Jak děláte svíčkovou?

zuzukaa
19.7.11 08:19

jak děláte svíčkovou?

Ahoj zajímalo by mně jak vaříte svíčkovou?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
19.7.11 08:31

Ahojky, já dělám po klasicku jak se u nás dělává.
Tzn. nakládám předem asi 2-3 dny, prošpikovaný maso v celku, na kolečka kořenovku, nový koření, bob. list, na spod hrnce trošku sadla.
Po té osmahnu tak jak to je, podlivám a dusím, dělám to vždycky den předem pže to fakt dusím do večera.
Potom vyndam maso, bobk. listy a novy koreni, rozmixuju, ochutim…a nakonec zaliju smetanou- bacha ne do varici, zdrcla by se.No a je to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
19.7.11 08:34

Taky nakládám tak dva dny předem do kořenové zeleniny + nové koření + pepř + bobkový list, maso v celku pokapu šťávou z citronu a ty kolečka citronu přidám k té zelenině. Pak vyjmu maso, osmahnu ze všech stran a s veškerou zeleninou, jedním kolečkem citronu, a kořením vložím do papiňáku. Když je maso hotové, vyndám maso a koření, zeleninu rozmixuju a přidám smetanu (ideálně by měla mít pokojovou teplotu, aby se nesrazila.

• Citovat
  • Upravit
TehotnaTerezka
19.7.11 08:44

podobne jako holky, akorat to pecu v troube, omacku pak dodelam normalne na sporaku

• Citovat
  • Upravit
2038
19.7.11 08:49

Jednoznačně nej

-

Příspěvek upraven 17.07.17 v 19:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
19.7.11 08:54

-

Příspěvek upraven 17.07.17 v 19:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
19.7.11 09:03

Ahojky, já prošpikuju maso, osolím a opepřím, na oleji ho osmahnu ze všech stran, pak ho vyndám a nasypu na ten olej cukr aby se udělal karamel, pak na to hodím kořenovou zeleninu (dávám víc mrkve kvůli barvě), cibuli, bobkový list,nové koření a celý pepř, a trošku hořčice a citronové štávy opeču do zlatohněda :-), pak to zaliji vývarem. (dělám normálně masox a horkou vodu). No to osmažené maso si dám do pekáčku zaliji tou směsí s kastrolu, přikriji druhým pekáčkem a peču v troubě tak 1 - 1,5 hodiny (podle velikosti masa). když je to hotovo, vyndám maso, omáčku přeleju přes cedník do hrnce, vyndám koření a pasíruji přes cedník. Přivedu k varu a ochutím omáčku citronem, popřípadě cukrem nebo solí. (ocet nepoužívám, má to takovou zvláštní pachut). No a nakonec do toho přidám šlehačku a kousek másla. Jo a radím dát hodně zeleniny, pak to nemusíš zahuštovat. Pokud to přece jen je řídké udělám si na pánvičce jíšku z másla a hladké mouky. Dost mi trvalo, než jsem našla dobrý recept na svíčkovou, jiné moje pokusy končili katastrofálně. Na tuhle svíčkovou moje mamka řekla, že je lepší jak od ní, a to už je co říct. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
19.7.11 09:11

Tak svíčkovou milujeme, dělám celkem často a nejlepší recept jsem našla v tom časopisu s recepty, který vydává Albert, mají ho na stránkách i v elektronické podobě. zaujalo mě, že se do ní strouhá jablko a to tam dělá úžasnou chuť!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
19.7.11 09:37

dělám to podobně, akorát tam dávám hnědý cukr a nedávám hořčici, a taky dávám pár kuliček jalovce a stříknu při opékání trošku višňovice :mrgreen: Každý má nějakou vychytávku ta moje je dát nakonec trošku šťávy z broskvového komptotu - taková blbost ale úžasně to doladí tu chuť :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
19.7.11 09:55

Jak kdy. Někdy maso nakládám se zeleninou den předem, když mám krásné, dělám i nenaložené a není to poznat. Hovězí ani králíka nešpikuju, my neradi špek. Část zeleniny osmažím (máslo+olej) a zbytek vařím, ať nakládám nebo ne. Jinak omáčka je zahuštěná jen zeleninou, smetanu dávám trochu a přidávám karamel nebo med. Dřív jsem pasírovala, dnes zavřu koření do kovového sítka, po uvaření vyndám a mixuju ponorákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
29.6.13 19:47

Svíčková omáčka - zeleninu rozmixovat nebo propasírovat

Moc svíčkovou nevaříme. Teda, vařila jsem ji max. 2×. Synovi moc nechutnala. Tak jsme si dali pauzu a chci ji zase zkusit. Zajímalo by mě jaký je v rozdíl v chuti, když se zelenina propasíruje přes cedník a když se rozmixuje ponorným mixérem. Nebo je rozdíl jen v hustotě omáčky? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
29.6.13 19:59

Rozdíl v chuti je v tom, jak ji dobře uvaříš :mrgreen:
Nám osmahnu na cibuli se základem pod svíčkovou a koř. zeleninou masona díly protknuté slaninou a mrkví, přidám hořčici, osolím, přidám v sítku div. koření, na plátky jeden citron, podleju a nechám dusit. Po vymutí uduš. masa omáčku přecedím, vyjmu koření, zeleninu mixnu tyčákem, vložím do štávy, zahustím hl. moukou, přidám mléko, dochutím trochou tymiánu, cukrem, popř. solí a na závěr převařená trocha octu, pokud je potřeba. Jemním šlehačkou.
Dítěti na másle orestovanou koř. zeleninu,,orestuji maso, dusím, vyjmu, pomixuju, vložím do výdusu, dohustím hl. moukou rozšlehanou v mléce, dochutím cukrem, trochou citr. štávy, přes rok věku i špetkou soli. Jemním čerstvým mlékem -plnotučným a kouskem másla.
Prostě jemná smetanová omáčička.
Nikdy se mi nestalo, aby dítku nechutnalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
29.6.13 20:03

@berry4
Tak to jsi asi dokonalá matka, když tvému dítku tak chutná. Jsou ovšem děti, které bohužel chuť k jídlu moc nemají. Nezlob se, ale neptala jsem se na recept, ale na to jestli je nějaký rozdíl, třeba v chuti, když se zelenina ze svíčkové pasíruje přes cedník nebo se jen rozmixuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
29.6.13 20:07

Rozdíl je v tom, jak tu zeleninu nachutíš. Ne v tom, jestli ji pasíruješ, nebo mixuješ, tam je výsledek stejný. To by pochopil i debil, teda pokud vaří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
29.6.13 20:08

Ahoj, svickovou delam podle tohodle fotoreceptu: http://www.gurmetklub.cz/…likem-2.html
Ale misto octa dochucuju citronovou stavou a maso delam v pomalym hrnci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí