Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,sice mi asi nikdo teďneodpoví, všichni spíte,al mám dotaz spíš na holky po porodu.
Dneska jsem byla u Dr a na pásech, kde mi řekli, že už se něco děje,tvrdlo mi pravidelně břicho(i když jsem to vůbec necítila)ale čípek mám na 2cm a do špičky či co…Nebyli mi ale schopni říct jak dlouho ještě do porodu,tak nic. Teď večer mně ale příšerně chytly záda ale jakoby spíš pravý bok, než střed zad.Trochu i břicho. Ani sprcha nepomohla, strašně to bolí a nemůžu kvůli tomu ani spát. a prcek(i když v noci většinou spí) tak mi tam řádí.
Nevím co dělat, jestli jet do porodnice nebo do sebe hodit nějaké prášky, ale nevím co vůbec můžu…
Poraďte někdo, pokud jste i tak pozdě přítomny.
Ahoj,zkus si ještě dát horkou vanu a pak si na chvilku odpočinout.Když to nepřejde a bolest bude stejná,mohl by to být začínající porod,ale s odjezdem do porodnice bych zatím počkala.
Ač jsem vysoká, tak na bolesti zad jsem nikdy netrpěla. A to ani během těhotenství, ani při porodu, ani po něm… ![]()
Prášky na bolest asi moc nemůžeš, protože jsou to dost oblbováky a ty by k dítku asi moc neměly. Jestli je to začínající porod, těžko říct. Spíš by tě mělo bolet břicho než záda.
Do porodnice bych nespěchala, to by chělo nějaké kontrakce. Jinak ani při jednom porodu se mi dítko nějak extra nehemžilo a to přitom byli velký „čutálisti“.
Nicméně si vždycky do porodnice můžeš zavolat (na porodní sál) a zeptat se co s tím. I teď v noci, měli by ti to vzít - však se i před odjezdem do porodnice volá (resp. já volala) a konzultuje, zda už jet či nejet (podle příznaků). Tak bych klidně zkonzultovala i tu bolest zad a zeptala se jak na to, jestli to může být porod, tak na to, kdy vyrazit k nim, tak případně jak si ulevit…
Tak co nejvíce pohodovou noc. ![]()
Ahoj, já bych do porodky jela. Sama jsem to nedávno zažila - viz můj metřík
V 11:30 mě neuvěřitelným způsobem chytly záda, šla jsem do vany, ze které jsem málem nevylezla, přijel manža a ve 13:55 příjem v porodnici. Malá se narodila v 15:30 a jsem prvorodička.. Kdybych zůstala doma ještě chvíli, tak jsem doma taky málem porodila. A nebylo mi nic jinýho, než že mě jen bolely záda! Držím palce, aby ti to dobře dopadlo ![]()
Ahojte holky, děkuji moc za rady, čtu si je až teďka, protože jsem to nevydržela, bolest se stupňvala a stupňovala.Tak jsem zavolala na ten porodní sál a ti mě hned poslali k nim, přítel sice nebyl nadšený, protože ráno vstává ale jel snad 120 jak byl nervozní.
Nebudu protahovat - porod to nebyl, zjistili mi problém s pravou ledvinou, nějak se mi zvětšila, tak mi dali něco proti bolesti a antibiotika, které nevím kdy si vyzvednu, protože jsem na vesnici, kde lékárna není a přítel je v práci, ani ten blbej urolog.čaj nemám,co mi doporučili
. Tak teď ležím, bohužel kapky proti bolesti už nefungují tak to zachraňuju jak jde teplem. Prej to už lepší nebude, spraví se to až po porodu…
HLAVNĚ - mimisek je naprosto v pořádku a moje děloha pořád vesele tuhne, ale aspoň to nebolí.
Děkuji každopádně všem za rady
![]()
Držím palce, abys ty poslední týdny zvládla co nejlépe. Hlavně že už to máš opravdu za pár ![]()
Ahoj, nejsi už v porodnici?
To vypadá, že uže se ti rozběhl porod, tak držím palce
Tak ted jsme si přečetla tvůj nejnovější příspěvek-nějak jsme to přehlídla…
Tak přeju at je vše ok
@barvik píše:
Ahoj, já bych do porodky jela. Sama jsem to nedávno zažila - viz můj metříkV 11:30 mě neuvěřitelným způsobem chytly záda, šla jsem do vany, ze které jsem málem nevylezla, přijel manža a ve 13:55 příjem v porodnici. Malá se narodila v 15:30 a jsem prvorodička.. Kdybych zůstala doma ještě chvíli, tak jsem doma taky málem porodila. A nebylo mi nic jinýho, než že mě jen bolely záda! Držím palce, aby ti to dobře dopadlo
Zdravím tě, vím, že už je to hooodně dlouho. Ale mám nejspíš stejný problém a nikde jsem nenašla radu. Jsem ve 36tt a od dnešního rána mě šíleně bolí záda, nemůžu ani sedět ani ležet, od rána mám chvilkama pocit na zvracení. Podbrišek bolí jako při MS, ale malinko. A chodím často na velkou. Tak jsem z toho nervózní a bojím se, že to může být předčasný porod ![]()
@jennifer.r.g pokud váháš, šupej do porodky.. napojí Tě na monitor a hned se uvidí, zda jsou to stahy.
@martina.se píše:
@jennifer.r.g pokud váháš, šupej do porodky.. napojí Tě na monitor a hned se uvidí, zda jsou to stahy.
Křížový bolesti prý na monitoru vidět nejsou. Nebo to říkalo pár známých, kterým říkaly u porodu, že tam žádný kontrakce nejsou a přitom rodily.
Každopádně bych někam zajela - buď porodnice nebo doktor, aby zhodnotily situaci jako takovou.
Jo muze to byt ono. Me pri a pred porodem boleli jen zada. Bricho ani trochu