Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dárek - něco do bytu - dekorativního/spotřebič, něco na zahradu, zážitek, dovolenou, lázně, potraviny. Je to jednoduché. Prostě peníze proměňte.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebovala bych poradit.Pocházím z Vysočiny, rodiče tady mají veliký rodinný dům se zahradou, já pracuji v Brně, kde mám vlastní byt. Vlastní rodinu ani přítele zatím nemám. V práci pracujeme na home office, takže to střídám. Většinou jsem v Brně, ale přibližně jeden týden v měsíci strávím u rodičů. Mám to tady ráda a ráda se vracím, rodiče jsou taky rádi, protože už jsou oba v důchodu a žijí sami. Aspoň jim můžu pomoct okolo domu a na zahradě.
Nicméně letošní léto jsem tady strávila prakticky celé. Nějak jsem neměla důvod jezdit do Brna, tady člověk může jít po práci na procházku, na kolo nebo lehnout k rybníku, když je hezky. Příroda je mi zkrátka bližší než město. No a jelikož jsem tady byla tak dlouho, tak bych našim ráda dala peníze, přece jenom spotřebuji jídlo, elektřinu, vodu atd. Moje představa je 10 000 za celou dobu (něco přes 2 měsíce). Rodiče určitě nic chtít nebudou, už dřív jsme se o tom bavili, že prý si to tady odpracuju a že jsou rádi, že jsem tady. Přesto je mi opravdu trapné tady bydlet a nezaplatit vůbec nic. Proto bych potřebovala vymyslet, jak jim peníze dát, nebo jak jim jejich pohostinnost oplatit, protože peníze v obálce si určitě nevezmou.
Díky
Anonym: Finance a taky je mně docela trapně, že u rodičů trávím tolik času
Za to, že to tam máš ráda a máš tendenci tam trávit čas se ale vůbec nestyď. Naopak, myslím, že je to známka Vašich dobrých vztahů a Ty vis, jaký zivotní styl Ti vyhovuje. Mám to podobne, byt jsem pravdepodobne mnohem starsi, a žila jsem leckde po světe. Presto i já vim, že to místo - dum- zahrada po rodicich je to nejlepsi prostredi, bydleni, ktere jsem kdy poznala, a ze se tam velmi pravdepodobne i vratim (samozrejme nejaka adaptace bude nutna). Jinak si myslim, ze rodinna a mezigeneracni pospolitost a soudrznost je naprosto prirozena vec, a kde to prirozene funguje, tam je dobre to vyuzit - vetsinou je to totiz opravdu win-win pro vsechny zucastnene.
Co jim poslat extra zalohu na plyn/el?
Jinak souhlasim, ze se to melo resit prubeznymi nakupy.
Nevím, jestli to prostě poslat klapne. My si takhle přeposílali s dcerou pitomej litr do alelujá.
Sotva 2×-3× za měsíc tu přespí, i kdyby to bylo častěji, nic bych od ní nevzala. To spíš bych rodičům koupila „dárek“. To by projít mohlo, jestli mermomocí se jim chcete revanšovat.
Buď bych jim ze svého pořídila něco, o čem vím, že by se jim hodilo. Nebo něco, co jim udělá radost (dovolená, zážitek…). A někdo tu psal o poukazech, to mi taky připadá jako dobrý nápad. Jinak já při delších návštěvách kupuji za své peníze jídlo, případně na něj zvu.
Tak zalezi, jak jsou na tom financne. Pokud jim chces ulevit od nakladu, tak urcite ty nakupy jidla, jak tu nekdo psal nebo neco do domacnosti co potrebuji. Ono 10 tisic, to mas 2-3 vetsi nakupy.
Poukaz do lazni, divadla a tak je sice hezky, ale pokud nic takoveho neplanovali, tak to jim moc penez neusetri.
No, spíš bys měla začít zit svůj život a založit si vlastní rodinu. Proc by dospělý člověk měl trávit prázdniny s řidiči důchodci? Tam manžela těžko najdeš.