Matyáš má být v kalendáři?

2
6.12.09 12:15

Matyáš má být v kalendáři?

Ahoj,maminky Matyášků,slyšela jste některá o tom?To by bylo super.Třeba by lidi-hlavně rodina vzpoměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
6.12.09 13:04

tak o tom nevim,ale našemu Matymu nepřeje k svátku nikdo,vzpomenou jsi jen naši

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
6.12.09 13:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
6.12.09 15:59

tak nas se to asi netyka. Holt se bude predstavovat „jmenuji se rafael a svatek mam na michala“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.12.09 16:16

Matyáš

Tak to by bylo super:).Protože u nás si vzpoměli kamarádky,ale rodina ne.Ta se jen přihrnula do porodnice a tam se na svátek ptala.Potom si už nevzpoměla,ani nepošle sms.Ovšem oni nemají celkově zájem,nezajímají se ani normálně a ani si nevzpoměli na první narozeniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.12.09 17:27

Akorát by mě teda zajímalo, jak přišli na ty datumy? Třeba takový Tobiáš - podle staršího kalendáře by měl mít svátek 12. září (povídala paní Knappová) a tam píšou 2. listopadu. A budou přidávat jméno Andělín? To se fakt dává? 8-o To už bych radši přidala toho Rafaela, to se mi jako jméno líbí a klidně si dovedu představit, že bych ho potkávala častěji… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.12.09 17:40

Teď se dívám na ty další jména, kontroluju to na Rodině, která z té Knappové beztak čerpá…

Všecko sedí, až na toho Tobiáše a Andělína - tam uvádějí, že má svátek 11.3. na Andělu, což mi přijde logické, proč by měl mít svátek 7.11.? A dost mě teda překvapilo, že Denisa a Dominika nejsou v kalendáři, dyť jsou to normální jména… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
6.12.09 23:32

Knappova u Tobiase uvadi taky 13.6. a na netu jsem se kdysi davno v jinem zdroji docetla i o tom 2.11., ze to byl udajne nejstarsi svatek. Skoda,ze to bude jen v nekterych kaledarich. Tedka mam v merku Matouše a ten už tam je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
6.12.09 23:43

´´

Příspěvek upraven 12.12.11 v 16:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.12.09 23:46

Já mám v Knappové fakt 12.9., šla jsem to znovu ověřit :lol: Jak se bude Vaše dítě jmenovat? Vydání 3. (doplněné a přepracované), Praha 1999, dotisk 2002 :mrgreen:

No tak hlavně když mají ta data nějaký historický základ… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.12.09 23:47

Zuzu, aha, fakt.. Ale Denis je též normální jméno - a to ho drahý chtěl dát, neměli bysme svátek :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.12.09 23:58

Moje Knappová stanovuje Bereniku na 4. února - prej podle francouzského kalendáře :wink:

OT - fakt budete slavit 2 svátky? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.12.09 23:59

Ježiš, já jsem tu měla 2 příspěvky od Kolozubky a už tu nejsou, tak vypadám jak idiot :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
7.12.09 00:02

.

Příspěvek upraven 08.02.14 v 23:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
7.12.09 10:31

u nás to bude jako u pudly „ahoj, jmenuju se natanael a slavím na bohdana“
taky občas nevím, z čeho knappová vychází. u natanaela uvádí svátek 24. srpna, kdy je bartoloměje. jeden z apoštolů se jmenoval natanael bartoloměj, kdy bartoloměj bylo něco jako příjmení, takže to není překlad jména, ale dvě jména biblický postavy. moje velmi pobožná prateta ale tvrdí, že to je překlad a bartoloměj a natanael znamenají totéž. neznamenají. na různých webech sem našla, že natanael slaví 29. prosince (což manžel odmítl, že malýmu nebudeme kazit silvestra). někde ve švédským kalendáři je to snad 23. prosince (to je ještě horší), ve francii je tuším někdy začátkem března. ještě sem našla řecký kalendář, ale to už si nepamatuju. vedli sme o tom doma docela dlouhý debaty, manžel chtěl slavit na toho bartoloměje v srpnu, to sem zase nechtěla já, že když je malej narozenej v červenci, tak nebde mít co slavit ve škole, a líbil se mi ten francouzskej březen. pak sem taky navrhovala slavit podle pracovního názvu, což byl arnošt. taky neprošlo (ani se nedivim). nakonec sme se dohodli, že bude slavit s tatínkem, protože natanael a bohdan znamenají to samý, tedy dar boží. sice to trochu zavání takovým tím dáváním synovi jméno po otci, ale jenom vzdáleně.
občas si ale při pohledu do našeho kalendáře říkám, proč tam proboha jsou některý jména, který už se 100 let nepoužívaj, proč je tam martin a martina a petr a petra a petr ještě s pavlem a pak taky pavla sama. chtělo by to zásadní aktualizaci a optimalizaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí