Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, ono to nejde napsat objektivne…
Mam znamou a ta ma vztah zalozen na tom, ze doma vari, uklizi, chlapovi pere a pokazde, kdyz neco vypusti z pusy (on) div netleska, jak je uzasny a ze by to nikdy nikoho jineho nenapadlo… a on ma pocit, ze ho miluje a ze je pro nej jednicka…
Ja osobne to nedelam - ano, o domacnost se staram prevazne ja, ale kdyz partner vidi, ze je treba umyt nadobi a je doma - proc by taky nemohl pomoci? Proc by nemohl vzit smeti, kdyz jde kolem popelnice a nebo omyt vanu, kdyz si vsimne ze je spinava?
Mam radost, kdyz mu uvarim neco dobreho, ale pokud je treba doma a ja v praci, klidne uvari on.
Lasku proste davam najevo tim, ze s tim druhym chci travit cas, podnikat spolecne vylety, proste tim, ze s nim chci byt a povidat si, poslouchat ho, pomoci mu, podporit ho v tezkych chvilich a radovat se z jeho uspechu… ![]()
Teď jsem jedla tvaroh (dieta) a jemu jsem ze zbytku vyrobila dezert. Když mu mažu chleba, udělám mu v paštice nebo sýru srdíčko. Když jede do práce, udělám mu mističku překvapení - nesmí se do ní doma podívat a v práci pak najde něco dobrýho. Když sedí u pc, přijdu a dám mu pusu. Když vaří, pochválim ho, protože je to moc dobrý. Občas mu napíšu sms, ze který je jasný, co k němu cejtim. V noci, když se probudim, ho pohladim po zádech a dám mu pusu.
Nevim, je toho spousta. Nevím, co si představovat tvůj bývalý ![]()
Kdyz jdeme po ulici, tak ho automaticky chytam za ruku, obcas ho zastavim, obejmu a polibim, vecer v posteli se k nemu kazdou noc tulim, mam svoji ruku kolem jeho pasu a tak usinam. Rano kdyz jdu do prace a on treba jeste spi, tak mu nikdy nezapomenu dat pusu na rozloucenou. A potom na privitanou. Jen tak se na nej zakoukam, reknu mu, ze je moc hezky a ze ho moc miluju. Pisu mu sms jak mi chybi, posilam mu pusinky pres sms, pisu mu, ze uz se na nej moc tasim. Je toho strasne moc, popsala bych tady celou stranku. A podotykam, ze uz spolu par let jsme, takze to neni zadne prvni zamilovani. ![]()
Někdy mám pocit, že NIKDY nedám dost najevo svou lásku - dost se nesnažím - kdo chce hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody - a u nás doma je věčně bordel, věčně nevyžehleno, nenapečeno = svého manžela tudíž nemiluju, ne???
Omlouvám se, ale… nesjem zrovna pozitivně naložena…
…
Nebydlíme spolu takže když za ním jedu udělám něco dobrého, jsem na něj samozřejmě hodná, musí ho člověk taky pochválit a i ta sms jak mi chybí atd a když jsme spolu tak se k němu hodně tulím a tímto nemyslím hned sex. Tahle je to u mě a tak je to i obráceně ![]()
Já jsem to tady už psala v jiné diskuzi, že je super knížka 5 jazyků lásky - je to právě o tom, že každý člověk má trochu jiný způsob dávání a příjímání lásky (já třeba potřebuju, aby se mnou partner trávil čas - povídal si se mnou, dal si se mnou kafe, šli jsme na večeři nebo se mi nějak věnoval -to je pro mě největší důkaz lásky. Pro něj je to zase fyzický kontakt (nejen sex), ale i třeba, když ho pohladím, objemu… V té knížce si to každý může hezky ujasnit…
takže @Lilemonka - možná to bylo tím, že čekal od tebe něco jiného, než jsi mu dávala… Ta knížka je fakt super!
Podle me je dulezity chvalit, ale neprechvalit. Starat se, ale taky to moc neprehanet. Muj partner ma treba tezkou praci, takze s nim o tom hodne mluvim, protoze ma zjevne tu potrebu (teda ja spis posloucham
), pak zanadavam na jeho sefa
, podporim ho, reknu mu, jak si vazim toho, ze pro nas tak dre. Kdyz je uvarino, dam mu jidlo, namasiruju mu zada, polibim, vecer ho obejmu… tak nejak normalne. taky mi prijde, ze mu to nekdy nestaci, ale tak to uz si ten clovek nejak musi rict sam, protoze ja nejsem on, abych mela stejny potreby! Stejne jako ty nejsi tvuj ex aby jsi presne vedela, co potrebuje a co mu chybelo! Tohle je jako duvod rozchochu uplna blbost mi prijde! jenom zaminka.
Děkuju holky. My jsme se v tom už tak nějak plácali dlouho a těch důvodů k rozchodu bylo určitě víc, z mojí i jeho strany. Ale tohle zmiňoval často a dokonce i ještě teď, on prostě nevěří, že já ho mám ráda
Ale myslím, že u něj je to už spíš nějaký psychický problém anebo to dělá proto, abych mu dokazovala opak anebo mě chce prostě trápit. Ale díky za odpovědi, aspoň vím, že jsem na tom asi zhruba stejně jako vy a nijak jsem ho nezanedbávala ![]()
Lásku nemusíš dávat nijak okatě najevo, partner ji musí cítit z tvého celkového chování. Jestli ti tohle řekl, tak má opravdu psychický problém.
Dle mého stačí vzájemná úcta a respekt, co víc? Vzájemně si vycházet vstříc a dělat si radost skutky, tím, že si pomůžete, jste schopní s edomluvit. To potom můžeš říct i co an mě tak čumíš? A bude to důkaz lásky
Lásku dávám najevo sexem, tím že mu koupím zmrzlinu, udělám večeři a večer poškrábu na zádech. ![]()
@Makinaa007 píše:
Lásku nemusíš dávat nijak okatě najevo, partner ji musí cítit z tvého celkového chování. Jestli ti tohle řekl, tak má opravdu psychický problém.
s tím 100% souhlasím
.
Ahojky, jak to tady pročítám tak mám asi stejný problém… V zimě jsem potkala jednoho kluka a šíleně jsme se do sebe zamilovali, je to něco přes tři měsíce co jsme spolu začli v podstatě bydlet… času kdy se nevidíme je opravdu málo (snad to není ta chyba) a poslední týden mi také začíná říkat, že si myslí, že ho nemiluju a že to ode mě prostě necítí tak jak by chtěl ale není schopný mi říct co mám dělat jinak, na druhou stranu mě ale také neustále ujištuje jak jsem úžasná a jak mě nechce nikdy ztratit… Nechci o něj přijít je to takový můj pan úžasnák
V minulém vztahu se hodně spálil, snad by to mohlo být i tím… zkusím ještě vydržet a případně dám vědět jak to dopadlo
jinak s tím jak projevuju lásku jsem na tom dost podobně jako vy… Když přijde utahaný z práce namasíruju mu záda nebo si k němu jen tak lehnu a obejmu ho, když se sejdeme a vstáváme spolu udělám mu snídani, vždycky když jsem někde bez něj přivezu mu nějakou malou hloupost, nikdy ho nenechám odejít bez pusy na rozloučenou a hromady dalších maličkostí
Ahoj holky! Nedávno jsem se rozešla s přítelem a ať už to bylo jak chtělo, tak jedna věc, která mu na mě vadila (nevím, jestli oprávněně a možná se tímto něčeho doberu), bylo to, že jsem mu dávala málo najevo, jak mi na něm záleží. Takže: Co všechno děláte pro to, aby se s vámi partner cítil dobře a jak mu dáváte najevo svou lásku. Teď nemyslím slovy, ale činy. Díky L.