Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@jennifer.r.g Nevím, zda už nejsi v porodnici, ale já to měla u starší, strašné bolesti, chodila jsem na velkou, měsíc před porodem. Pak jsem měla u porodu křížové bolesti. U mladší šílené bolesti zad, brečela jsem bolestí, porod asi za pět dní a opět to předznamenalo křížové bolesti. Bolela jen záda, do břicha mi to nešlo ani jednou. Držím palce, aby vše dopadlo.
Zakladatelko, dej pak vedet, jetsli to bylo ono, ale kdyz nepises tak predpokladam ze ano ![]()
Ahoj, obnovuji diskusi svou zkusenosti, mozna se nejake mamince bude hodit
. 2 dny pred terminem me rano zacaly pobolivat zada v oblasti leve ledviny, strilela do leveho boku. Bolelo to cely den ve vlnach, pravidelne kontrakce nic, obcasne tvrdnuti jako kdykoli jindy. Bala jsem se zanetu ledviny, bricho ani v krizi me nebolelo. Kdyz uz ta bolest v levem boku byla nesnesitelna, volala jsem do porodky, co to muze byt. Sestea rikala, ze to muze byt porod, ale kdyz nemam kontrakce… Ze mam pockat hodinu a uvidim, zda se nerozdeje. Bolest hrozna, tak jsem jela s tim, ze mam asi nejaky kyks v ledvine a ja pritom rodila…byla jsem uz na 5cm otevrena. Kdyz jsem byla tak na 6 -7 cm, levy bok povolil a pomalinku se rozjizdely kontrakce. Ale jeste pri 8cm jsem s manzelem sedela u stolecku, popijela kaficko a obcas neco maleho prodychala. Brutus, ktery jsem ale nezazila a to jsem rodila sve 3.dite,nastal az po pichnuti vody, po nem jsem do 45 min porodila ![]()
Takze i zdanlive nesouvisejici bolest zad muze znamenat, ze rodite a ani tady v diskusich ani po telefonu vam nikdo nic presneho nerekne. Takze, jakmile se objevi neco, co vas znejisti, jeďte na konzultaci
Preju vsem nekomplikovane a rychle porody a radost z miminek ![]()