jak dáváte spát mimčo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13503
11.12.09 12:43

ahoj
malou jsem davala do jejich tri mesicu spat do zavinovacky na zada a takhle spinkala az do rana,pote do spaciho pytle,vzdy na zada a ona se otocila jak chtela.
Ted mi usina zasadne na brisku na kolinkach ze zadeckem nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
11.12.09 13:10

Ahojky,

od narození jsem davala na bok do zavinovacky, stridala strany…
Ted polozim do postylky na zada, ale usina ruzne, na brisku, na boku…a davam do pytle.
Asi od 2 mesicu spava celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
11.12.09 13:28

Asi budu taky za blázna, ale oba mí kluci spali na břiše… Vítek tak usíná, jinak by usnul horko těžko… teda v kočárku už v klidu usne na zádech, ale když byl malý, tak nikdy - plakal, dokud jsme ho neotočili. V noci ale spí už delší dobu na zádech (přiznejme si, jsem klidnější :wink: ). Z ortopedického hlediska je spaní mimin na břiše prospěšné, z hlediska rizika SIDS ne…:-( Máme monitor dechu a doufám,no :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.12.09 13:37

ono asi některé děti prostě jinak než na bříšku neusnou. Taky jsem měla strach, ale na druhou stranu si říkám, že mi jsme spali na břiše všichni (jsme 4 sourozenci) a žádný problém nebyl. Prostě jsem si musela uvědomit, že spaní na břiše riziko zvyšuje, ale ne, že jakmile si na břicho lehne, má to jasné. Jistě, byla bych klidnější, kdyby mi spal pořád na zádech, ale když to nejde, tak to nejde. Monitor máme taky, sice tomu nepředejde, ale aspoň nechodím a nepsychařím, jestli jen spinká a jestli dýchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
11.12.09 13:38

Ahoj,
Beusko, neboj nejsi jedina. Tadeas byl schopny poradne zabrat jenom na brise. Asi do dvou mesicu na boku zavinuty, pak na brise a spi tak do ted. I v kocarku mi spal na brisku. Diky tomu krasne drzel hlavicku velmi brzo, takze si ji i ve spanku nadzdvihaval jak potreboval. Mela jsem monitor. Strach ne.
Ted spi polovinu noci na brise, s nohama pod sebou, zadek do vysky. Druhou polovinu zase na zadech s dekou nahnacanou pod sebou, takze je uplne do luku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
11.12.09 13:40

Ahoj,

Jako malinký miminko jsem dávala na boky v zavinovačce. Jak se naučil přetáčet, ještě chvíli jsem upravovala polohu, ale pak to vzdala jako marný boj. Spává převážně na břichu s nožičkami skrčenými pod tělem a zvednutým zadečkem, nebo na boku. Asi ve čtyřech měsících jsem zavinku zrušila, pak spal jen v overalu na přikrývce, letos na zimu jsme pořídili spací pytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
11.12.09 13:47

Ahoj,
taky jsem ze začátku dávala spát na bok jak v porodnici,ale pak mě dětská dr. upozornila, abych to nedělala, že to není ze začátku dobré kvůli kyčlím :nevim: Nevím co je na tom pravdy, na kyčlích mi to dr. potvrdila a tak jsem dávala na záda a nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.12.09 17:15

Já dávám od začátku spát na záda, první (asi 2?) měsíce byl v zavinovače, pak se z toho vykopával ven, tak jsme ji zrušili a je přikrytý jenom peřinou a na sobě má overálek.

Když byl malinký, tak občas spával přes den na břiše (když tak odpadl nebo ho bolelo bříško, to mu pomáhalo), teď na břiše neusne ani omylem, ruší ho ten rozhled :lol: Poslední asi měsíc ho uložím na záda a on se přetočí na bok, zakloní hlavu do nemožného úhlu, celý se prohne do C a spí :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
13.12.09 11:35

Mě Barunku naučila mamka spát přes den na bříšku, já ji to pomalu odnaučuju. V noci spinká jedině zavinutá a tak ji ted zavinuju i přes den. Ale na bříšku spala i 3h a na zádech i když zavinutá max. hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
13.12.09 14:12

Tak ja davala malyho ze zacatku v zavinovacce na bok,ted spi taky zavinutej a i kdyz ho dam na bok,stejne je behem chvilky na zadech.Na brise by neusnul ani omylem,na brise spi jen na me a to maximalne 20 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
14.12.09 20:16

Ahojky,od vždycky dávám malou spát na záda. I v porodce to tak bylo a ona je tam spokojená. Spí ve spacím pytli asi od dvou měsíců, předtím byla zavinovačka, ale ne pevně stažená - nesnášela to! Sice se už měsíc umí přetočit na bříško sama, ale v noci je na zádech. spí teda mizerně, ale s polohou to nemá nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjanicka
23.12.09 22:14

cca do 3 měsíců jsem syna nechávala spát na boku, bez zavinovačky (nijak zvlášť ji nevyžadoval a v klidu usínal i bez ní). jen jsem mu zádíčka podepřela srolovaným ručníkem. po těch 3 měsících se sám začal převracet na záda, tak jsem to tak nechala. teď mu je 7m, má rýmu, tak jsem mu dala do postýlky tenký polštářek, aby neměl hlavičku tak zakloněnou. ale převrátit na bříško se neumí, tak nemám strach, že by do něj zabořil nosík. spí pod peřinkou. :-)

• Citovat
  • Upravit
7870
26.12.09 21:14

v porodnici sem dávala spát Jendu na bok, jak říkali sestry, a občas na zádíčka. Doma pak spal jen na boku, vyhovovalo mu to, ale cca v šesti nedělí sem ho začala dávat spát na bříško, protože trpěl na prdíky a jedině na tom bříšku sem pěkně vyprdkal. Tahle poloha se mu dost zalíbila a spí tak do teďka. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.09 09:21

Jako mimino spal malej na zádech a točil se pak k jedné straně, tak má vzadu plošku, ale spravuje se to, no střídání poloh nám nepomohlo, páč se vždycky dostal do své oblíbené polohy, spal navolno bez zavinovačky, to byl nepřítel č.1.

No a teď je velkej cestovatel, už musel do postýlky, lezl mi furt k zadku a k nohám, tak jsem se pak i bála, že ho přidusím peřinou a fut se stejně budil, tak je v cestovní postýlce, kde se nebřinká o šprušle a je mu tam fajn, jen nepřikrývám, více oblékám a leží na kožíšku, tak má zespodu teplo.

Do nedávna byl u nás 4 měsíce budík v 5 h :poblion: , teď se to zlepšilo a vydrží spát i do 7 h :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
29.12.09 17:04

Doteď to bylo docela v pohodě - malá je od narození zvyklá spát na zádech, většinou s ručičkama hozenýma za hlavou. Zkraje byla v rychlozavinovačce, ale z tý docela rychle vyrostla, takže od tý doby máme spací pytel. Teď poslední tak asi dva týdny to začíná být docela boj, protože když se v noci probouzí, mocní se v tom pytli na bok a na bříško, z čehož mám dost strach, protože na bříško se otáčí bez problémů, ale zpátky jí to moc nejde, takže se bojím, aby se mi v noci neobrátila dočista. Navíc si při tom otáčení všelijak montuje ručičky i nožičky mezi šprušle a někdy, když se z toho boku vrací zpátky na záda, tak se kolikrát o ty šprušle tak křísne rukou, až mám strach, že si něco zlomí. :nevim: Nevím co s tím, nejradši bych celou postýlku obložila zevnitř molitanem a malý dávala na noc přilbu a boxerský rukavice. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí