Jak dlouho můžu nosit?

15
2.10.10 14:02

Jak dlouho můžu nosit?

Ahoj Holky! Chystám se koupit si manducu. Mám zkušenosti s baby vakem malý tam dodnes přez den spí 4měs. a jinde mi spát nechce :-) chci se zeptat jak dlouho ho můžu v manduce nosit jestli nevadí že je tam např.3h v kuse. Náš malý je hodně nosící nemá rád ani kočár takže nošení je naše spása :wink: Díky za rady zdravím Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
2.10.10 14:15

Ahoj. Mám Manducu, nosím při horských tůrách - většinou mi dcera (2 roky) na zádech usne:) Nosí se ráda - a i když mám normálně bolavá záda, při nošení v Manduce mě nebolí nic:( Takže za mě doporučuju:)
A k tomu jak dlouho … dokud to tobě a prckovi bude příjemné:) Když se dcera vrtí, tak ji na chvíli vyndám, nechám protáhnout, naložím a jdeme dál:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
2.10.10 16:26

Nosit můžeš jak dlouho chceš.
Já taky nosím často - v šátku.
Máťa tam strašně moc rád spí :hug:
Užíváme si to oba dva :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.10.10 18:34

Nosit, dokud to vyhovuje oboum zucastnenym. Driv nebo pozdeji se ti dite vzbudi na jidlo, prebaleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
2.10.10 20:42

souhlas s holkama, doba noseni neni nicim omezena. ditko si samo rekne. kdyz chodime na tury, delame pauzu tak po 2 hodinach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
2.10.10 21:38

Děkuji za informace :kytka: - zajímalo mě to hlavně z důvodu, že jestli tam usne vícekrát denně zda si nějak nepoškodí záda. Náš prcek je nosící dítě, ale v baby vaku už to na daleké trasy není ,to tak na pospání doma ( rve mi to rameno :mrgreen: ) , a v kočárku není rád tak hledám vhodnou aternativu :-D nosíte některá taky téměř pořád své mimi? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
2.10.10 21:48
smichna píše:
nosíte některá taky téměř pořád své mimi? :think:

Tak miminko už jaksi nemám, ale když byl malý, nosila jsem často, pak už jsme jen výlučně nosili.
Teď je to tak půl na půl - už chodí, ale rád si vyškočí ještě na záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KacaSuk
20.8.13 17:24

Mala mi taky jinak neusne

Ahoj, no zrovna hledam, kdo ma podobny problem. Nemuzu se docist, kolik hodin max. muzu nechat sve dite v Manduce. Ale nekde jsem cetla, ze pry i 8 hodin. Osobne bych byla radsi, kdyby chvili vydrzela napr. na hraci dece nebo tak podobne. Jsou ji 2 mes. Myslite, ze to trochu odezni? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
25182
20.8.13 20:45
@KacaSuk píše:
Ahoj, no zrovna hledam, kdo ma podobny problem. Nemuzu se docist, kolik hodin max. muzu nechat sve dite v Manduce. Ale nekde jsem cetla, ze pry i 8 hodin. Osobne bych byla radsi, kdyby chvili vydrzela napr. na hraci dece nebo tak podobne. Jsou ji 2 mes. Myslite, ze to trochu odezni? :nevim:

Ahoj, já nosila druhou celé šestinedělí v šátku kdykoliv, kdy spala. Celý den, ale bdělou ne. A proč ti nevydrží na hrací dece?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
20.8.13 21:11

Ve vzpřímené poloze bys ji měla nosit až bude sama sedět. Pokud to budeš dělat dřív, můžeš jí tím poškodit zádové svalstvo a páteř. Dokud sama nesedí, tak ji nos v šátku v kolíbce nebo jiné, nevzpřímené poloze.
Ze začátku je dobré ty vzpřímené polohy (když se s nimi začíná třeba ve čtyřech-pěti měsících) moc nepřepínat, nenosit takto dlouho (později už je to samozřejmě fuk a záleží jak vám to bude oběma vyhovovat, problém je čistě do doby, než se vytvoří dostatečné zádové a krční svaly nebo tak něco)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
20.8.13 21:31

@Any83 To není pravda. Miminko se „na stojáka“ nosí s podsazenou pánví a to páteř neničí. Ba naopak se nedoporučuje kolíbka kvůli kyčlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KacaSuk
22.8.13 11:49
@avm3 píše:
Ahoj, já nosila druhou celé šestinedělí v šátku kdykoliv, kdy spala. Celý den, ale bdělou ne. A proč ti nevydrží na hrací dece?

No nevim, zkousime. Koupila jsem i polohovaci sedatko, tam se ji zacina pomalu libit, v kocarku je taky v pohode :palec: To jsem moc rada. Ale jsou dny, kdy by chtela jen nosit a nosit a nosit…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí

Baby vak