Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj!!Prosím o radu. Můj 8,5 měsíční syn v noci pořád trpí zaraženými prdíky. Je to skoro každou noc. Tak 5× se vzbudí, kňučí, kroutí se a tak po 5-10min.začne prdět..čím to je?je to tím, že nemá v noci pohyb?Před den se už hýbe dost, tak ho to přes den netrápí. Je to vždy, když spinká, ipřes den nespí dýl jak hodinu v tahu, pak ho opět trápí prdíky..Zkoušela jsem vše.sabíky, baby calm, mast na pupík, fenykl atd..Už nekojí, tak mou stravou to není. Myslela jsem, že na prdíky trpí hlavně malý mimča..Jak dlouho to může trvat ještě??
Ahoj, dcera si takhle užívala do 10 měsíců, než jsme sledováním příkrmů přišli na to, že má mléčnou nesnášenlivost. Vyřadila jsem UM z večerních kaší a najednou pohodička. Kojila jsem pak ještě do 21 měsíců a problém se srovnal, teď je vše v pohodě. Taky nám dost pomohly probiotika.
Ahoj.Malá měla taky bolení ještě v 8 měsících.Kolem 10 měsíců se vše srovnalo.Malá je zdravá a není na nic alergická.
šarpej - mléčná nesnášenlivost?Mám tomu rozumět, že by mu vadilo UM?Kojit už bohužel nemůžu, ale co zkusit kaši bez UM na noc?Probiotika jsem už také zkoušela..
Už nekojí, tak mou stravou to není. Myslela jsem, že na prdíky trpí hlavně malý mimča..
A jeho stravou? Mladší syn byl jako miminko naprosto nekolikový, ale s příkrmy se vypořádával několik měsíců. Takový květáček byť jako součást vícedruhové zeleninové polívky nám zajistil veselou noc stoprocentně (ale nemusí to ani být typicky nadýmavá potravina, první měsíce se kroutil snad po všem).
ahoj,
tak moje dcera má prdíky i teď v 19,5 měs! někdy se v noci vzbudí pláče pak prdí a pak utišujeme a uspáváme.
zatím jsme nepřišli na to co jí vadí, na sonu měla hrooozně zaplynované břicho. ted chvíli jsme v pohodě. stále kojím. takže rada nad zlato ![]()
Hanulko dceři vadilo i UM, bohužel. Zakysaný mléčný výrobky, bílý jogurty, to jí nevadilo. K tomu mlíku nemohla ani vajíčko. I když jsem si dala já na večeři míchaný vajíčka, tak dcera to dostala večer v kojení a noc byla divoká
Mlíko se srovnalo kolem 21 měsíců, vajíčko musí dostat přes den, aby stihla prohýbat střeva a vyprdět se, jinak je problém i teď.