Co jíst, aby se moc netloustlo

358
30.8.11 10:51

co jíst aby se moc netloustlo

ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, připadá mi, že dost přibýrám na váze, pak s ebojím, že to neshodím, co tak jíst, aby se moc netloustlo a pak se to shodilo po porodu a miminko mělo dost výživy?

děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16939
30.8.11 10:55

řekla bych že přibírání moc neovlivníš.Můžeš se zavodňovat atd. Spíš bych doporučila jíst pravidelně, hodně zeleniny, ne sladký a smažený…spíš taková zdravá výživa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
30.8.11 10:55

podle příspěvku soudím, že jsi těhu :-) a proto by sis neměla nic odpírat :-) já jedla všechno na co jsme měla chuť, sice jsem nabrala bezmála 30kg, ale teď po 20m mi chybí ještě 10 :-) ale zastavila jsem se na kg a ubírají se mi cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
30.8.11 10:57

Hele,ja myslim,ze je jedno,co jis.Ja jedla uplne stejne jako pred tim,nemela jsem vubec zadne nevolnosti a ani zadny extra chute a ve 20tt jsem mela +12kg.Dr.se docela zhrozila a rekla at se vic hybu.Tak chodim denne na prochazky a trochu se to pribirani zpomalilo.Ale nedovedu si teda predstavit,ze bych mela ted v tehu drzet diety nebo se trapit hladem.Rikam si,snad to pak vykojim :-) a kdyz ne,tak pak budu resit nejakou dietu.Ted je pro me dulezity zdravy miminko..Podle me pribirani v tehu nijak zvlast neovlivnis :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
30.8.11 10:58

já jsem skoro v 8. měsíci a mám 17 kilo nahoře, ale jako nic si neodpírám, jím na co má tělo hcuť a poslední dobou si ujíždím na sladkým a na cole :-) já myslím že v těhu by se asi člověk neměl omezovat a stresovat váhou…chceš mít přeci zdravé dítě nebo ne??

Příspěvek upraven 30.08.11 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
30.8.11 10:59

Ahoj Kasandro. Já u druhého mimi během těhotenství cvičila, asi do 7 měs. Lehce. Ale byla jsem zvyklá. Jinak jsem nejedla čokoládu, sladký atd. Čaje a káva neslazené. Žádné knedlíky, jen rýže, brambory nebo bram.knedle. Nemastila jsem, nebo jen trošičku. Z masa ne vepřové, hovězí občas. Hodně zeleniny, ovoce. Žádné omáčky, nebo spíš ze zeleniny, rozmixovat, třeba rajčata na rajskou. Ale na začátku těhu potřebuješ přibrat tuky, aby se těhu udrželo a dobře vyvíjelo. Já první tři měsíce pořád chodila do pizzerie na smetanové omáčky s těstovinama. Pak to přešlo a jedla jsem takhle. Mám 158 cm, přibrala jsem 13kg. Ale nejdůležitější je se nestresovat, hlavně ať jsi v poho, pak bude v poho i mimi. Po porodu jsem musela víc cvičit, samo to dolů nešlo, ale to záleží jak komu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.8.11 11:02
annaaaaa píše:
A Ale na začátku těhu potřebuješ přibrat tuky, aby se těhu udrželo a dobře vyvíjelo.

ehm. To snad není pravda…

Kasandra - pokud budeš nějak nedostatečně jíst, miminko si většinou „vezme“ z tvých zásob, takže to pak odskáčeš ty. Jez tak přiměřeně zdravě, nevím, jak daleko s těhotenstvím jsi a jaká byla původní váha… máš otoky? Hodně můžeš zadržovat vodu a to pak váhu jídlem neovlivníš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
30.8.11 11:07

děkuji všem za odpovědi, jsem v 17 týdnu, právě přemýšlím, že začnu s nějakým těhotenským cvičením, a aby se nezadržovala voda v těle, nemělo by se pít teda nějaké odvodňovací čaje nebo čistící?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
30.8.11 11:17

já jsem v těhu nabrala 17 kg, jedla jsem hodně mléčných výrobků a zeleniny, nemohla jsem cítit smažené věci a sladkosti… v porodnici jsem nechala 10 kg (trpěla jsem na otoky - na konci těhu jsem mohla pít max 1 litr tekutin denně včetně tekutin z ovoce, polívek i zeleniny…) a ten zbytek byl do 2 měsíců pryč… jez, nač máš chuť, neomezuj se,… pokud pak budeš kojit, budeš na jídle omezena, takže si to teď užij a po porodu se neboj, půjde to dolu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
softvelvet
30.8.11 11:18

Já jím hodně ovoce, zeleninu a dost chodím pěšky na procházky. Vyhýbám se cukru a sladkému. Jsem ve 34.tt a mám nahoře 10 kilo. Podle mě je důležitý pohyb, i když to jde těžko třeba v těch vedrech.

• Citovat
  • Upravit
13046
30.8.11 11:23

holky když se tělo hodně zavodňuje a natéká tak se právě doporučuje hodně pít… nebo alespoň moje lékařka mi doporučila na oteklé nohy vypít víc !vody! za den, teď piju kolem 5 litrů deně a už neotékám .-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
30.8.11 11:25
tyyy jo tak klobouk dolů, to bych nezvládla :-D to musíš být hotový průtokáč :-D
Gabrielaaa píše:
holky když se tělo hodně zavodňuje a natéká tak se právě doporučuje hodně pít… nebo alespoň moje lékařka mi doporučila na oteklé nohy vypít víc !vody! za den, teď piju kolem 5 litrů deně a už neotékám .-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
30.8.11 11:27

to si piš, ale je to dobře, aspoň se pěkně čistím, i když teda piju i colu… ale to si prostě nemůžu pomoct a tak sklenku dvě si za den dám :-) ale já pila hodně i před těhu tak ty 4 litry určitě, teď jsem to zvýšila a je fakt že už neotékám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
30.8.11 11:32
  • doporucuji zkouknout porad jste to co jite, Pohlreich-a, pod poklickou
  • cist co je na obalu napsano, nejist cukry, ecka a jine blafy
  • NEJDULEZITEJSI: jist pravidelne v primerenych davkach = nemas hlad

Osobne doporucuji jist klidne na co mas chut, telo to vi. Vyhnout se extra smazenym jidlum, Jist porad po malem mnozstvi. Cvicit / sportovat. Normalni tucne jidlo normalne vybehas, staci se projit. normalni tvrde syry (tavene jsou pekne sajrajty). Nejist to co ma na obalu ze je pro deti (povetsinou nadopovane cukrem).

Sam rad chodim na:

• cerstve maso, ryby.
  • jogurty
  • zelenina ovoce, pres leto je to pohodlne dostupne
  • vlakniny
  • kuskus a podobne testoviny
  • tmave pecivo (ne obravene)

Nejist ruzne polotovary, nebo ruzne pytlikovky. Vse se da udelat rychle a dobre. Light vyrobky, v tom je takoveho humusu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
30.8.11 11:34

Na piti se doporucuje Burcak (ne redeny a jiny patok ale hezky z moravy), Cervene vino, tekute svetsky, apod pochutiny :-))
ps. i jedna sklenice piva je zdrava, bohuzel ta uz jsde trochu na sirku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí