Růst bříška a pocity s tím spojené

339
30.8.11 13:14

Růst bříška a pocity s tím spojené

Ahoj holky, jsem ve 14 tt a ještě donedávna jsem výrazně pociťovala takový tlak a napětí v podbříšku - pravděpodobně jak se roztahovala děloha a vazy. Nyní však již pár dní nic necítím - jakobych ani snad nebyla těhotná :nevim: Je to normální…taky jste růst bříška nepociťovaly a nebo to přicházelo v takových intervalech, že něco cítit bylo a pak několik dní nic? Jsem těhotná poprvé, tak jsem zvědavá :wink: Taky jsem docela nervózní z toho, že mezi 12 a 20 týdnem se nedělá ultrazvuk - na prohlídku jdu až v 17 tt, ale UZ se tam dělat prý nebude.Jak má člověk vědět, že je mimi ok a nedělat si hlavu, achjo :cert: Díky všem za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18551
30.8.11 13:20

ahoj, já jsem 21tt, a taky jsem to cítila kolem toho 15tt v takovém vyloženě pocitu jako kdyby mi rostlo před očima :mrgreen: a teď roste a už to nepociťuju, jen cítím třísla. Jinak ne.
A ohledně UZ taky chodím jednou za 4týdny, takže přesto že je to nekonečný čekání, bu%d v klidu, chodí tak každá. Říkej si jako já že kdo si může dovolit jít jen jednou za 4týdny na UZ má vlastně nekomplikované těhu :palec: častěji se chodí při problémech, nebo spíše výjimečně, tak se neboj, neutíká to mezi těma kontrolama všem stejně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
30.8.11 13:21

Ahojky,jsem na tom stejně,i stejný týden máme,já byla na UTZ minulý týden,a uplně jsem se zamilovala do mimiska,a věřím tomu,že je vše v pořádku.Musíš myslet pozitivně,a taky jdu až ve 20tt na UTZ.Je to pro mě strašně dlouhá doba,ale to zvládneš,neboj:-)

• Citovat
  • Upravit
3956
30.8.11 13:55

Já jsem ve 29.týdnu a tak to toho 20.týdne jsem cítila občas jen takové bolesti břicha (jako při menstruaci), to mi doktor řekl, že je to tím, jak dítě roste. Od toho 20.týdne už cítím jenom pohyby miminka a vidím, jak mi roste břicho. Taky mi těch ultrazvuků přijde málo. Já byla 7.7. a další mě čeká až ke konci září. Nejradši bych ji viděla každý den, ale nedá se nic dělat. Pojistovna platí jenom tři a ostatní bych musela platit ze svého a není to úplně levná záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
30.8.11 14:34

Myslím,že u každého je to trochu jiné.U mě takové to pobolívání kvůli rostoucí děloze chodí v cyklech.Pár dní jo,pak zas nic.Co se ultrazvuku týče,až začneš miminko cítit jak se hýbe,nebudeš na něm tolik závislá.A jak už někdo výše psal-častěji se dělá při komplikacích a tak buď ráda, že se tě to netýká a přeju ti,aby se tě to netýkalo ani v budoucnu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
30.8.11 14:38

Staar: gratuluji k těhu :kytka:
Jestli tě to uklidní, mně přišlo, že růst bříška necítím vůbec…až ted ke konci je to teda nepřehlédnutelné…cirka do 32.týdne jsem fakt skoro nepocitovala, že by nějak rapidně rostlo. Rostlo, to jo, ale nijak závratně, prostě nenápadně :mrgreen:
A s těmi UTZ, za celé těhu jsem viděla miminko 4×..v 9tt potvrzení těhu, 12.tt, 21.tt, 32. týden a ted už jen spoléhám na pohyby adoufám, že je vše ok. …takže prodleva mezi utz 4 týdny je krásná…já čekala na ten v 32. týdnu celých 9 týdnů…nekonečné.
Přeji ti pohodové těhotenství a zdravé miminko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
30.8.11 14:40

Houby 9 týdnů, měl tam dovolenou, takže o 2 týdny déle…celých 11 a taky jsem to vydržela :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
30.8.11 15:21

Holky moc vám děkuji za odpovědi a taky za přání! Jsem ráda, že sama na ty ultrazvuky nečekám jak na trní a je fakt, že můžu být ráda, že nejsem ten případ s komplikacemi co by naopak na ně chodil neustále :wink: Těším se až ucítím pohyby, pak budu vědět, že miminko žije i bez zobrazovacích metod, tohle období je asi nejhorší proto, že o mimču prostě nevím! :nevim: A co se bříška týče jsem ráda, že některá z vás to má taky v takových cyklech - pár dní pne a pár dní úplně nic…snad jsem tedy normální a mimčo zdravé :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
30.8.11 15:23

A Mirisko máš můj obdiv, 9 týdnů vydržet :potlesk: (koneckonců co nám zbývá, že…)… já musím vydržet 7 a přijde mi to fakt jako věčnost, snad to uteče jak voda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
30.8.11 17:20

Já se strašně těšila, že to bude o ty 2 týdny dřív a pak mi sestra řekla, že budou mít dovolenou, tak až po ní…ale to jsem pak už čekala, jen 3 týdny a to se dá…no ted čekám na první monitor v porodnici za cirka 14 dní.
A první pohyby jsem cítila v 18.týdnu, tak už se brzy třeba taky dočkáš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
30.8.11 17:27

ahoj holky, tak to já mám štěstí.....doktor mě dělá ultrazvuk při každé kontrole cca každé 4 týdny a vlastně dělá jen ten ultrazvuk, jsem ráda, že pokaždé mimi vidím, ale zase na druhou stranu si říkám, jeslti není třeba i nějaká další prohlídka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
30.8.11 17:32

No mě na každé návštěvě kontroluje čípek a sestra měří tlak, váží a kontroluje moč. Ale zase mi nedělá ultrazvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
30.8.11 17:42

tlak mě také měří a moč kontrolují, ale čípek teda vůbec, myslím, že snad jednou úplně poprvé.....což mě přijde taky divné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
30.8.11 17:44

Někdo má zas názor, že z čípku se stejne nic nepozná…může být totiž zavřený i klidně pár dní pred porodem…ale zase pokud se mamina otvírá hodně brzy, tak se to podchytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5114
30.8.11 19:14

Ahojky :mavam:
Tak já taky chodím na kontroly co 4 týdny. Teď půjdu až po 5 týdnech a táhne se mi to hrozně, protože mě od neděle bolí břicho a dlouho mi nic nebylo, ale asi to bude zase ta děloha :think: Jinak občas mě taky to břicho bolelo v cyklech, nejdříve jakoby na menses, pak ta bolest byla menší, ale i tk to vždycky trvalo několik dní, tak doufám, že tomu tak je i tentokrát :andel:
A kyž jdu na kontrolu, tak mi změří tlak, zváží, zkonrolují moč. Doktorka mi udělá klasické vnitřní vyšetření pohmatem, a pak udělá ultrazvuk a zkontroluje dělohu přes břicho. Takže s kontrolou jsem spokojená, jen by mohly být častější, byla bych klidnější, ale až začnou pohyby, tak se hned zklidním, snad :roll: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí