jak dlouho kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4497
5.10.09 20:29

janac
já to s odbouráním nočního kojení udělala podobně jako Lesina. U nás to bylo navíc jednodušší v tom, že Táňa šla v 6,5 měsících do svého pokoje. To mi začala občas spát celou noc, pak přišla rýma taklže se začala 1× v noci budit. No a vzhledem k tomu, že pracuju, máme velký dům, který musím občas i uklidit chtěla jsem spát celou noc tudíž někdy v 8 měsích malá dostala místo prsa vodu a dudlík a odešla jsem. Sice tam nějaké protesty byly, ale třetí nebo čtvrtou noc pochopila, že ceci nebude a spí až do rána v kuse…
Lesino
já teď právě bojuju s tím zda po prvním roce což bude 5.11. Tatianu učit na KM nebo UM, rozhodně ohřát trochu KM je jednodušší a levnější než se patlat se „sunarem“. Jen se ty názory na to kdy KM dát děsně liší a mám v tom chaos :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
5.10.09 20:42
LenkaN26 píše:Lesino
já teď právě bojuju s tím zda po prvním roce což bude 5.11. Tatianu učit na KM nebo UM, rozhodně ohřát trochu KM je jednodušší a levnější než se patlat se „sunarem“. Jen se ty názory na to kdy KM dát děsně liší a mám v tom chaos :cry:

Záleží, zda máte v rodině nějakou zátěž - alergie, astma, ekzémy - pokud ne, nevidím důvod nedat KM jako doplněk kojení a postupně přejít na KM úplně. My teda začali u snídaně - pijeme čaj s mlékem, holky ho prostě dostaly taky - trvalo dlouho, než byly ochotné pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
5.10.09 20:49
Lesina píše:
LenkaN26 píše:Lesino
Záleží, zda máte v rodině nějakou zátěž - alergie, astma, ekzémy - pokud ne, nevidím důvod nedat KM jako doplněk kojení a postupně přejít na KM úplně. My teda začali u snídaně - pijeme čaj s mlékem, holky ho prostě dostaly taky - trvalo dlouho, než byly ochotné pít.

Zátěž nemáme žádnout - tedy ani jednu z těch co píšeš, někteří členové rodiny zátěž mají, ale to se týká spíš hlavy…
No, čaj s mlíkem se u nás nepije, tedy čaj obecně skoro vůbec. Jedině mátový a ten by mi s mlékem přišel dost divný :lol: U nás se ráno pije káva s mlékem, ale to by asi nebylo pro dítě zrovna nejvhodnější takže asi zkusím po trochách dát jen trochu ohřáté KM samotné a uvidíme, ale do roka určitě počkám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
5.10.09 20:54

Hmmm,ja jsme teda vedela ze jestli nam kojeni pujde budu pokracovat do 2 let.
Ale ta noc se mi tez nedari odbourat,asi jsem taky mekka :oops: Mala je velky zavislak,dostava pred spanim-usina u toho :roll: (ja vim velkej pruser) a potom k ranu,ale to cucani vlastne trva nez vstavame…

Kolem 5rano se ozve z postylky „Cecinka“,„Cecinka“."K mamince,mazli mazli,cecinka,dej Mikiceee… :roll: "
Proste psychyckej teror 8)
Kdyz se v noci vzbudi treba jeste 2 krat,nedam,ale to je potom i 2hodinovy plac,volani,premlouvani…nevim jak tohle skoncime :oops:

Jinak ziju v Kanade a na pulrocni uz mi tez rikala at v noci nekojim a vubec at brzy prestanu ze mala je tlusta 8O a prikrmy at zacnu masem a tofu-nejaky novy vyzkum ci co-no uz me tam nevidela,ale nova dr neni o moc lepsi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
5.10.09 21:07
Mikulenka píše:
Hmmm,ja jsme teda vedela ze jestli nam kojeni pujde budu pokracovat do 2 let.
Ale ta noc se mi tez nedari odbourat,asi jsem taky mekka :oops: Mala je velky zavislak,dostava pred spanim-usina u toho :roll: (ja vim velkej pruser) a potom k ranu,ale to cucani vlastne trva nez vstavame…

Kolem 5rano se ozve z postylky „Cecinka“,„Cecinka“."K mamince,mazli mazli,cecinka,dej Mikiceee… :roll: "
Proste psychyckej teror 8)
Kdyz se v noci vzbudi treba jeste 2 krat,nedam,ale to je potom i 2hodinovy plac,volani,premlouvani…nevim jak tohle skoncime :oops:

Jinak ziju v Kanade a na pulrocni uz mi tez rikala at v noci nekojim a vubec at brzy prestanu ze mala je tlusta 8O a prikrmy at zacnu masem a tofu-nejaky novy vyzkum ci co-no uz me tam nevidela,ale nova dr neni o moc lepsi :(

Holky usínaly u koja všechny víc jak rok a půl :) A to i po obědě i večer ;)

Tofu? To je sója, ne? Tu u nás radí hóódně dlouho nedávat - no vidíš a jak jsou Kanaďánci zdraví :) Jinak Mikulenko, naše Eli tolik slov ještě nevypotí - teda vypotila by, ale to by se musela rozhodnout, že bude mluvit.

Jo a jen mimochodem, dneska jsem zas nachytala Eluši jak krade kocourům granule… Mě z ní hrábne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
5.10.09 21:15

Omlouvám se za OT, Mikulenko, to je teda budíček :lol: I když chápu, že v 5 ráno to tak vtipné není. A usínání u prsa já za průser nepovažuju. Zkrátka když to dítě potřebuje… Já taky uspávám u prsa, Matýsek je hrozně roztomilej, jak pomalu usíná, pak mu prso seberu a on leží a semotamo ještě naprázdno zadudá :srdce:

Lesino , s kradením granulí počítám, takže holt budu víc cídit psí misku, aby to měl z čistýho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
5.10.09 22:04

ahoj
Mikulienko, tak tofu bych tady nedala, ale tady si taky moc s ničím hlavu nedělají a vypadají zdravě..třeba v 8 měsících na chleba taveňák nebo paštiku..a moc neporadím, naše taky usíná u kojení, dělal to i syn. Já myslím, že i tím společným spaním v jednom pokoji se víc budí. Asi se to dá odnaučit, ale chce to dobré nervy..stejně , jako se dá naučit usínat, dneska jsem uspávala ráno snad hodinu a půl za breku a večer to už bylo lepší..

Babeto s tou zubní pastou to je docela síla, to je divná dr.

Lesino, tak koukám, že granule jsou velká pochoutka a KM tady taky dávají od roku, já jsem dávala UM až skoro do 2,5 let, ale to jsem si připadala jako mimozemšťan :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.10.09 23:35

lexxie,
health visitor neni dr., oni maji stredni skolu +nejakou nastavbu a proto si myslim, ze je potreba jejich nazory brat s velkou rezervou. K pediatrovi se v Anglii clovek dostane jen kdyz je prusvih a to u nas nastesti nenastalo. Doporuceni k zavadeni prikrmu, ktery jsem dostala, bylo taky dost kuriozni. Ver mi, ze me ta vase pastika neprekvapila.

Jeste k tomu kojeni. Ja prave verim doporuceni WHO, nekdo to tu uz zminoval, a hlavne prirode. MM je „vyrobeno“ primo pro miminka a tak mi prijde nelogicky zabalit kojeni uz tak brzo a nahradit ho UM (pokud k tomu neni duvod) a nebo KM - to je prece pro telatka.

Nocni (brzke ranni) kojeni se nam podarilo uplne odbourat az kdyz mala zacala poradne lezt , pres den se unavila a v noci pak lip spala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.10.09 23:39

Ten predchozi prispevek je muj, zapomnela jsem se podepsat a blbne mi prihlaseni. Babeta.

• Citovat
  • Upravit
879
6.10.09 10:57

Řekla bych kojit tak dlouho, jak to bude vyhovovat tobě i dítěti.

MM je na rozdíl od UM 1) zadarmo, 2) vždy při ruce (pokud je tedy při ruce máma), 3) vždy dokonale čerstvé, 4) bezpracné, pokud pojmete kojení jako relaxaci. Noční kojení dtto Lesina.

Holky byly kojené do cca 2 let hlavně řekla bych z důvodu mé pohodlnosti (lehnout si, vyndat prso a schrupnout si nebo počíst pár kapitol z románu mi přišlo pohodlnější než tancovat kolem lahviček, na výlet tahat termosky s horkou vodou a lahvičky s odměřenou UM a třást se, co dám mimi, když jsme se zdrželi a už další příkrm nemám…), ale naprosto to nikomu nevnucuju, jak říkám, dokud je to oběma příjemné. Uvázaná u dítěte jsem kvůli tomu nebyla, po půl roce může někdo přikrmit něčím jiným než mlékem a na dýl nž pár hodin jsem stejně neodcházela.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
12.10.09 20:45

Ahoj

Tak Terezka mi usne taky jen u prsa. Pořád kojím a asi ještě budu protože UM mi prostě neveme do pusi.
A v noci je to taky hroznej závislák. Spí snáma v posteli protože v postýlce prostě od mala nechtěla být.
A jak se vzbudí tak okamžitě hledá prso a jak nedám tak šílenej řev kterej přechází v záchvat řevu a pak je to ještě horší.
Přes den o prsu neví ale jak příjde večer a noc tak je to šílený.
A hlavně se furt budí. nevydrží spát třeba 4 hodiny v kuse.
Takže jsem šíleně unavená a tudíš jí to prso pokaždé v noci dám aby jsme se aspon trochu vyspali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová