Jak levně vařit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
357
8.3.11 09:27

Také děláme brambory na „x“ způsobů (i na loupačku se zakysanou smetanou - partner si do toho dává ještě trochu česneku na chuť :)

Jinak třeba chleba ve vajíčku (obalí se chleba ve vajíčku, osmahne na pánvi a nahoru dávám buď plátek sýra nebo jen potřu hořčicí)…

pak klasika: topinky…buď samotné nebo osmažím vajíčka s cibulkou (někdy přidám i šunku) a dám je na topinku…

Pak „toustovou pizzu“…rozprotřu toustový chléb na plech, potřu kečupem, na to dám šunku (nemusí být), sýr (niva, eidam), posypu sušenou bazalkou…nebo prostě co kdo má rád (rajčata, žampiony)…není potřeba dělat těsto :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
12.4.11 22:11
IvaV píše:
Tož na to se u nás v rodině říkalo na maso si musíš zarobit (vydělat) ukroj si chleba.
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
louka
4.5.11 17:02

další

Ahoj.Špagety,vrtulky či podobné těstoviny uvařit.Přisypat míchaná vajíčka osmahnutá na pánvi.Trochu tymiánu a zalít kečupem… Těstoviny lze kombinovat prakticky jakkoli,lze přidat co je doma (salám,houby,sýr… co zbylo) a kečupem buď zalít nebo všechny ingredience s ním povařit do omáčky (je-li kyselá lze ji lehce osladit)… Pokud vám zbyly suché rohlíky nadrobené je lze přidat do vajíčka,těstíčko pak osolit a osmahnout placky… Chleba lze nakrájet a zalít vajíčkem a udělat smaženky na pánvi,nebo lze smíchat strouhaný sýr s vajíčky,osolit a směs vidličkou rozetřít na housky nebo chleba a osmahnout.Výborné s cibulkou.

• Citovat
  • Upravit
169
26.5.11 17:37

Pečené kuře s cibulí
Osmahnout na pánvi zprudka kuřecí čtvrtky (nebo nohy, klidně i celé…), přidat hodně cibule nakrájené na kolečka (pro dva lidi minimálně 2-3 cibule), zalít vodou a dusit. Nebo přendat do pekáče a dát do trouby. Je to výborné - cibule pustí nasládlou šťávu :-) A dávám k tomu rýži a poleju ji tím „výpekem“, který vznikne při vaření. Když je potřeba, tak i zředím a udělám té šťávy víc :-) Je to skoro zadarmo a výborný :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
26.5.11 17:38
Balalajka píše:
Pečené kuře s cibulí
Osmahnout na pánvi zprudka kuřecí čtvrtky (nebo nohy, klidně i celé…), přidat hodně cibule nakrájené na kolečka (pro dva lidi minimálně 2-3 cibule), zalít vodou a dusit. Nebo přendat do pekáče a dát do trouby. Je to výborné - cibule pustí nasládlou šťávu :-) A dávám k tomu rýži a poleju ji tím „výpekem“, který vznikne při vaření. Když je potřeba, tak i zředím a udělám té šťávy víc :-) Je to skoro zadarmo a výborný :wink:

tak tohle zní fakt dobře, přidáváš ještě něco krom soli? Tohle bych mohla udělat zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
27.5.11 11:33

Tak to je i na počtení skvělý.
Co nejdříve udělám, už teď se oblizuji. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
27.5.11 17:27
Markit.Hl píše:
Balalajka píše:
Pečené kuře s cibulí
Osmahnout na pánvi zprudka kuřecí čtvrtky (nebo nohy, klidně i celé…), přidat hodně cibule nakrájené na kolečka (pro dva lidi minimálně 2-3 cibule), zalít vodou a dusit. Nebo přendat do pekáče a dát do trouby. Je to výborné - cibule pustí nasládlou šťávu :-) A dávám k tomu rýži a poleju ji tím „výpekem“, který vznikne při vaření. Když je potřeba, tak i zředím a udělám té šťávy víc :-) Je to skoro zadarmo a výborný :wink:
tak tohle zní fakt dobře, přidáváš ještě něco krom soli? Tohle bych mohla udělat zítra.

Já k té cibuli přidávám na kuře ještě oregáno a drcený kmín. Je to fakt skvělé. Toto kuře máme raději s bramborovou kaší - když se tím výpekem polije..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
27.5.11 17:30

A lepší je zalít vývarem - slepičím nebo hovězím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
27.5.11 17:55

Já dneska dělala kuře podobně.

Do pekáče hodně cibule, na to naporcované kuře s bylinkovým grilovacím kořením, a dala zaklopené péct. Po hodině jsem pod to dala plechovku rajčat, co jsem doma vylovila ze skříně. A před doděláním jsem tam dala paprikovou pastu (pasta, co chutná jako čerstvá paprika ne jako koření - jen nevím, kde ji znova sehnat.) a bylo to luxusnííííííí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
30.5.11 11:44
Markit.Hl píše:
Balalajka píše:
Pečené kuře s cibulí
tak tohle zní fakt dobře, přidáváš ještě něco krom soli? Tohle bych mohla udělat zítra.

Ahoj, dávám jen sůl. A nedávám vývary, protože podle mě to zničí chuť toho kuřecího a tý cibule. Kuře pustí dost šťávy (v podstatě jako vývar). Ale jak psaly holky, jde to udělat s čímkoli. KLidně něco přidat a už to bude úplně jiný recept :wink: Já tohle začala vařit, když jsem doma zrovna měla jen cibuli a kuřecí nohy a ono to dopadlo skvěle a od tý doby to vařím :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
30.5.11 11:48

Podle mně vývary chuť posilují. Používám je všude, jako základ snad každého jídla :nevim: Navíc dostanu kvalitní „vodu“ i do jídla, kde původně maso není(čočková, fazolová, hrachová polévka, omáčky, které jíme s vajíčkem)..
Když dám vývar, nejsou potřeba další dochucovadla, nepoužívám bujony ani vegety, ani ve variantách bez glutamátu a jídlo má šmrnc..
Dokonce jsem četla v nějakém časopise, že ke kuřeti je vhodné přidat trochu hovězího vývaru :-)
Tím nikomu nevyvracím jeho teorii nebo způsob vaření, píšu to jen, že to mám odzkoušené..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
30.5.11 11:50

A ve vývaru naředěném s vodou vařím i rýži nebo těstoviny. Chuť je lepší než když se to vaří jen ve vodě :palec: K rýži přidávám ještě cibuli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
30.5.11 12:38

Já dávám vývar, i když v tomto jídle se udělá sám, prostě jsme jen podlila vodou, když jsem dala do trouby.

Otázkou je, jelsit Balalajka nemyslela vývary - kostky. A pokud ne, taky hooodně záleží na tom, jak vývar při vaření dochutí. Pokud děláš vývar na polívku a dochucuješ ho kořením jak do polívky - pepř, nové koř, bobkáč… a co kdo dává, tak pod maso se opravdu nehodí. A je jedno, jelsti jde o kuřecí nebo vepřové. Jediné, kde s tím nemám problém je hovězí vývar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
30.5.11 12:41

Jenže kuřecí vývar je „slabý“, slepičí nebo hovězí vařený dlouhé hodiny jen pobubláváním má výraznější chuť a když to ke kuřeti přidám, jeho chuť to podtrhne..
Ale je jasné, že každý si musí vyzkoušet sám, co mu vyhovuje a chutná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
30.5.11 14:52

Kuřecí vařím i 4-5 hod. :nevim: pak mi slabý nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný