Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonimka5621 ja myslim, ze udelaji, pokud o to pozadas s tim ze mas strach a reknes, co tady pises. Apelovat je asi blby slovo, to bych si predstavovala, jak chodis okolo nemocnice s transparentem, ale rozhodne se toho nedomahej silou moci a nedovolavej se svych naroku, protoze dosahnes tak maximalne toho, ze budou trvat na doporuceni kardiologa.
@Anonimka5621 v tomhle případě bych se neobávala, myslím že tvoje osobní anamnéza je víc než jasnou indikací k sekci. Neřekla bych ani, že se budeš muset někde extrémně doprošovat. Jinak dle doporučení WHO je posledním bodem mezi indikacemi k řezu právě „odmítání vaginálního porodu po již prodělaném operativním rodičkou“. Bohužel tedy ne v každé porodnici v ČR tento bod respektují a ženu k přirozenému porodu tlačí, ale stále platí, že kdo má v anamnéze již řez a o další stojí, tak po větší či menší „námaze“ toho druhého dosáhne. Většinou dávají vybrat. Není to pravidlem, ale zhruba v průměru to tak je…
@Pudloslava kardiologa si stejně budu muset obehat
chtěla jsem ho požádat aby mi to napsal ![]()
@elanaa právě že prvního mě i přes můj problém. nechali rodit normálně :/ tak se obavám i teď :/
ale po zkušenosti mám fakt strach ![]()
Vzhledem k tomu, že máš za sebou císaře a poměrně krátkou dobu tak bych se spíš divila kdyby tě nechali rodit normálně. Po císaři je riziko, že to sešité místo při normálním porodu „praskne“ pokud ještě není dostatečně silné. A změnit porodnici můžeš určitě. Ve 14. týdnu se zaregistruj kam chceš a je to.
@Anonimka5621 jo, to chápu. A divím se, že zrovna v Motole, kde mají s FT víc zkušeností než jinde, tlačí někoho s touto vadou k vaginálnímu porodu. Ale jsi úplně na začátku, času máš moře, ještě asi nejsi ani nikde registrovaná k porodu, tak se optej (myslím že třeba naopak Podolí se až vytýká enormní % sekcí). Každopádně po již prodělané sekci jsi ještě o stupínek „hodnotnější“
kandidátkou na opakovanou, stále je víc porodnic, kde s tím problém mít nebudou než naopak.
@Anonimka5621 píše:
@elanaa právě že prvního mě i přes můj problém. nechali rodit normálně :/ tak se obavám i teď :/ale po zkušenosti mám fakt strach
a u prvniho jsi taky prosila o sekci? nebo jsi cekala, co reknou?
Ja myslim, ze drtiva vetsina gynekologu vyhovi prani rodicky a trebas i nejak obejde ty indikace a sekci napise i napoprve. Problem delaji ti lekari, kterym vlastni zasadovost prelezla pres uroven jejich lidskosti (ale zen s takovym problemem mame plne emimino) a potom samozrejme, kdyz se rodicka neceho domaha moci, narizuje, oznamuje, ze se rozhodla pro sekci…to vyvola i v normlanim lekari automaticky reflex nevyhovet. Nejlepsi je proste narovinu priznat „ja mam strach“, nez se hadat s lekarem, co je indikovane a co neni.
@Anonimka5621 udelaji. S vaginalnim porodem po cisari musi rodicka souhlasit, me osobne se ptali asi 6×.
Děkuji všem za rady
u malého jsem čekala co řeknou
hádat se rozhodne nehodlam to já neumím
měla jsem v plánu jim to říct jak jsem to řekla tady ![]()
@xjuklickova píše:
@Anonimka5621 udelaji. S vaginalnim porodem po cisari musi rodicka souhlasit, me osobne se ptali asi 6×.
no, me nechali rodit normalne pres muj nesouhlas… bylo to dva dny pred planovanym cisarem, 15m po prvnim CS. takze ono ve finale staci jeden de.bil na prijmu ![]()
@xjuklickova píše:
Kde jsi tohle slyšela?
@Anonimka5621 píše:
@Ali-Ali nestraste
tak ono to byla kombinace smuly, ze jsem zacala sama rodit tesne pred planovanym CS s tim, kdo me prijimal. tak blbe se ti to urcite nesejde ![]()
Mně osobně říkali, že po prvním císaři mám nárok už si u druhého porodu zvolit (říkala mi to už gynekoložka), jestli chci císaře… takže jsem to pořád řešila, chtěla jsem zkusit přirozeně, ale sami mi pak doporučili císař, tak jsem nakonec kývla… asi záleží na nemocnici, ale mělo by to jít…
Dobrý den
mám takovou otázku… 6.3.2015 jsem v Praze v Motole porodila syna… 6 hodin jsem normálně rodila a nakonec jsem šla CŘ… kvůli tomu že měl malej moc vysoko hlavičku a taky kvůli tomu že už se mi začínalo dost špatně dýchat
Mám totiž srdeční vadu (fallotovu tetralogii)… a teď jsem zjistila že jsem zase těhotná a chtěla bych opět apelovat na CŘ
mám doma malé dítě a nechci riskovat že by se mi něco stalo… přírodní porod je pro mě docela dost velká zátěž… a moje otázka zní… Myslíte že mi ho udělají když na něm budu apelovat? Popřípadě myslíte že bych mohla změnit porodnici když jsem v Motole vedena už od mala?