Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Droxy syn začal probírat, až když jsme kojili dle chuti. Při jejich rozpisu přesného množství a dokrmu MM vždy polovinu vyblinkal a nepribiral..Pak na vlastním režimu 200g za vikend a supajdili jsme domů..s váhou 2220..dnes jsou tomu přesně 2 roky..
Tady bohužel žádný vlastní režim není. Každé 3 hodiny přibalit, změřit teplotu, krmit. Ze začátku odeme aspoň něco vytáhla teď už nic, včera dostala žloutenkou, přestala papat úplně takže bude dostávat sondu. Jsem tu s nervama úplně v háji. Nemůžu být ani u ni na oddělení protože tam není místo tak si můžu platit nadstanda nebo být ta pokoji s matkami a jejich miminky což bych opravdu nedala.
Droxy posílám
jsi silná. A malá není žádný drobek, žádný maličký uzlíček, ale kus ženské. Všechny jsme to tu zažily, jaké to je s nedonošeňátkama.. Chobotek je pro ni dobrý, až nabere sílu, uvidíš, jaký bude žrout
zkus se třeba projít po venku, dovolí ti to zdravotní stav? Myslím na tebe. Nervy v háji chápu, není se za co stydět. To bude dobré ![]()
@Droxy držím palce..taky jsme měli režim a 3 h, ale když po skoro 3 t nic nepřibral, kojila jsem si dle svého a jen jsem o tom informovala personál, vše jsem psala do těch jejích tabulek..vycházelo to, že jedl co 2 h přes den a pil na jedno kojeni min, třeba jen 20 ml, ale zafungovalo a pribral..
Pokud by nezačala pít z prsu, je to důvod ji držet v nemocnici?
Ne není. Malý musel splnit, aby se zbavil sondičky. Byla tam se mnou maminka, její první dítě si dokonce krmila doma stříkačkou. Mě osobně říkali, že musí přibírat a musí být bez sondy. A že ji měl dlouho, byl slabý a pořád spinkal a nepil. s prsem je to pro ně prý, jak kdyby měli běžet kolem fotbal. hřiště, velmi náročné. tak jestli je slaboučká ze žloutenky tak nemá sílu…držím palce.
Nám se malý narodil v 36+2,musel být na kyslíku na jip a domů jsme šli za 13 dní
Kojení podmínkou není, musí se umět najíst, buď kojení nebo láhev, udržet tělesnou teplotu a přibírat ![]()
Tak dneska dostala sondicku
Kojení úplně k ničemu, doma trénuji s elektronickou odsávačkou, ale pokaždé ji nutí prisavat se což ji prostě vyčerpá a pak vypije jen půlku lahvičky… Opravdu mě z toho snad klepne. jinak si drží vahu +-2450
@Droxy píše:
@lentilka248 má 45 každé 3 hodiny
Já teda nemám dítě nedonošené, ale s porodní váhou 2,37 kg. 45 ml mi vypila v porodnice jednou v den propouštění (takže asi 5. den) a během pár minut mi to vyklopila. Jinak si pila jak kdy, 10-35 ml: když si vytáhla míň, tak se kojila znovu třeba zase po hodině, když vypila těch 30, tak vydržela i ty 3 hodiny.
@Droxy takže kojiš a pak dokrmují do těch 45? Ať jste brzy doma ![]()
@Droxy píše:
Tak dneska dostala sondickuKojení úplně k ničemu, doma trénuji s elektronickou odsávačkou, ale pokaždé ji nutí prisavat se což ji prostě vyčerpá a pak vypije jen půlku lahvičky… Opravdu mě z toho snad klepne. jinak si drží vahu +-2450
Droxy to se ze dne na den zlomí, uvidíš, pak ti to krásně zblajzne,neboj.no jsou to nervy, ale má krásnou váhu, tak na to bude mít brzy sílu. ještě jednou
, ani nevíš, kolikrát jsem obrečela, když z prsa nic nevytáhl, unavil se a samozřejmě neměl sílu na flašku, tak sonda, takže nekonečný pobyt v nemocnici. Hlavně, že nevzdalas odsavani. drž se ![]()
@Svistice mám podobnou zkušenost, malý pil z prsu třeba 5-10, zybtek do něj prali jak uznali za vhodné a většinou se musely holky převlékat..když pak pil dle sebe, tak pil těch 15-20ml co 2h a byl ok..když zesílel, v den propuštění mi ráno vypil 80ml..doma pak pil přes den kolem 30-40, jednou v noci dal 80(z lahvičky), jinak jsme kojili..kojení nám lahvička nijak neohrozila, kojili jsme bez jakýcholiv obtíží téměř do 2 let..
@Pikia no kojím, pouze ji vždy nutí sát z prsu, přestože v něm nic není, každé 3 hodiny a nikdy víc jak 3 kapky doslova nedám.