Udělají druhý císařský řez?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1393
26.8.16 17:20
Chci právě pokud se nerozjede porod sám CS…nechci to vyvolávání. To už jsem si užila a pomalu celý den od rána do noci připnutá na monitoru a malá to stejně nezvládla a byl CS.
@Alinal píše:
@pabe14 Já neměla vyvolávaný porod - nedávali mi oxytocin a neměla jsem ani epidural. Vyvolávat porod po císaři bych si nenechala ani za nic - to bych spíš zkusila změnit porodnici.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
26.8.16 17:36

@pabe14 já měla první vyvolávanou, potom preeklamsie a jelo se na akutní sekci, teď po 2,5 letech další porod, v porodnici se mě ptali jak chci rodit, já bych bývala radši rodila přirozeně, ale nevyvolávaně. Takže jsme se domluvili, že pokud se porod spustí sám, zkusíme to přirozeně, pokud ne, měla jsem naplánovaný termín. A přestože jsem dělala psí kusy abych porodila před plánovanou sekcí nezdařilo se.
Jinak jsem měla v ruce i informovaný souhlas s vedením porodu přirozeně po předchozí sekci a tam je přímo vypsané komplikace(jako u každého) a mimo jiné to znamená být celou dobu na monitoru :zed: Takže ve výsledku jsem moc ráda, že nakonec byla plánovaná sekce. Řekla bych že tě tou komisí chtějí dohnat k přirozenému porodu, ale otázka jestli budeš schopná porodit díky strachu normálně. Asi bych si šla zjistit případně jinou porodnici která ti vyjde vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
26.8.16 17:45
Máš pravdu, ale první vyvolávaný porod s celodenním napojením na monitor a stejně CS mě už fakt vytrestal a jak píšeš i kdybych dělala psí kusy tak k ničemu to nevedlo…uvidím co mi řeknou příští týden
@medunka23 píše:
@pabe14 já měla první vyvolávanou, potom preeklamsie a jelo se na akutní sekci, teď po 2,5 letech další porod, v porodnici se mě ptali jak chci rodit, já bych bývala radši rodila přirozeně, ale nevyvolávaně. Takže jsme se domluvili, že pokud se porod spustí sám, zkusíme to přirozeně, pokud ne, měla jsem naplánovaný termín. A přestože jsem dělala psí kusy abych porodila před plánovanou sekcí nezdařilo se.
Jinak jsem měla v ruce i informovaný souhlas s vedením porodu přirozeně po předchozí sekci a tam je přímo vypsané komplikace(jako u každého) a mimo jiné to znamená být celou dobu na monitoru :zed: Takže ve výsledku jsem moc ráda, že nakonec byla plánovaná sekce. Řekla bych že tě tou komisí chtějí dohnat k přirozenému porodu, ale otázka jestli budeš schopná porodit díky strachu normálně. Asi bych si šla zjistit případně jinou porodnici která ti vyjde vstříc.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
26.8.16 18:03

@pabe14 A byla jsi už na té komisi nebo ne? Já rodila v Motole před 2,5 lety a jejich přístup na komisi se mi docela líbil. Já jsem řekla své představy a oni zase nastínili možnosti. Zmínili, že po předchozím vyvoávaném porodu, který dopadl sekcí je cca 80% pravděpodobnost, že to bude stejné, takže byli spíš pro další sekci. Do ničeho mě netlačili, ale je pravda, že já to měla opačně, já chtěla po SC rodit přirozeně. No, do vyvolávání tě nikdo proti tvé vůli nutit nebude a bůh ví jak dlouho tě taky přenášet nenechají, takže pokud se to nerozjede, myslím, že sekce klapne. A nebo dítě do té doby přeroste 4 kg a půjdeš na sekci rovnou.

• Citovat
  • Upravit
887
26.8.16 18:04

@pabe14 já sem tenkrát na komisi měla toho svého doktora a ten zduraznoval hlavně to, ze my porod vyvolat nešel, máme to v rodině prostě se nám dělohy nestahuje. Jo a taky pomohlo to ze prcek ani týden po terminu nesestupoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
26.8.16 21:25

@pabe14 Ach jo. A ty jsi teda řekla, že chceš plánovanou sekci? Úplně tě chápu, poprvé jsem taky rodila v Motole, ne vyvolávaně, ale taky dost medikovaný nepostupující porod, který skončil akutní sekcí. Navíc celkovou narkózou. Já fakt nechci znovu podstoupit to samý, hlavně tu celkovou narkózu a doufala jsem, že přihlédnou k mému přání. Kamarádka tam po první sekci rodila před dvěma roky a dali jí v podstatě vybrat (chtěla sekci)… Poměry se asi změnily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
27.8.16 10:49

@pabe14 když tě tak čtu, napadá mě jedno- porod ti nejspíš vyvolali a ty jsi neměla připravené porodní cesty. pROTO NAKONEC SEKCE. Nepíšeš tu ani důvod vyvolání. Byl vůbec?
Samozřejmě ono samotné vyvolání a nepřetržitý monitoring plodu jsou samo o sobě kontraindikace k úspěšnému porodu.
Navíc monitor velice často způsobuje i tísen´ plodu, jelikož se jako rodička nemůžeš pohybovat, plod nesestupuje a pak to dopadá, jak to dopadá… Toto všechno najdeš na internetu, úskalí vyvolaného porodu, a co všechno způsobuje nakonec nutnost podstoupit sekci…
Porod se dá dopředu, popud se cesty připravují vyvolat přirozeně, alespon´do jisté míry a to hamiltonovým hmatem, nebo zkusit masáž bradavek apod…
Já na tvém místě bych určitě vyměnila porodnici, protože pokud ke mně, jako k rodičce přistupují, jak přistupují, tak už to je důvod, proč bych hledala vstřícnější porodnici.
Takovou, kde budou ke mně přihlížet jako k rodičce, pomohou mi s co nejpřirozenějším postupem při porodu a dokážou vyhovět. Třeba monitorování plodu. Víš, že jako rodička máš právo odmítnout monitoring uvázaná v křesle, nebo na posteli, že PA je povinna tě vyšetřit tak, aby jsi se mohla volně pohybovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
27.8.16 11:37

V Motole asi dost trvají na tom porodu na porodním lůžku, mají to i v těch úvodních instrukcích k porodu, co se dostávají při registraci. Já taky ležela celých 16 hodin, ne kvůli monitoru, ale prakticky pořád mi něco kapalo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
27.8.16 12:04

Ach jo, řeším něco podobného. V prvním těhotenství jsem měla SC pro preeklampsii. Ted jsem v 36.týdnu a zase mi roste tlak. Beru uz 8 Dopegytů. Chodím do rizikové poradny v Brně -Bohunicích. Původně říkali, ze můžu rodit přirozeně. Ale ted nevim, jestli by nebyl lepší císař. Protože to stejne budou muset ukončit kvůli tlaku dřív. A do vyvolávaného se mi moc nechce. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
27.8.16 12:13

@brisco no to bych asi do přirozeného porodu tedy taky nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
27.8.16 12:22

@pabe14 no překvapilo mne, že kámošse vyvolávali porod po SC cca asi taky 2 roky a malá navíc měla 4200 g… i když to podle měření tvrdili, že má opd čtyři kila, jenže to je prostě odchylka půl kila, že… každopádně já řeším to samé. porod 56 hodin, oxytocin, akutní císař, protože se šprajcl o to víc tím oxytocinem, malý naštěstí ok, odnesli jsme to akorát vojtovkou a helmičkou. pak problémy s jizvou tak, že mne občas i netěhotnou budila bolestí v noci. ted taky chcou přirozený porod. ze svého pohledu bych ho brala mnohem raději, ale manžel (byl u porodu, zdravotník, pár porodů už taky zažil) je rezolutně proti po tom minulém průběhu a stran dítěte bych si taky nikdy neodpustila, kdyby se šprajcl až v porodních cestách, takže se to ve mne pere a zatím si říkám, že to nechám ještě tak a prostě uvidím.
Každopádně pokud jim to tam vysvětlíš, že ty jsi striktně proti, tak si myslím, že sami budou souhlasit s císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
27.8.16 13:16

