Posazování - pořád se přitahuje do sedu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
68
3.12.09 10:04

Posazování

Ahoj

chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte někdo podobný problém. Malý se už asi 2 týdny chce sám posazovat a pořád se přitahuje do sedu, například když leží občas v lehátku, nebo když ho chci nakojit a v kočárku se chytá okraje a chce si sednout. Když ho položím tak se začne strašně vztekat. Nechci aby si nejak nicil záda. A moje máma pak přijde a řekne proč mu do sedu nepomůžu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1112
3.12.09 10:14

Myslím, že to je normální. V určité chvíli děti prostě začnou chtít vidět víc, chtějí se posadit, i když na to fyzicky ještě nemají. V kočárku ho můžeš dát do polosedu, třeba ho to uspokojí, alespoň na nějakou dobu, že víc uvidí, nebude tam tak zapadlý. Hlavně v tom kočárku to je pro zvídavé děti „vopruz“, když mají ležet, ale nejradši by už chodily :-D, takže určitě polosed. V lehátku taky, zvednout ze spíše vleže do spíše v sedě. Ale určitě ho neposazuj natvrdo, to ne. A maminky řeči prostě musíš vydržet :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
3.12.09 10:39

Davidek to taky delal,i driv nez mas ty stareho syna!
Za me urcite neposazovat,sem tam na klin ano,ale jinak urcite ne!
Memu synovi bylo 8m sam nesedi,neposadime,pritahuje se,plazi se (neleze) a kdyz si hrajeme a sedi mi mezi nohama rovnovahu uz drzi ale stejne ho nenechavam dlouho!
Dr.rikala,ze v jeho veku ho muzu nechat kratkou chvili vickrat denne sedet,ale podpirat.
A ze je to ok,ze ma cas!
takze urcite nespechej,dala bych byt Tebou syna na brisko,at se snazi past konicky a procvicuje a zpevnuje zadove svalstvo na lezeni.
Vseobecne plati,past kone,otacet se na bok,plazeni,lezeni,klek,sedeni a potom stoupani a chozeni.
To co popisujes je normalni,ale nenechavala bych ho se tahat.syn se mi tahal ve 4m. o hlubokou korbu v kocarku do sedu 8-o a rval a rval a rval…
Tak jsme to vyresili sportakem aby videl,ale lezel…

Jinak moje mamka se taky divila,proc maleho neposadim,kdyz chce,atd…Teta (67let) se od 5ti mesicu Davidka,pta jestli UZ sedi 8-o
rikam vsem,ze ne nesedi,sam to neumi!
Koukaji na me jak na blazna :)
ale uz to neresim,prece synovi neznicim zada jen proto abych mohla okoli odpovidat ANO SEDI :zed:
vsak se jeste nasedi dost a dost!

• Citovat
  • Upravit
7661
3.12.09 10:47

Jája tohle dělá už od tří měsíců. Mudra mi poradila, že pokud má tyhle tendence, tak jí mám zvedat nožičky - v lehátku něčím vypodložit, vzít do klubíčka apod. Pokud bude mít nohy nahoru, nikdy nedostane tímhle polosedáním páteř do takový zátěže, aby jí to ubližovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.12.09 10:57

taky jsem to před 14ti dny musela začít řešit…tedy hlavně ten kočárek. Luky se opírá o lokty a snaží se seč mu síly stačí, aby dohlédl co nejdál. Musela jsem mu kočárek nastavit do polosedu, ale zároveň ho vepředu „upěchovat“ fusakem, protože mu to nestačí a pořád se chce vyklánět víc a víc. Takhle tam polosedí totálně zabarikádovaný, ale aspoň ho na chvíli přešli tendence sedět. V lehátku ho už mít nemůžu, protože se natočí na bok, chytne se kraje a přes ten bok se posadí. Začal to dělat z ničeho nic, poprvé mě tím tak zaskočil, že jak se snažil honem rychle se posadit, tak přepadl a měla jsem co dělat, abych ho chytla a on se neuhodil přímo do hlavičky. Takže bacha na ty čipery, rozhodně neposazovat. Mají na to ještě čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
3.12.09 11:12

Muj nejmladsi to dela uz par tydnu taky…no ma smulu. V kocarku mu to ted nastesti nejde, ve fusaku a nabalenej to nezvkadne a spis usne. A jinak ho mam v nositku.
Neposazuju nikdy, ani na chvilku, ani na kline…proc?? Da se krasne klubickovat, nechapu, proc si vetsina to mimino kecne na klin…staci prece zvednout nohy a je to ;) A polohovat kocarek…no to uz vubec, od toho je kousek, aby za par tydnu chytil ty rantly a sednul si poradne a to by fakt dobry nebylo, jak to ty decka jednou zkusi, je konec. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44179
3.12.09 13:02

Je to úplně normální.Hlavně ho neposazuj.

Adámek sám seděl až skoro v 9 měsících,ale Emička se sama posadila,když ještě neměla 7 měsíců.Přitahovat se,jak popisuješ,začala taky dřív.

Hlavně nepřitahovat a neposazovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.12.09 20:38

Malá také začala už kolem 4 m. Vždy jsem jí posadila na pár minutek, seděla jsem za ní a oběma rukama jí držela tělíčko nebo byla opřená. Chvilku si hrála a pak hned pást koníčky. Vydrželo jí to asi 3 týdny a ted preferuje nejvíce pasení. Ono je to trochu o tom, že posiluje svaly a zkouší kam až se vyhrabe, ale určitě kvůli tomu nedávat dítě sedět.. Ale to asi stejně víš.. Prostě to dělá každé dítě a neznamená to , že už umí sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
19.10.10 20:10

ahoj,moje 5-měsíční dcerka se mi taky začala zvedat do sedu,tak se jí snažim vždy chytnout nohy,ale jakmile jí mám v náručí,tak řve dokuď se neposadí :nevim: co sní?V kočárku se taky nadzvedá,ale to po chvilce vzdá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
19.10.10 20:58

Nám Mudr. řekla, že co dělá sama tak ji máme nechat. Neposazovat dokud si sama nesedne, ale c zkouší sama a baví ji to tak jen hlídat a nechat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
20.10.10 15:14

Mě to malá dělá taky, když ji chovám na ruce, tak se pořád zvedá do sedu, když si ji víc položím tak se vzteká a kroutí se, na podložce taky, pořád natahuje ruce, jakmile jí za ně chytím, okamžitě se začne přitahovat. Také nevím co s ní, když se hodně vzteká, tak jí párkrát přitáhnu do sedu a zase položím, snad jí to neublíží, když ji nenechávám sedět dlouho, ona se při tom tváří tak nadšeně, že sedí, že je mi jí vždycky líto. Už aby seděla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
17.2.13 10:24

@evakra náš malý to děla taky, je mu 5,5 měs. co s tím ale?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
17.2.13 10:45

Náš to taky dělá, z polohy na bříšku si sedá na bok a opírá se o nataženou ruku, v lehátku si sedne normálně, sám. Nechávám ho být, nenutím ho do toho, tak to jeho tělo zvládlo samo, zakázat mu to nemůžu :)

• Citovat
  • Upravit
1803
17.2.13 11:02

@ncc1701 u nas se chce jen pritahovat. kdyz ho jdu kojit, tak se pritahuje, kdyz ho mam v pololehu na sobe na kline, tak taky. cetla jsem, ze ho nemam pritahovat sama ale chytne se me za ruce nebo za bok kresla a pritahuje se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
17.2.13 12:15

Pokud se prcková snaží sami, nechala bych je být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí