Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potřebuju se někomu svěřit, s manželem prožíváme krizi. Začnu úplně od začátku. Jsem spolu už 11 let máme 3letýho kluka a půlročního prcka, manžel je moc hodný, fakt super chlap, ale teď jsem pochopila že jsem to brala jako samozřejmost, dělal věci které by nemusel, umýt nádobí, někdy vysát atd. Přestěhovali jsme se od jeho rodičů na vesnici do malého bytu, myslela jsem že je šťastny, že je vše ok, já měla plnou hlavu starostí, dodělávala jsem si školu, nedopadlo to dobře, te´d stres kolem prcka, manžela jsem odsunula úplně na druhou kolej, až teď jsem si to uvědomila, sex jsme neměli 15měsíců, zakazovala jsem mu nějaké věci jen proto, aby byl jen se mnou a já nebyla sama.
Jednou večer se zapoměl odhlásit z meilu a já tam našla že si objednává penzion. Mrkla jsem mu tedy do mobilu no a dopisoval si z nějakou ženskou. Vydržela jsem to dva dny v sobě dusit, protože pořád někam odbýhal a volal si sní, býval do půl paté ráno na pc a psal si s ní, sexuálně se provokovali, nechci být sprostá, já nevím co vše s ní po tom pc dělal.
Udeřila na něj že nejsem blbá že všechno vím, myslela jsem že mi řekne že je to jen zpestření dne nebo že jen mě miluje atd, ale to jsem se zpletla, on odešel k rodičům a řekl mi že ona je jeden z důvodů proč prožíváme krozi, nejvíc mě ale ublížil tím, že mi řekl že ho nepřitehuji, že ona ho přitahuje. vše jsem si zničila tím jak jsem se k němu chovala, chci za tím vším udělat tlustou čáru a jít dál, i manžel, ale jak když ho nepřitahuju, moc mě to bolí, tohle jsem vůbec netušila, on není taky žádný model, ale mě to nevadí, chci s ním být, protože tahle krize mi otevřela oči, miluju ho moc, ale mám strach že už je pozdě.
Abych to nějak ukončila, manžel se včera vrátil, promluvili jsme si, že za tím uděláme tlustou čáru a začneme od znovu, ale jak když ho nepřitahuju, udělám vše proto, abych ho zase přitahoval, zhodím, budu se víc o sebe starat já fakt nevím, jen chci aby bylo vše bylo ok. omlouvám se za zmatečný dopis, ale potřebovala jsem to nějak ventilovat. poradíte jak znovu začít manžela přitahovat, chci se s ním moc milovat, ale jak když ho nepřitahuju, pokuď nebude mít sex, tak ho určitě bude zase někde jinde vyhledávat.
No tedy, to je drsný, ale fajn že nehledáš chyby jen v něm a že na něj nezanevřeš. Začít znovu se určitě dá, dokonce i znovu manžela přitahovat, také jsem zažila něco podobného, podle něj jsem byla tlustá a prostě se mnou nespal, naštěstí ani s jinou, ale taky mu nějaká hubeninka zamotala hlavu, u nás pomohl fakt že jsem ho začala ignorovat, často jsem spala u kámošky, u rodičů, šli jsme se někam bavit, bez něj, měla jsem brigádu jako barmanka na diskotéce a jak jsem byla furt v zápřahu, z práce do práce, tak jsem zhubla a pořád mě tam někdo balil, když tam on za mnou přišel, začal mít strach, že by mě mohl ztratit, já se tenkrát dokonce odstěhovala, psal mi sms jestli by dostal ještě šanci, že je blbej, šanci jsem mu dala a nelituju, najednou jsem pro něj byla krásná a už mi nikdy nic takového neřekl, neudělal, ani když jsem byla těhotná a přibrala 18kg, ani po porodu když jsem byla celá rozkydlá, sama jsem vypadala tak že mi bylo do breku, ale on nic, a teď je všechno v pohodě, milovat se chce víc než kdy dřív a říká jak je to super a jak se nemusím bát toho že by mi ho nějaká ukradla. Takže i po tomhle všem to může být stejné jako dřív, hold musíš se sebou něco udělat, když víš co mu vadí, nevím jak vypadáš, nechci tě urazit, ale zhubnout, koupit nějaké pěkné prádlo, změnit účes, třeba i barvu a uvidíš jak bude z tebe vedle
a na ní už ani nevzpomene
držím palečky.
Pokud on chce za vším udělat tlustou čáru a začít znova, pak si myslím, že ještě není pozdě vztah zachránit
. Pokud tedy opravdu chceš i ty a dokážeš zapomenout na to, že si s někým intimně psal, a uvěřit mu, že už něco takového nikdy neudělá. 15 měsíců bez sexu pro chlapa je strašně moc
. Můžu se zeptat, jaký byl důvod pro tak dlouhou přestávku? Myslím, že pokud si z rodinného rozpočtu maličko přiškudlíš pro sebe, koupíš si třeba nějaké hezké erotické prádlo, doma si uděláte hezký večer, dáte víno, pustíte třeba nějaký zajímavý er. film, zahraješ si na vynalézavou, žádostivou milenku, možná by ho to mohlo nakopnout. Třeba mu něco takového moc chybí, vidí v tobě jen mámu dětí. Hodně štěstí ![]()
Víš i ta krize mi otevřela oči, uvědomila jsem si že ho můžu úplně ztratit a lepšího chlapa už bych nenašla, on je oc hodný, údělám proto maximum, moc ho miluju ikdyž to co my řekl mě moc bolí a když si na to vzpomenu chce se mi pořád brečet, ale já se musím dát do kupy jak po fyzické stránce, tak psychické, mám doma malyho prcka, který mě potřebuje, jen si přeju aby bylo vše ok a manžel mi třeba řekl, dnes ti moc sluší nebo něco takovýho, vím nebude to asi hned, ale budu se snažit aby to bylo co nejdřív.
K vývoji situace a řešení se nechci vyjadřovat… v poslední době se zde množí názory: byl nevěrný/kouká po ženských/nestará se o děti/nevynesl koš - pryč s ním
Já svým způsobem obdivuju ty, kteří hned nedělají dramatické kroky, ale mají snahu o nápravu…
Ale jak být pro něj přitažlivá? Představuju si tě jako mamku, co by se pro rodinu rozdala a na sebe nemyslí… Tak zkus být chvíli sobec. Nedělej to pro něj, ale pro sebe!
Změň třeba účes, zajdi na manikúru, kup si na sebe něco, cos dřív nikdy nenosila, přihlas se na jógu, kurz kreslení… cokoliv. Nemusíš nutně zhubnout, protože ženská, která si sama sobě přijde sexy, je sexy i pro ostatní!!
Proto musíš začít u sebe ![]()
Držím palce.
Bez sexu jsme byli tak dlouho, protože jsem byla těhotná a na sex jsem neměla náladu a pak se narodil prcek, tak to jsem byla unavená, prostě jsem si nepřipouštěla, že mu to chybí, protože mi ani nic nenaznačoval, třeba pohlazení, ale to bylo tím že jsem ho už nepřitahovala
Bud prirozena, ale snaz se, abys byla hezka sama pro sebe. Odpovez si sama na to, co se zmenilo od dob, kdy jsi ho pritahovala, a to jak ve vzhledu, tak v chovani. Dulezitejsi je to chovani. Se vzhledem se nekdy neda delat tolik, kolik by sis prala, po dvou porodech proste nemusis vypadat jako ve 20. Delej pro sebe, co je ti prijemne a prirozene a co sama chces. Pokud chces shodit, stejne to nebude hned, neuspisis to. Udelej si rozumnej a splnitelnej plan, v cem na sobe zapracujes. a pokud jste nemeli tak dlouho sex, bylo by asi neprirozeny na nej vlitnout najednou v erotickym pradle.. myslim, ze se budete muset intimne sblizovat znovu. Dala bych tomu spis volnej prubeh, masaz, hlazeni, mazleni, co je mu prijemny si snad pamatujes..
preju ti hodne stesti.
Mám po porordu povislé bříško, já jsem plnoštíklejší, ale tlustá nejsem, mám větší prsa, ale za to žádný zadek, a manželovi se líbí ženksý, který mají pěkný zadek, prsa se dají zpevnit, bříško taky, ale nevím co stím zadkem, jen si asi kupovat věci, které ho na pohled zvětší.
Nedelej najednou se sebou psi kusy, ten zadek jsi asi nemela ani pred 10 lety, ne? a presto s tebou byl a libila ses mu. To, ze ho nepritahujes, sis sama interpretovala tak, ze je to o vzhledu. Ale nene, neni to o nem anebo nejen o nem.
Ano je to i o chování, slíbila jsem mu že se změním, že mu nebudu zakazovat věci, které chce dělat, jen proto abych nebyla doma sama.
Držím ti moc palce každopádně, jsi statečná ženská a jak psáno výše, je hezké, že nejdete od sebe a rozhodli jste se vztah zachránit ![]()
Přitahovat/nepřitahovat není o vzhledu
Těžko radit v těchto situacích, ale já bych se pokusila netlačit na pilu, on se musí vrátit celkově. Však se budete milovat, ale dej mu čas, určitě, zkus to. A to, jak jste se dohodli, že mu nebudeš zakazovat atd., tak to je určitě velká změna, on to určitě ocení a ani nemusíš shazovat zadek nebo si prodlužovat vlasy… ledaže bys to tak sama chtěla ![]()
Zakladatelko - máš nějakou zábavu? Pořád píšeš, že nechceš být doma sama. Nevadí mu taky, že jsi domácí pecka?
Taky vidím, že je mnohem důležitější chování než vzhled. A neumím si představit, že zakladatelka neměla tak dlouho zájem o sex a zrovna teď na to vlítne. To hned tak nepůjde. ![]()
Choďte na rande, udělejte si čas pro sebe, chod treba cvičit nejen že se seznámíš s novými lidmi ale zlepší se ti nálada budeš veselejší vyrovnanejší, přihlašte se s manželem treba na kurzy tance, potřebuješ získat nové sebevedomí a pak pro nej zase budeš ta nejkrásnějsi… je super že to neházíš jen na chlapa
děti dejte treba k prarodičum a jedte nekam na víkend… proste začít znova randit ![]()
Mne tohle neskutecne s*re!!! Jak jako nejsi pritazliva??? Mas male decko, dalsi mimino… proc sakra je pro ty typce tak strasne dulezite, aby byla zenska jak ze skatulky. klidne zahodi rodinu kvuli nejake ubohe nafiflene krave! Zajima se, jestli je on pritazlivy pro svoji zenu? Kruci, kdyz s nekym jsem, tak s nim jsem a nebudu ho takhle ponizovat!