Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@martina.se děkuji za reakci. Už jsem druhorodička. Prvního syna jsem porodila skoro pred 7 lety. Ale celé těhu bylo uplně jiné. A proto je to teď pro mě jako y nové. Žádné kontrakce nemám ale bolest zad je strašná. Nechci plašit zbytečně, protože je lepší strávit bolest doma než v tý porodnici ![]()
@Aries6 píše:
Křížový bolesti prý na monitoru vidět nejsou. Nebo to říkalo pár známých, kterým říkaly u porodu, že tam žádný kontrakce nejsou a přitom rodily.
Každopádně bych někam zajela - buď porodnice nebo doktor, aby zhodnotily situaci jako takovou.
přímo křížové ne, ale pokud se děje něco, tak to v té porodce zjistí ![]()
@jennifer.r.g píše:
@martina.se děkuji za reakci. Už jsem druhorodička. Prvního syna jsem porodila skoro pred 7 lety. Ale celé těhu bylo uplně jiné. A proto je to teď pro mě jako y nové. Žádné kontrakce nemám ale bolest zad je strašná. Nechci plašit zbytečně, protože je lepší strávit bolest doma než v tý porodnici
a tak někdy lepší plašit, než něco prokaučovat, že ![]()
@KarlaNim vážně ani trochu? No pořád čekám na nějaký ty kontrakce a pořád nic. ![]()
@martina.se píše:
a tak někdy lepší plašit, než něco prokaučovat, že
To máš pravdu
![]()
Vazne ani trochu, jen desna bolest zad a do 11 hodin od prvnich bolesti se porodila
Ahoj, já to zažila minuly týden. Začaly mě bolet záda, a i když jsem myslela, ze kontrakce jdou do břicha, tak jsem ty bolesti začala měřit a ono to fakt bylo pravidelný… Nejdřív po 10 minutách, po 9 hodinách (v noci) bolest zesílila ještě víc a bolesti po 5 minutách.. Dala jsem horkou vanu, trošku se to utlumilo, ale nepřestalo, tak jsme po 15 hodinách techhle bolesti jeli do porodnice. Nechala jsem si dat epidurální, protože jsem byla úplně vyřízena, to se mi utlumily ty bolesti zad a já zjistila jak bolí kontrakce do břicha
A za chvíli byla malá venku ![]()
@Evca.St píše:
Ahoj, já to zažila minuly týden. Začaly mě bolet záda, a i když jsem myslela, ze kontrakce jdou do břicha, tak jsem ty bolesti začala měřit a ono to fakt bylo pravidelný… Nejdřív po 10 minutách, po 9 hodinách (v noci) bolest zesílila ještě víc a bolesti po 5 minutách.. Dala jsem horkou vanu, trošku se to utlumilo, ale nepřestalo, tak jsme po 15 hodinách techhle bolesti jeli do porodnice. Nechala jsem si dat epidurální, protože jsem byla úplně vyřízena, to se mi utlumily ty bolesti zad a já zjistila jak bolí kontrakce do břichaA za chvíli byla malá venku
Ahojky, no ty bláho. Já mám pocit, že žádný intervaly zatim nepozoruju. Bolí to pořád a už od rána a ještě to nepřestalo. Pořád se mi nechce věřit, že by takhle mohl začít porod a říkám si, že mám přece ještě čas, jsem 36+1.
![]()
@jennifer.r.g ver, ze může, taky jsem si říkala, že je to divný… Ale nechci strasti, u tebe to být může a nemusí… Já měla poslicky skoro měsíc ![]()
Zkusim horkou vanu, bud se ti uleví nebo rozjede… Týden už máš docela v pohodě
nebo si zavolej do porodnice… Tam ti poradí ![]()
@Evca.St píše:
@jennifer.r.g ver, ze může, taky jsem si říkala, že je to divný… Ale nechci strasti, u tebe to být může a nemusí… Já měla poslicky skoro měsíc
Zkusim horkou vanu, bud se ti uleví nebo rozjede… Týden už máš docela v pohoděnebo si zavolej do porodnice… Tam ti poradí
Poslíčky už jsem si zažila během posledních 3týdnů už 3krát, ale ani jednou bolest zad. Nejspíš bude zbytečný volat, když po telefonu toho na mě moc nepoznaj. Dám si sprchu a uvidím co bude, pokud to nepřejde tak budu muset radši jet
@jennifer.r.g já bych jela určitě - mne bolesti zad začal prekotny porod a malem jsem mrne rodila v autě
1.porod - odtekla mi voda a nic, ale bolesti zad byly příšerný, porod samotný byl jednoduchý, ale ty záda bolely
2.porod - týden před termínem, v noci jsem začalo chodit na velkou a pořát přemýšlela, cože jsem to snědla. Pak jsem to začala měřit a ona to nebyla nevolnost po jídle. V porodnici už se rozjely i ty záda, naštěstí mi dovolili chodit…
možná ty různé tlaky začni měřit…
@jennifer.r.g ahojda,ja mela jen silene bolesti zad, jinou neznam, chodila jsem hodne na velkou a byl to zacatek porodu ![]()
@modrasek13 píše:
@jennifer.r.g ahojda,ja mela jen silene bolesti zad, jinou neznam, chodila jsem hodne na velkou a byl to zacatek porodu
jo, přesně
Moc děkuji za vaše reakce, jsem čím dál víc nervózní, že to vážně může být začínající porod. Takže dám sprchu a dobalim tašku hygienou. Nejspíš začínají nepravidelně ty bolesti, tak je budu sledovat. Jen pořád nechápu proč do zad a ne do břicha ![]()