Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj no tak cítím teď jak se často převaluje a kope dosti
když mám bouli na břiše tak ale nepoznám jaká část mimíska to je jen hádám
spíš je to chvilkama jako by se mi tam i vztekala
hýbe se mi celé břicho ![]()
Ahoj, tak zrovna dnes je mimi docela v klidu…ale jinak jsou dny, kdy pobyhy cítím skoro celý den
někdy se hýbe celé břicho, někdy kopne a nebo někdy se zase vytlačí boule ![]()
Jo a jsem v 31tt…
co mě ale trošku trápí, že mám bříško od začátku těhu dost dole a mimi je tam pořád, málokdy ho cítím uprostřed a nahoře už vůbec ne ![]()
Purelily píše:
Ahoj, tak zrovna dnes je mimi docela v klidu…ale jinak jsou dny, kdy pobyhy cítím skoro celý denněkdy se hýbe celé břicho, někdy kopne a nebo někdy se zase vytlačí boule
Jo a jsem v 31tt…
co mě ale trošku trápí, že mám bříško od začátku těhu dost dole a mimi je tam pořád, málokdy ho cítím uprostřed a nahoře už vůbec ne
Ahojky, já to mám podobné. Od začátku těhu bříško za prvé malé a za druhé docela dole. Až mě štve, jak mi to neustále všichni říkají.
Taky cítím malého uprostřed břicha, hlavně na pravém boku, nahoře ani moc ne.
Ale neboj, to přijde, až ti mrňous přibere.
Jinak já jsem měla prďolu asi do 34. týdne hlavičkou nahoru a kopance jsem cítila hlavně v oblasti močáku, jau, jau! ![]()
Holky, teď mi tak vrtá hlavou… Poznaly jste, třeba pohmatem, jak miminko leží?? ![]()
eVerča píše:
Holky, teď mi tak vrtá hlavou… Poznaly jste, třeba pohmatem, jak miminko leží??
No Veru v pozdějším stupni těhu už určitě jo, ale když bylo ještě malinké, tak jsem mohla jen hádat ![]()
Ahoj,tak já jsem ve 29tt,pohyby tenhle týden cítím o dost intenzivněji než předtím.Teď se tam vrtí skoro pořád a má už docela sílu,občas mi břicho lítá ze strany na stranu.Poluhu poznám docela dobře,ne pohmatem,ale podle kopanců.Buď je totiž hlavou nahoru,to cítím,jak mi rve hlavu pod žebra a vydatně kope do močáku a nebo je napříč a to mě kope vedle pupíku.Tak je to trochu poznat podle tvaru břicha,jsem docela hubeňour ![]()
Doufám,že se taky někdy otočí hlavou dolů ![]()
MirušeProdigy píše:eVerča píše:No Veru v pozdějším stupni těhu už určitě jo, ale když bylo ještě malinké, tak jsem mohla jen hádat
tak jsem asi divná
U Domči jsem to nikdy nepoznala ![]()
eVerča píše:
Pohmatem i pohyby. Od 30.tt mě kopal nožičkama do žeber.
Cítila jsem patičky, když mi putovaly po břiše.
Hlavně škytal, tak jsem to cítila dole v břiše.
od 28tt to poznám celkem jistě, ale do té doby jsem nevěděla jestli hladím zadek nebo hlavu. Malej se mi otočil ve 29tt a to jsem naprosto přesně poznala, protože to dost bolelo a teď poznám kam je páteří a jak tam leží schoulený
Ahoj chci se zeptat jestli jde přes bříško citět že bije srdíčko a kdy se dají poznat pohyby první jsem v šestém týdnu a poprvé těhule tak nevím děkuji ![]()
Přes bříško srdíčko rozhodně cítit není. Může být slyšet stetoskopem a dalšími „zařízeními“, ale až v pozdějších měsících (mě doktorka začala poslouchat ozvy fetálním dopplerem okolo 20. týdne.
Uvádí se, že pohyby jsou cítit okolo 20. týdne, ale je to dost individuální - záleží jak aktivní je miminko, kde je placenta, jak moc je žena vnímavá ke svému tělu.
Děkuji jsem nervozní ve středu kontrola tak se bojím chci at je vše v pořádku ![]()
Ahoj, spíš takové odreagovací téma. Jak to máte s pohyby miminka? Jak je cítíte? Poznáte, jak miminko leží? Myslíte, že to jde poznat?
Jsem ve 30.tt a tu a tam mi někde „vyjede“ část mimča. Už to bývá vidět i přes oblečení. Minulý týden jsem cítila, jak se otáčí.
Jak to máte (nebo jste měly) vy?