Jak dlouho mohu přenášet?

72
9.3.16 15:35

jak dlouho mohu přenášet?

Dnes mi doktorka řekla, že maximálně 9 dní.. Vůbec na nic to zatím nevypadá. Přijde mi to zbytečně málo i když nevím. Jsem zdravá bez komplikací. Ale slyšela jsem, jak někdo přenášel 14 dní atd… Máte někdo zkušenost? Stojí za to si obhajovat případné další přenášení? Co na tom vadí - čím by to mohlo být nebezpečné? Bojím se totiž vyvolávání a toho, že to nepůjde - tedy císař, tak skončila většina kamarádek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1085
9.3.16 15:42

Já byla na vyvolání 10tý den, riziko je v tom, že čím dýl přenášíš, tím se může začít kazit plodová voda a pro mimino už to není ideální prostředí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
9.3.16 15:50

Mě dali 8 dní, 9 chtěli vyvolávat, ale malý si to naštěstí rozmyslel. Riziko je ve zkažení plodové vody, miminku se může přestat dařit a hororové scénáře, jaké to nakonec může mít, si kvůli zkažené plodovce dobrovolně doktor na krk nevezme.

• Citovat
  • Upravit
14541
9.3.16 15:53

Já byla objednaná na vyvolávání 12.den po TP, s tím, že vyvolávání můźe trvat i dva dny. V den nástupu do porodnice mi sama praskla voda. Byla už zkažená :? Takže jsem dostala ATB a doktoři pořád tlačili, že prý musím porodit co nejdřív :roll: Jinak první porod jsem měla vyvolávaný na začátku 39tt a všechno proběhlo v pohodě. Rizika jsou, např. zkažení plodové vody, může přestat fungovat placenta (stárne)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
9.3.16 15:55

U první dcery jsem měla jít v pondělí na vyvolání ( 10. den po termínu ). Prý by mohla přestávat fungovat placenta. V pátek a v sobotu jsem byla dopoledne na kontrole - pouze natočení monitoru. V sobotu odpoledne začaly mírné kontrakce a večer se dcera narodila, tedy 8. den po termínu. Porod byl pohodový.
Takže neboj, do té doby můžeš porodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
9.3.16 15:57

První chteli vyvolavat 9 den,8 den se syn narodil sam. Druheho chteli nechat prenaset do 10 dne, ja nesouhlasila. Vyvolali 8 den a mel snuru kolrm krku a zkazenou plodovku. Porod byl vyvolany za minutu dvanact. Nastesti to syn zvladl a je v pořádku.
Pokud dr doporuci vyvolani, nevahej. Zkazenou plodocju nikdo vcas nedhadne a naedky mohou byt katastrofalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.16 15:59

Jak psaly holky výše - při dlouhém přenášení je riziko zkažené plodové vody, ze které může mimčo chytnout infekci a hlavně předčasného odloučení placenty, to je hodně nebezpečné, mimo to čím větší mimi, tím hůře se vám tlačí, ale na to už asi pár dní vliv nemá… Taky je otázka, jak dobře máte určený termín porodu, kolikrát to nesedí a vyvolává se zbytečně brzy, a každá jsme jiná, některé dítě se vyvíjí rychleji, některé je ve 42. týdnu v břiše ještě spokojené… Lepší je začít rodit sama - hodně se hýbejte, dělejte dom. práce, teplá koupel, červ. víno, těch rad je fakt hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
9.3.16 16:16

@dethak69 Věř doktorům, pokus se se hýbat, třeba se porod rozjede sám, vyvolávání asi nebude nic moc, ale zkažená plod. voda placenta mají svoji „trvanlivost“. Mně zradila placenta už ve 38tt miminko později zemřelo a já bojovala o svůj život. Tím tě samozřejmě nechci strašit, ale zbytečně bych se z doktory nenatahovala- ví co dělají. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
9.3.16 16:46

Mě vyvolávali 15 dni po TP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
9.3.16 16:54

Pokud to bereš tak, že přenášení je až po 42+0, tak v českých podmínkách z vůle lékařů vůbec ;-) Jinak záleží na konkrétní porodnici, někdo nechává 5 dní po termínu porodu, někdo 10 dní, výjimečně déle. Každopádně násilím ti nikdo nic vyvolávat nemůže, ale chtěli by po tobě podepsat revers. Kamarádka takhle věděla, že těhotenství je o dost mladší, než vychází z UZ, monitory byly pořád ok, nakonec porodila spontánně tuším ve 42+3. Ale často fakt nevíš, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abver
9.3.16 17:23

Já přenášela 10 dní, pak mi porod vyvolali a byla jsem ráda. Jak říkali, synek byl dopečený. Dcerka šla císařem v den termínu, byla KP a já měla strach přenášet a podstupovat vyvolání. Taky byla dopečená :lol: Synek už byl celý vysušený, jak byl přenášený, tak už ho ten mázek tak nechránil či co povídali. Prý se při přenášení může kazit plod.voda a mimi se trávit… Hodně štěstí a brzký přir. porod :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2892
9.3.16 17:27

@dethak69 10 dní, pak vyvolání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminka201
9.3.16 17:36

Já jsme si řekla o vyvolání v 5dní termínu..měla jsem zdravotní problémy, ale oni to neřešily, času dost..malá važila 4500kg a 54cm,10 stehu, ztráta krve, zkažená plodová voda, šnura kolem krku atd…třetí porod měl být taky vvyvolaný to by vycházelo na 40+3tt, ale 40+1tt se porod rozjel naštěstí sám. Dcera váha 4500kg a 52cm, bez komplikací…

• Citovat
  • Upravit
3594
9.3.16 18:29

@dethak69 Fyziologické těhotenství je do 42+0, o tzv. přenášení se jedná až potom. Do té doby bych tedy byla v klidu. Na vyvolání bych nešla ani omylem. Mimi přesně ví, co dělá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
9.3.16 18:55

Vetsinou se da domluvit… nebezpecne je to kvuli placente, co nemusi tak dlouho spravne fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí