Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Prosím o pomoc, už si nevím rady ![]()
Od chvíle co malá začala běhat neustále bojuji s kluzkou podlahou. Máme skoro všude vinyl a ať vytřu čímkoliv, tak to dcera svýma nožičkama během chviličky vyleští natolik, že podlaha strašně klouže. Vyzkoušela jsem už všechny možný saponáty, různé dávkování, obyčejný jar a nebo jen teplou vodu a všechno se stejným výsledkem
. Nemáte prosím někdo radu, nebo třeba jen nápad, čím, nebo jak vytírat aby to tak strašně neklouzalo?
To je spíše “blba” krytina, příliš hladké zpracování. My máme v některých pokojích vinyly s reliéfem a ty jsou v pohodě
jinak jarem určitě ne, ten je klouzavej hodně, já používám rada sanytol se 4 účinky, ale jak rikam, podlahy tak extrémně hladké nemáme a to máme i plovoucky i hladkou dlažbu. A malej vyžaduje i doma mít obute boty
starší si musí dávat pozor, ten jednou uklouzl na dlažbě tak, ze spadl na zada, no naštěstí si ani nevyrazil dech, ufffff.
Třeba by pomohly ponozky s protiskluzem nebo nějaké sandalky, nebo backorky na doma - jak se nosí ve školce, ve škole… ![]()
Taky máme vymyl ale asi hrubší protože to až tak neklouže…dlažba rozhodně klouže víc…malá je buď bosky když je horko a nebo má ponožky/puncochacky s protiskluzem nejhorší to bylo když začínala stoupat to jí to klouzalo i tak…
Podlahou to myslím asi úplně nebude
Do chvíle než dcera začala chodit, jsem tenhle problém neměla. Nejvíc času traví v obýváku a tam to klouže strašně. V jiných částech baráku, kde tolik neběhá to je v pohodě
Ponožky s protiskluzem má a přesto je chůdě často na zemi
Mám samozřejmě strach aby si neublížila. Sanytol jsem taky zkoušela a taky blbý ![]()
Každopádně ale děkuji za rady ![]()
@Sarlka kup ji ponožky, boty, capáčky s gumovou podrážkou, gumovými ploškami apod.
https://www.siko.cz/…olv/p/HGOOLV?…
koupíš i v Tetě, je to sice s leskem, ale má protiskluzový efekt