Jak čistíte žehličku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak čistíte žehličku?
Kdo máte parní žehličku s bojlerem, prosím o radu. Jak vyčistit vnitřek žehličky od vodního kamene a nečistot? Návod jsem samozřejmě někde ztratila
. Díky za tipy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Naleju do ní ocet a zapnu
.Propařuju starý ručník a pak dám čistou vodu a zase vypouštím páru na hadr. Pokud jsem měla vodním kamenem ucpané trysky tak nsem do mělké misky do které se vejde žehlička nalila ocet s vodou asi 2:1 a máčela tam ale jen tu plochu kterou se žehlí. Hodně to smrdí tak to dělám u otevřeného okna.Ale je to humus co se tam usadí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markyuz A ta hadice přežije ocet? A potom to ještě propaříš čistou vodou? Nerada bych pak měla ocet na prádle. Nesmrdí to dlouho po čištění?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně po octu dám čistou vodu a jde z toho pořád bordel. Musíš to dělat tak dlouho až už jde čistá pára. Tu páru a uvolněný kámen otírám do starého hadru.Pak si dávám pozor tak 2 následujících žehlení, abych si neušpinila vyprané věci, tak po nahřátí první páru taky zkusím na utěrku. Někdy se ten kámen uvolnuje.Ale pak mám vše v pohodě. Dělám to už několik let a tak 2 krát do roka. Celé mi trvá tak hodinu.Ale u nás se opravdu hodně žehlí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky zkusila postavit žehličku do nízké nádoby s octovou vodou, když jsem jí pak vyndala, upadla mi ta žehlící plocha, asi se to tam nějak rozežralo, nevím, kde soudruzi udělali chybu. Asi jsem to tam nechala stát moc dlouho (přes noc), pravda, žehlička už taky měla svý léta. Tak mám novou
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samamama
No jo, ale já nechci čistit plochu žehličky, ale ten vnitřek a bojler. Ptám se, protože žehličku za 5 tisíc kupovat novou nechci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit