Jak cítíte pohyby?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Billi
30.8.11 15:05

Jak cítíte pohyby?

Ahoj, spíš takové odreagovací téma. Jak to máte s pohyby miminka? Jak je cítíte? Poznáte, jak miminko leží? Myslíte, že to jde poznat?
Jsem ve 30.tt a tu a tam mi někde „vyjede“ část mimča. Už to bývá vidět i přes oblečení. Minulý týden jsem cítila, jak se otáčí.
Jak to máte (nebo jste měly) vy? :wink:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3755
30.8.11 16:07

Ahoj no tak cítím teď jak se často převaluje a kope dosti :-) když mám bouli na břiše tak ale nepoznám jaká část mimíska to je jen hádám :-) spíš je to chvilkama jako by se mi tam i vztekala :-) hýbe se mi celé břicho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
30.8.11 16:22

Ahoj, tak zrovna dnes je mimi docela v klidu…ale jinak jsou dny, kdy pobyhy cítím skoro celý den :lol: někdy se hýbe celé břicho, někdy kopne a nebo někdy se zase vytlačí boule :mrgreen:
Jo a jsem v 31tt…
co mě ale trošku trápí, že mám bříško od začátku těhu dost dole a mimi je tam pořád, málokdy ho cítím uprostřed a nahoře už vůbec ne :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
30.8.11 16:56
Purelily píše:
Ahoj, tak zrovna dnes je mimi docela v klidu…ale jinak jsou dny, kdy pobyhy cítím skoro celý den :lol: někdy se hýbe celé břicho, někdy kopne a nebo někdy se zase vytlačí boule :mrgreen:
Jo a jsem v 31tt…
co mě ale trošku trápí, že mám bříško od začátku těhu dost dole a mimi je tam pořád, málokdy ho cítím uprostřed a nahoře už vůbec ne :-?

Ahojky, já to mám podobné. Od začátku těhu bříško za prvé malé a za druhé docela dole. Až mě štve, jak mi to neustále všichni říkají. :cert: Taky cítím malého uprostřed břicha, hlavně na pravém boku, nahoře ani moc ne. :nevim: Ale neboj, to přijde, až ti mrňous přibere. :palec: Jinak já jsem měla prďolu asi do 34. týdne hlavičkou nahoru a kopance jsem cítila hlavně v oblasti močáku, jau, jau! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
2.12.11 19:00

Poznáte jak mimi leží?

Holky, teď mi tak vrtá hlavou… Poznaly jste, třeba pohmatem, jak miminko leží?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
2.12.11 19:08
eVerča píše:
Holky, teď mi tak vrtá hlavou… Poznaly jste, třeba pohmatem, jak miminko leží?? :think:

No Veru v pozdějším stupni těhu už určitě jo, ale když bylo ještě malinké, tak jsem mohla jen hádat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
2.12.11 19:08

Ahoj,tak já jsem ve 29tt,pohyby tenhle týden cítím o dost intenzivněji než předtím.Teď se tam vrtí skoro pořád a má už docela sílu,občas mi břicho lítá ze strany na stranu.Poluhu poznám docela dobře,ne pohmatem,ale podle kopanců.Buď je totiž hlavou nahoru,to cítím,jak mi rve hlavu pod žebra a vydatně kope do močáku a nebo je napříč a to mě kope vedle pupíku.Tak je to trochu poznat podle tvaru břicha,jsem docela hubeňour :)
Doufám,že se taky někdy otočí hlavou dolů :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
2.12.11 19:44
MirušeProdigy píše:
eVerča píše:
Holky, teď mi tak vrtá hlavou… Poznaly jste, třeba pohmatem, jak miminko leží?? :think:
No Veru v pozdějším stupni těhu už určitě jo, ale když bylo ještě malinké, tak jsem mohla jen hádat :mrgreen:

tak jsem asi divná :mrgreen: U Domči jsem to nikdy nepoznala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.12.11 20:47
eVerča píše:

Pohmatem i pohyby. Od 30.tt mě kopal nožičkama do žeber. :mrgreen: Cítila jsem patičky, když mi putovaly po břiše.
Hlavně škytal, tak jsem to cítila dole v břiše.

• Citovat
  • Upravit
12743
3.12.11 01:35

od 28tt to poznám celkem jistě, ale do té doby jsem nevěděla jestli hladím zadek nebo hlavu. Malej se mi otočil ve 29tt a to jsem naprosto přesně poznala, protože to dost bolelo a teď poznám kam je páteří a jak tam leží schoulený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
2.6.13 19:03

Ahoj chci se zeptat jestli jde přes bříško citět že bije srdíčko a kdy se dají poznat pohyby první jsem v šestém týdnu a poprvé těhule tak nevím děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.6.13 19:12

Přes bříško srdíčko rozhodně cítit není. Může být slyšet stetoskopem a dalšími „zařízeními“, ale až v pozdějších měsících (mě doktorka začala poslouchat ozvy fetálním dopplerem okolo 20. týdne.

Uvádí se, že pohyby jsou cítit okolo 20. týdne, ale je to dost individuální - záleží jak aktivní je miminko, kde je placenta, jak moc je žena vnímavá ke svému tělu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
2.6.13 19:17

Děkuji jsem nervozní ve středu kontrola tak se bojím chci at je vše v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí