Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj Holky! Chystám se koupit si manducu. Mám zkušenosti s baby vakem malý tam dodnes přez den spí 4měs. a jinde mi spát nechce
chci se zeptat jak dlouho ho můžu v manduce nosit jestli nevadí že je tam např.3h v kuse. Náš malý je hodně nosící nemá rád ani kočár takže nošení je naše spása
Díky za rady zdravím Míša
Ahoj. Mám Manducu, nosím při horských tůrách - většinou mi dcera (2 roky) na zádech usne:) Nosí se ráda - a i když mám normálně bolavá záda, při nošení v Manduce mě nebolí nic:( Takže za mě doporučuju:)
A k tomu jak dlouho … dokud to tobě a prckovi bude příjemné:) Když se dcera vrtí, tak ji na chvíli vyndám, nechám protáhnout, naložím a jdeme dál:)
Nosit můžeš jak dlouho chceš.
Já taky nosím často - v šátku.
Máťa tam strašně moc rád spí ![]()
Užíváme si to oba dva ![]()
Nosit, dokud to vyhovuje oboum zucastnenym. Driv nebo pozdeji se ti dite vzbudi na jidlo, prebaleni.
souhlas s holkama, doba noseni neni nicim omezena. ditko si samo rekne. kdyz chodime na tury, delame pauzu tak po 2 hodinach.
Děkuji za informace
- zajímalo mě to hlavně z důvodu, že jestli tam usne vícekrát denně zda si nějak nepoškodí záda. Náš prcek je nosící dítě, ale v baby vaku už to na daleké trasy není ,to tak na pospání doma ( rve mi to rameno
) , a v kočárku není rád tak hledám vhodnou aternativu
nosíte některá taky téměř pořád své mimi? ![]()
smichna píše:
nosíte některá taky téměř pořád své mimi?
Tak miminko už jaksi nemám, ale když byl malý, nosila jsem často, pak už jsme jen výlučně nosili.
Teď je to tak půl na půl - už chodí, ale rád si vyškočí ještě na záda.
Ahoj, no zrovna hledam, kdo ma podobny problem. Nemuzu se docist, kolik hodin max. muzu nechat sve dite v Manduce. Ale nekde jsem cetla, ze pry i 8 hodin. Osobne bych byla radsi, kdyby chvili vydrzela napr. na hraci dece nebo tak podobne. Jsou ji 2 mes. Myslite, ze to trochu odezni? ![]()
@KacaSuk píše:
Ahoj, no zrovna hledam, kdo ma podobny problem. Nemuzu se docist, kolik hodin max. muzu nechat sve dite v Manduce. Ale nekde jsem cetla, ze pry i 8 hodin. Osobne bych byla radsi, kdyby chvili vydrzela napr. na hraci dece nebo tak podobne. Jsou ji 2 mes. Myslite, ze to trochu odezni?
Ahoj, já nosila druhou celé šestinedělí v šátku kdykoliv, kdy spala. Celý den, ale bdělou ne. A proč ti nevydrží na hrací dece?
Ve vzpřímené poloze bys ji měla nosit až bude sama sedět. Pokud to budeš dělat dřív, můžeš jí tím poškodit zádové svalstvo a páteř. Dokud sama nesedí, tak ji nos v šátku v kolíbce nebo jiné, nevzpřímené poloze.
Ze začátku je dobré ty vzpřímené polohy (když se s nimi začíná třeba ve čtyřech-pěti měsících) moc nepřepínat, nenosit takto dlouho (později už je to samozřejmě fuk a záleží jak vám to bude oběma vyhovovat, problém je čistě do doby, než se vytvoří dostatečné zádové a krční svaly nebo tak něco)
@Any83 To není pravda. Miminko se „na stojáka“ nosí s podsazenou pánví a to páteř neničí. Ba naopak se nedoporučuje kolíbka kvůli kyčlím.
@avm3 píše:
Ahoj, já nosila druhou celé šestinedělí v šátku kdykoliv, kdy spala. Celý den, ale bdělou ne. A proč ti nevydrží na hrací dece?
No nevim, zkousime. Koupila jsem i polohovaci sedatko, tam se ji zacina pomalu libit, v kocarku je taky v pohode
To jsem moc rada. Ale jsou dny, kdy by chtela jen nosit a nosit a nosit…