Neštěstí při porodu

276
9.3.16 10:56

Neštěstí při porodu

Dobrý den, holky, četla jsem takový hrozný deníček a od té doby na to musím myslet! Při porodu umřela maminka, vím že se to stává, ale doufám, že jsou to opravdu ojediněle výjmečné případy, kéž by vůbec nebyly.. Ale kdyz se to stane, víte přičiny? Stalo se to ve Vašem okolí? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
9.3.16 10:59

@Nikous12 příčina né vždy známá, někdy se prostě nepovede.. máme v rodině sirotka, víc sdělovat nebudu, žena vykrvácela, nešlo s tim nic udělat. Nesmíš si to tak brát, to riziko tu je vždy. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
9.3.16 10:59

Umřít můžeš kdykoliv, mě zemřela kamarádka v 6 měsíci na plicní embolii… a u nás ve městě jedna vícečetná mamina po porodu, vím že to běželo ve zprávách protože se tatínek soudil… podrobnosti netuším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
9.3.16 11:02

Kamarádovi žena při porodu vykrvácela, stejné lékařce o měsíc dříve málem vykrvácela moje švagrová, prý jí nekontrolovala jak měla (nevim, já ještě nerodila), přišel na to primář (její gynekolog), když se na ní šel podívat, už ztrácela vědomí.
Kamrád je s dítětem sám, pomáhá mu rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
9.3.16 11:05

Je to strašné. Jednou jsem četla nějaký román, kde byl popsán porod, žena zemřela a oni se snažili zachránit aspoň dítě. Bylo to pro mě hrozně emotivní, myslím, že jsem to i obrečela :,( Takové situace jsou hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
9.3.16 11:37
@radkka píše:
Kamarádovi žena při porodu vykrvácela, stejné lékařce o měsíc dříve málem vykrvácela moje švagrová, prý jí nekontrolovala jak měla (nevim, já ještě nerodila), přišel na to primář (její gynekolog), když se na ní šel podívat, už ztrácela vědomí.
Kamrád je s dítětem sám, pomáhá mu rodina.

Mně totiž hrozně přijde, že jakmile se dítě narodí, tak se začne všechno automaticky točit kolem něj a ta žena jde bokem. Pak jde v těchto případech, bohužel, o vteřiny :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.16 11:48

@Nikous12 u nás zemřela v lednu při císaři maminka na embolii :(.

• Citovat
  • Upravit
623
9.3.16 12:33

@Tunrida Také mi to tak přijde. Např. teď pár hodin po porodu jsem si připadala hrozně slabá, ale nikoho to nezajímalo. Nic k jídlu mi nedali, pro pití jsem si musela dojít přes celou chodbu. Pak se mi začala motat hlava a myslela jsem, že omdlím. S vypětím všech sil jsem si vyndala z batohu sušenku, po které se mi udělalo líp.
Byla to maličkost, ale nechci domýšlet, jak by to dopadlo, kdybych tam sebou sekla s dítětem v náručí.

Příspěvek upraven 09.03.16 v 12:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
9.3.16 12:35
@Tunrida píše:
Mně totiž hrozně přijde, že jakmile se dítě narodí, tak se začne všechno automaticky točit kolem něj a ta žena jde bokem. Pak jde v těchto případech, bohužel, o vteřiny :(

Švagrová si pamatuje, jak jim říkala, že je jí slabo, nikoho to nezajímalo :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminkaBeáta
9.3.16 12:43

To je hrozný téma, já si vždycky říkám, že když porovnáš procento úmrtí při jízdě autem s rizikem porodu tak to bude určitě horší to auto a je to pro nás běžná věc, které se v podtatě nebojíme a porodu ano.
Ale na druhou stranu ono těch co neumřely, ale umřely málem, nebo se dostaly do ohrožení je asi mnohem víc.
Moje maminka měla těžký třetí porod (ale podotýkám, že jí bylo již 39let) a málem vykrvácela, díkybohu ji zachránili.
Já jsem měla porod super, ale zlou reakci na epidurál, mdloby a nemohla jsem dýchat ještě několik hodin stlačená, také mi pomohli, jen epi už nikdy více :zed:

• Citovat
  • Upravit
3819
9.3.16 13:30

Tragedie se stavaji. Nekterym se zabranit neda, jine jsou zpusobene pochybenim lekaru… ale bohuzel i lekari jsou jen lidi a omylni. V nemocnici, kde jsem pracovala, zemrely 2 roky pred tim nez jsem tam nastoupila, 4 maminky po cisari behem 2 dni. Oddeleni bylo zavreno a pri vysetrovani se zjistilo, ze technik prohodil pri servisu privody plynu do narkotizacniho pristroje 8o I neuveritelne veci se mohou stat :,( Nez se tu strhne panika a spilani na ceske zdravotnictvi tak doplnim, ze se to stalo v Nemecku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
9.3.16 13:41
@Agrion píše:
Tragedie se stavaji. Nekterym se zabranit neda, jine jsou zpusobene pochybenim lekaru… ale bohuzel i lekari jsou jen lidi a omylni. V nemocnici, kde jsem pracovala, zemrely 2 roky pred tim nez jsem tam nastoupila, 4 maminky po cisari behem 2 dni. Oddeleni bylo zavreno a pri vysetrovani se zjistilo, ze technik prohodil pri servisu privody plynu do narkotizacniho pristroje 8o I neuveritelne veci se mohou stat :,( Nez se tu strhne panika a spilani na ceske zdravotnictvi tak doplnim, ze se to stalo v Nemecku.

No proboha 8o :,(

• Citovat
  • Upravit
2692
9.3.16 13:42

Uf…možná si to třetí dítě ještě rozmyslím 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
9.3.16 13:50

@Nikous12 Nikoho takového v okolí nemám. Ani maminku, která by měla vážné problémy. Teda znám jednu, co dostala transfuzi kvuli velke ztratě krve… Znám dvě děti, které resuscitovali, obě jsou nakonec v pořádku. Mimo porod si vzpomenu na víc tragédií (autonehody, lyže, kolo, běžná operace).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
9.3.16 14:09

On porod totiz je docela rizikovej podnik, pred zavedenim ustavni pece pry umiralo 10% mimin a 5% matek. Spis jsme si uz dneska zvykli na to, ze vsechny prezijem (takovy ten moderni argument, ze co je prirozene, nemuze cloveka nijak ohrozit a naopak vse umele skodi - a tak je rulik zlomocny v biokvalite urcite zdravejsi, nez piluka paralenu)

Lidi se vymkli prirode, nechali si narust moc velky mozky a tim padem i hlavy, evoluce to uplne nezvladla, zenska panev se neprizpusobila zcela a tak proste zeny maji horsi porody nez zvireci samice - jakoze ani pro ty to neni uplne v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí