Jak dát rodičům peníze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.9.22 15:21

Jak dát rodičům peníze

Ahoj holky, potřebovala bych poradit.

Pocházím z Vysočiny, rodiče tady mají veliký rodinný dům se zahradou, já pracuji v Brně, kde mám vlastní byt. Vlastní rodinu ani přítele zatím nemám. V práci pracujeme na home office, takže to střídám. Většinou jsem v Brně, ale přibližně jeden týden v měsíci strávím u rodičů. Mám to tady ráda a ráda se vracím, rodiče jsou taky rádi, protože už jsou oba v důchodu a žijí sami. Aspoň jim můžu pomoct okolo domu a na zahradě.

Nicméně letošní léto jsem tady strávila prakticky celé. Nějak jsem neměla důvod jezdit do Brna, tady člověk může jít po práci na procházku, na kolo nebo lehnout k rybníku, když je hezky. Příroda je mi zkrátka bližší než město. No a jelikož jsem tady byla tak dlouho, tak bych našim ráda dala peníze, přece jenom spotřebuji jídlo, elektřinu, vodu atd. Moje představa je 10 000 za celou dobu (něco přes 2 měsíce). Rodiče určitě nic chtít nebudou, už dřív jsme se o tom bavili, že prý si to tady odpracuju a že jsou rádi, že jsem tady. Přesto je mi opravdu trapné tady bydlet a nezaplatit vůbec nic. Proto bych potřebovala vymyslet, jak jim peníze dát, nebo jak jim jejich pohostinnost oplatit, protože peníze v obálce si určitě nevezmou.

Díky
Anonym: Finance a taky je mně docela trapně, že u rodičů trávím tolik času :-D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
6.9.22 15:26

Tak nakup tašku jídla pokaždý, když tam jedeš.

• Citovat
  • Upravit
2256
6.9.22 15:29

Já bych jim je darovala formou nějakých pěkných prožitků:) tys u nich strávila hezky čas a můžeš jim dát také pěkně strávený cas:)
Třeba lístky do divadla, na wellnes, poukaz do restaurace, projížďku lodí, poznávací zájezd… atd… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
6.9.22 15:33

Ja vzdycky když jefu k rodicum udelam velký nákup, zaplatim benzin, koipim neco na zahradu (teď budu porizovat slunečník).
Když mamka chce neco objedtat, tak jim to na eshop zaplatim a necham poslat
Penize by si nevzali…

• Citovat
  • Upravit
350
6.9.22 15:34

Jak je psáno výš, buď je někam pozvat… Wellness, kino, divadlo, večeře atd… Nebo třeba jestli víš že by si chtěli nebo potřebovali koupit něco do domu a nebo na zahradu tak jim to kup 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
6.9.22 15:37
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebovala bych poradit.

Pocházím z Vysočiny, rodiče tady mají veliký rodinný dům se zahradou, já pracuji v Brně, kde mám vlastní byt. Vlastní rodinu ani přítele zatím nemám. V práci pracujeme na home office, takže to střídám. Většinou jsem v Brně, ale přibližně jeden týden v měsíci strávím u rodičů. Mám to tady ráda a ráda se vracím, rodiče jsou taky rádi, protože už jsou oba v důchodu a žijí sami. Aspoň jim můžu pomoct okolo domu a na zahradě.

Nicméně letošní léto jsem tady strávila prakticky celé. Nějak jsem neměla důvod jezdit do Brna, tady člověk může jít po práci na procházku, na kolo nebo lehnout k rybníku, když je hezky. Příroda je mi zkrátka bližší než město. No a jelikož jsem tady byla tak dlouho, tak bych našim ráda dala peníze, přece jenom spotřebuji jídlo, elektřinu, vodu atd. Moje představa je 10 000 za celou dobu (něco přes 2 měsíce). Rodiče určitě nic chtít nebudou, už dřív jsme se o tom bavili, že prý si to tady odpracuju a že jsou rádi, že jsem tady. Přesto je mi opravdu trapné tady bydlet a nezaplatit vůbec nic. Proto bych potřebovala vymyslet, jak jim peníze dát, nebo jak jim jejich pohostinnost oplatit, protože peníze v obálce si určitě nevezmou.

Díky
Anonym: Finance a taky je mně docela trapně, že u rodičů trávím tolik času :-D

Když rodiče znáš a víš, že peníze si od tebe nevezmou, tak nechápu, proč to řešíš zpětně, byla jsi tam dost dlouho. Stačilo přece po tu dobu, kdy jsi tam byla, prostě převzít starost o nákupy potravin… a bylo po problému.