@brisco no, já měla taky první vyvolávaný a pak z důvodů rozvíjející se preeklampsie a nepostupujícího porodu, akutní sekce.
Teď 2,5 roku po prvním jsem nakonec rodila plánovanou sekcí(ač jsem dělala co šlo aby šla normálně), začala jsem mít lehce zvýšený tlak taky až v tom 36tt a jen párkrát, doma jsem si měřila a ok, a když jsem nastupovala na příjem, tak už byl vyšší, ale pořád ok, při sekci mi trošku vylít a haproval mi celý pobyt v porodnici, druhý týden po porodu už to bylo naprosto v pohodě. Brala jsem teda magnezko, takže si myslím, že bych šla zase akutně.
Jinak v tom 36tt když jsem byla v porodnici na první kontrole jsem narazila na super doktora který si dal tu práci a vysvětlil mi, že teoreticky bych i porodit normálně mohla, ale že by to nejspíš stejně skončilo sekcí, hraje tam roli i věk(mě je 36)a právě předchozí diagnoza proč ta sekce proběhla, což u preeklampsie a nepostupujícím porodu se dost často opakuje.

Mám srovnání co se týče mé rekonvalescence po první a po druhé sekci, první akutní, to byl mazec, byla jsem neskutečně unavená, jizva táhla, děs… druhá naprosto v pohodě, ne že bych nebyla unavená, ale tak nějak jinak a zvládala jsem všechno líp.
A mám srovnání i v dětech, první dcera vyvolávání a velká medikace, rozvíjející se preeklampsie a dcera byla pořád v nějaké tenzi, prohýbala se do luku, dost dráždivé miminko, kojení se nezdařilo, pořád se vzpínala od prsa.
Druhá dcera plánovaným císařem, přložená do hodinky, naprosto bezvadně se přisála, pohodová (než jí dali mě bondoval muž) a spokojená že je u maminky (první to bylo zezačátku šumák u koho je). Jasně že je to zčásti i povahou, ale fakt v tom chování těch holek jako miminek mi vychází líp plánovaná sekce než akutní, i když samozřejmě nejpřirozenější příchod na svět je porodníma cestama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
28.8.16 07:59
Ne nebyla…a to tam musím osobně? Já právě nevím…mudr říkal, přenášet mě vlastně nechat nemůžou, vyvolávat opatrně např tři dny připravovat porodní cesty a pokud nic tak teprve CS - to jsme řekla, že se mi do toho nechce…a on začal o nějaké komisi
@Elenloth píše:
@pabe14 A byla jsi už na té komisi nebo ne? Já rodila v Motole před 2,5 lety a jejich přístup na komisi se mi docela líbil. Já jsem řekla své představy a oni zase nastínili možnosti. Zmínili, že po předchozím vyvoávaném porodu, který dopadl sekcí je cca 80% pravděpodobnost, že to bude stejné, takže byli spíš pro další sekci. Do ničeho mě netlačili, ale je pravda, že já to měla opačně, já chtěla po SC rodit přirozeně. No, do vyvolávání tě nikdo proti tvé vůli nutit nebude a bůh ví jak dlouho tě taky přenášet nenechají, takže pokud se to nerozjede, myslím, že sekce klapne. A nebo dítě do té doby přeroste 4 kg a půjdeš na sekci rovnou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
28.8.16 08:01
Já jsem také na zámek tedy CS 0 a taky není dole…první dcerka měla 2500g a stejně nic - tablety, hemilton, prasknutí vody, oxytocin…a nevím co ještě a nic… jen nekoordinované prodloužené kontrakce - fakt hrůza
@jeřáb píše:
@pabe14 já sem tenkrát na komisi měla toho svého doktora a ten zduraznoval hlavně to, ze my porod vyvolat nešel, máme to v rodině prostě se nám dělohy nestahuje. Jo a taky pomohlo to ze prcek ani týden po terminu nesestupoval.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
28.8.16 08:04
Tak to mi mluvíš z duše jak jsem psala výše já už do toho fakt jít takto nechci, bylo to hnusné, tělo neposlouchalo, malá se horšila a k ničemu… jinak řekla, jsem že nechci vyvolávat porod…
@verusak.berusak píše:
@pabe14 Ach jo. A ty jsi teda řekla, že chceš plánovanou sekci? Úplně tě chápu, poprvé jsem taky rodila v Motole, ne vyvolávaně, ale taky dost medikovaný nepostupující porod, který skončil akutní sekcí. Navíc celkovou narkózou. Já fakt nechci znovu podstoupit to samý, hlavně tu celkovou narkózu a doufala jsem, že přihlédnou k mému přání. Kamarádka tam po první sekci rodila před dvěma roky a dali jí v podstatě vybrat (chtěla sekci)… Poměry se asi změnily…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí