Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Milé dámy, včera se mi narodila malá princeznicka, která se rozhodla že nebude čekat do 4.4. Porodní váha 2450g, všechno je v pořádku, dýchá sama. Chci se zeptat, jak dlouho si v porodnici takové miminko nechají? Včera mi bylo řečeno že 5 týdnů, vůbec se mi doma bez ní být nechce ![]()
@Droxy pokud bude sama dýchat a přijímat potravu, tak klidně kratší dobu. Kámoška rodila 31 tt, za 2 týdny šli dom ![]()
@Droxy ahoj
záleží na tom, jak bude přibírat. Moje kočka měla porodní váhu 2120g,100g zhubla, ale hezky přibírala, tak nás pustili po týdnu. Držim palečky ať máš maličkou co nejdříve doma ![]()
My 35+6,plus růstová retardace. Byl zbídačený, vychrtlý… Měl 1600. My byli tři týdny. Jestli u vás nejsou komplikace, tipuju, že až začne s váhou jít nahoru, půjde to rychle. Držím palce, ať je zdravá ![]()
Příspěvek upraven 02.03.16 v 15:43
To je divné, nemělo to být 5 dnů? Většinou si nechávají děti když dosáhnou 2 - 2,3 kg
, dcera se narodila v termínu a měla 2560 g a domů jsme šli 5 den.
@Droxy Ahoj, malá se mi narodila ve 34tt, váha 1870 g. Také mi řekli, že tam budu pět týdnů a šíleně jsem se zhrozila, jelikož už tři týdny jsem tam byla před porodem… Malá byla ale šikovná. Pobavila jsem se o propuštění s Dr. a ta mi řekla, že miminka pod dvě kila moc nechtějí přijímat dětští pediatři. Nakonec se domluvila s naší Dr. a ta souhlasila. Pustili nás domů po deseti dnech a jezdili jsme jen co dva-tři dny na kontrolu. Myslím, že když je vše ok, tak se dá domluvit na všem. Držím palečky ať jste doma v klidu a v pohodě co nejdříve… ![]()
@Droxy píše:
Milé dámy, včera se mi narodila malá princeznicka, která se rozhodla že nebude čekat do 4.4. Porodní váha 2450g, všechno je v pořádku, dýchá sama. Chci se zeptat, jak dlouho si v porodnici takové miminko nechají? Včera mi bylo řečeno že 5 týdnů, vůbec se mi doma bez ní být nechce
Jo a ještě, ty u ní nezůstáváš a nekojíš?
@Droxy záleží to na tom jak bude přibírat. Kamarádka porodila holčičku o skoro 2 měsíce dřív s váhou taky kolem 2 kg a šly domů po 10 dnech.
Porodní váha je hezká a tipuju to tak na 35 tt? To tam tak dlouho určitě nebude, zvlášť když dýchá šikulka sama.
Syn 36+0 2380g, v porodnici jsme byli 10 dní, celou dobu jsem tam byla s ním. Prvně normálně na 6nedělí, pak jsem byla na pokoje pro doprovod hospitalizovaného dítěte. Když nás propouštěli domů měl syn 2130g.
@Droxy u nás bylo kritérium ukončený 36.týden, 2kg a dítě muselo samostatně přijímat potravu, nesmělo se krmit sndou..samozřejmě samostatně dýchat..holčička je teda 35-6tt? Držím palce, ať jste v pořádku a brzy doma.
5 týdnů snad ne, když je v pořádku
kamarádka rodila 35+4, a šli domů za týden.3 dny v inkubátoru, 4 dny normálně v postýlce a domů. pokud je vše v pohodě, tak se běžně pouští nejdřív kdy je dítě jakoby 36+0.takže při porodu 34+0 nejdřív za 14 dní, většinou, jsou i výjimky. u 35tt by za týdne klidně mohli ![]()
Tak moje děti jsou obě na 26tt a domů jsme šli po 2.5 měsících ![]()
Propouštěli nás na váze 2,20 kg. ![]()
At jste brzy doma
![]()
My jsme byli 37+2, ph 2kg, ale malý nejedl a nepřibýval, ja mléka pro všechny pražské porodnice, tak jsem to tam tak různě šolichali a pustili nás až v termín porodu, tj za 3 týdny..aleobecné kritériá naší porodnice jsme psala..
@Droxy Vždyť je jen o měsíc dřív. Nevím, proč by jste tam měli být 5 týdnů. Pokud bude jíst, přibývat a bude zdravotně ok, tak by vás tam tak dlouho držet neměli.