebo králíka nebo jde i bez masa - do pekáče nalít vodu, ochutit bujonem až začne vařit, tak tam nalít nádivku a strčit do trouby a upéci nejdřív pod pokličkou, pak odklopit a dát nahoru udělat kůrčičku.Mňamy
Jojo sekanice(nádivka) je taky levný jídlo. Na jaře jí chci konečně vyzkoušet z mladých kopřiv. Žemlovka mňam.
Rýžový nákyp, taky levný, dobrý a sytý.
buřtguláš cibulku nakrájím na drobno osmahnu, zasypu paprikou, zaleju vodou, někdy salám osmahnu někdy ne, přidám do vody, přidám pokrájené brambory, dochutím solí, pepřem, majoránkou. Vařím, dokud nejsou brambory lehce rozvařený. Když chci ještě trošku zahustím.
Nádivku máme taky rádi, ale když jíme ji buď samotnou nebo jako k přílohu k masu - v tom případě už nic jiného nepotřebujeme ![]()
My taky jíme levně - ale omáčky ani těstoviny na různé způsoby nevařím často, nechutnají mi. Zase ulítávám na jakýchkoliv jídlech z brambor a na bramborách na všechny způsoby - brambory pečené na půlky na másle,jím s čenekovým tvarohem,bramboráky, placky z vařených brambor pečené na sucho,francouzké brambory,vařené brambory s cibulkou apod. to bych mohla jíst pořád.
Sladká jídla nám taky moc nejedou ![]()
Děti mají samozdřejmě plnohodnotný oběd,starší ve školce, mladší ještě někdy vařím zvlášť.
To, co jsem uvedla výše, tak nejíme pořád, jen prostě nepotřebuji pořád maso
Za jídlo moc neutratíme.