Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Droxy to záleží na mimču, dcera je 34tt a šla domů 12den, mě pustili v ne a v po jsem kní nastoupila a v pá šly domů. Mě doktorka řekla že jak vypije všechny mléčné dávky sama můžeme domů ![]()
Je to individualni. Asi raději rikaji delsi variantu, predpokladam ze nejmene tyden je standard. Vzdyt se zdravy trikilovym mimcem jsou tam maminky min. 3dny, po cisari tyden.
Ahoj
Tobik se narodil 34+4..mel 2770gramu. museli jsme cekat do ukonceneho 36 tydne..hodne zdravicka ![]()
@Droxy moje malá měla 2.390 a šly jsme čtvrtý den domu s váhou 2.320.. Ale jen protože byla malá tak zrava ![]()
Porodila jsem v létě, ve 36. týdnu, domů jsme šli za 5 dní, malá s váhou 1,9 kg ![]()
5 tydnu je hodne divnych, pokud nema nejaky problem. Ja rodila 36+2, maly 2380g, narodil se v sobotu a dalsi patek byl doma. A to byl prvni 2 dny v inkubatoru a na antibiotikach, pac mel v krvi nejake stopy infekce…to zmizelo, pak uz byl normalne v postylce a akorat se cekalo, nez zacne poradne pit.
Teď si říkám, že možná tak dlouho kůly tomu ze v den porodu jsem měla teploty a teď dostávám antibiotika
Ale malá je v pořádku a dlabe taky dobře ![]()
Syn se narodil 36 týden a v porodnici jsme byli 8 dní a to jen kvůli žloutence. Dcerka se narodila 28 týden, měla dlouho problémy s dýcháním a šla domů za dva měsíce. Pokud nejsou žádné jiné problémy, tak většinou bývá kritérium nad dvě kila, ukončený 37 týden, musí držet teplotu, jíst a přibírat.
Gratuluju k maličké a věřím, že jí budete mít za chvíli doma ![]()
Syn se narodil ve 34+1, museli ho resuscitovat. Pustili nás za 3 týdny, ale to hlavně proto, že nechtěl sát. Byl to fakt boj. Taky se mu pořád dokola vracela žloutenka. Ale nakonec se rozpil a šli jsme dom ![]()
No kojení někdy jde, někdy zase hůř, ještě se vždy dokrmuje z láhve. Hlavně mě štve že u nich nemají místo tak pořád běhat přes celé oddělení.. Snad se to brzo zlepší ![]()
Zkus se domluvit, ať ji nedokrmují, když ji předtím nenakojíš, ať Tě zavolají, kdykoli se malá vzbudí.
Prý ji není dobré zbytečně unavovat. Chodím každé 3 hodiny, vždy 2X kojím a dokrmim a pak má jednou láhev. S odsávačku nulová úspěšnost..
@Droxy píše:
Prý ji není dobré zbytečně unavovat. Chodím každé 3 hodiny, vždy 2X kojím a dokrmim a pak má jednou láhev. S odsávačku nulová úspěšnost..
A zkoušelas ručně? Tak jsem začínala, odsávačkou ani kapku, to až pak.
Syn byl teda taky v porodnici dokrmovaný nutrilonem, ale stříkačkou, ne z lahve. Odsávačkou se mi podařilo odstát mléko až tak 4. den po porodu.