Teď už bych to nechala být a revanšovala se jim o Vánocích nějakým větším dárečkem (podle jejich zájmů, vkusu apod.)… a propříště pokaždé, když bych se tam chystala být déle než na jednodenní návštěvu, přijela rovnou s nákupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
6.9.22 15:41

Nedavala bych peníze, ale koupila třeba nějaký spotřebič, co potrebuji vyměnit, nakoupila zásoby, nebo třeba vytahla oba na nakup zimních bot - proste to dat ve věcné formě. Moji rodiče by peníze nepřijali nikdy, ale dárky ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
6.9.22 15:45

Tak jim něco kup, co by třeba potřebovali do baráčku- nová lednička, pračka, sušička, televize… a nebo jim zaplať třeba víkend v lázních…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2378
6.9.22 15:47

Posíláme na účet trvalým příkazem. :nevim: Taky se cukali, že nepotřebují, ale takhle se to obejde bez toho „trapného“ osobního předávání peněz (trapného v uvozovkách, protože na tom nic trapného nevidím, taky mi dávali kapesné, taky jsem nepotřebovala, tak teď přilepšujeme k důchodu). :) Nákupy jsou taky fajn nápad, jen teda já moc neodhadnu, co jedí, takže pro mě je lepší jim převádět určitou částku. Lidl kartičky, což bylo tak někde na půl cesty, jsme zavrhli, že je to jak sociální dávka. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3903
6.9.22 15:51

Já třeba udělala velký nákup - když si u nich často tak víš co kupují, jí a potřebují.
Můžeš uklízet, pomoct při pracích na zahradě (opravy, natírání, sekání trávy.) Prostě se nějak víc angažovat.
Nebo jim zaplatit dovču, někde na wellnessu atd. Své rodiče znáš nejlíp ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10236
6.9.22 16:08

Ahoj,
a co jim to dát k Vánocům? Je to za pár, klidně to můžeš pojmout jako,,protiinflační dar" či něco podobného a pak jim v řeči říct, že si vážíš, že tam můžeš být a nechceš, aby nesli náklady.
A nestyděl bych se. Máte asi hezké vztahy a pro rodiče je určitě radost vidět tě spokojenou, moci s tebou mluvit atd.
Případně můžeš rodičům zaplatit víkend v lázních, nebo je někam vzít s sebou, nebo pokud váhají nad nějakou službou, tak jim ji pořídit, nebo pokud třeba budou barvit plot, tak jim koupit tu barvu, nebo jim koupit dřevo do krbu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
6.9.22 16:10

Záleží, co mají rádi. Koupila bych jim třeba víkendový pobyt v lázních s nějakými procedurami. Pokud jsou raději doma, tak bych pořídila něco, co jim ulehčí práci na zahradě - třeba automatickou sekačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15059
6.9.22 16:12

Pošli peníze na účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15409
6.9.22 17:00
@Tomie píše:
Posíláme na účet trvalým příkazem. :nevim: Taky se cukali, že nepotřebují, ale takhle se to obejde bez toho „trapného“ osobního předávání peněz (trapného v uvozovkách, protože na tom nic trapného nevidím, taky mi dávali kapesné, taky jsem nepotřebovala, tak teď přilepšujeme k důchodu). :) Nákupy jsou taky fajn nápad, jen teda já moc neodhadnu, co jedí, takže pro mě je lepší jim převádět určitou částku. Lidl kartičky, což bylo tak někde na půl cesty, jsme zavrhli, že je to jak sociální dávka. :P

Taky posíláme měsíčně určitou částku na účet na přilepšenou. Máma už je sama a nechci, aby musela počítat každou korunu, když my se máme dobře. Tak jako protestuje, ale marně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
6.9.22 17:28

Třeba Tesco má dárkové poukázky, tak bych jim pár poukázek dala jako dárek(třeba vytištěné poslané s dopisem v obálce) a oni tím pádem si nakoupí co budou chtít a zároveň budou mít možnost ušetřit svoje peníze. Dala bych jim do velké obálky(aby se to moc nepřehýbalo) 10 vytištěných poukázek za 500kč. A pozvala bych je na večeři, protože obzvlášť pokud patří mezi ty, kteří šetří kažou korunu(bez ohledu na to, zda to je nutné),tak si ani tu večeři nedopřejou. Jen doporučuji mít je opravdu v papírové formě, už jsem viděla, že někdo dostal poukázku a šel s telefonem(kde byla poukázka) a byl s tím problém.
 https://itesco.cz/…ve-poukazky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová