Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Maminky, prosím poraďte které nosítko by jste si koupily? Chtěla bych znát pro a proti - vím že tady několik diskuzí na manducu už proběhlo, ale chěla bych konkrétní srovnání Manduci a Cybex 2GO. Malá nosí zatím frejkovu peřinku, tak by mě zajímalo, jestli takové nosítko jí může nahradit?
PS: Šátek nechci - převážně nosítko bude využívat partner a ten by to psychicky nezvládnul a letěl by do koše
![]()
Děkuji ![]()
Manduca, Manduca, Manduca
![]()
Srovnání nemám, protože klokanky (Cybex) nepodporuji a v životě bych si to nekoupila.
Jestli ti nosítko nahradí peřinku netuším, ale vzhledem k tomu, že pozice kyčlí v ergonomickém nosítku je OK, mohlo by to pomoci při nedovyvinutých jadérkách
(možná plácám
)
Manduca, viz. Cappy.
Navíc… viděla jsi někdy v klokance dítě starší než pár měsíců? Já teda nikdy, tipuju, že je to tím, že je nošení v klokance hrozně nepohodlné ![]()
Holky děkuju, ještě jsem koukala že před mým dotazem byl jeden na nějaké Beco, jsem z toho jelen
Jo, nemáte nějaký tip na eshop kde bych manducu sehnala za prima cenu?
Rybko, co je u tebe prima cena?
Myslím, že novou Manducu neseženeš levněji než cca 2500 ![]()
POužité se pohybují kolem 2000.
Tohle je prostě zboží, které moc na ceně používáním neztrácí.
Jinak erg. nosítek je víc druhů - Beco, Manduca, Ergo, Liliputi, Panda, Skaldino, atd.
Více o nošení se dozvíš ZDE
určitě chci nové, právě jsem všude narazila na 2500 a výš, tak jsem si myslela jestli by nebylo někde levnější…?
Ale nevadí, myslím že to za to stojí. Kouknu na ten odkaz, každopádně moc děkuju, zkušenost je lepší než vybírat podle vzhledu ![]()
Jedině manducu - má specialní vložku pro novorozence a určitě tam dítko má „ergonomicky“ zavěšenou páteř. Tzn. není to jako v nosítku, kde ty děti visí za rozkrok.
teda Cappy ty jsi mi s tím odkazem dala, teď už vůbec nevím jaké
![]()
Rybko, manducu lze i půjčit. (Buď přes net, nebo i v kamenném obchodě.) Tak vyzkoušíte a uvidíte.
tak jsem partnera ukecala a pojedeme na For Babies…
snad budu pak chytřejší ![]()
Ahoj, jestli má prťe potíže s kyčlema, tak od klokanek hooodně rychle pryč! Rozhodně ergonomický nosítko. U nás vyhrála Manduca, vybírala jsem fakt poctivě a dlouho. (viz.: https://www.emimino.cz/…na-to-48963/ )
Rampepurna píše:
Ahoj, jestli má prťe potíže s kyčlema, tak od klokanek hooodně rychle pryč! Rozhodně ergonomický nosítko. U nás vyhrála Manduca, vybírala jsem fakt poctivě a dlouho. (viz.: https://www.emimino.cz/…na-to-48963/ )
Rampepurno, super, děkuju, takže Beko ne, ještě jsem koukala v té tabulce na Ergo, to by bylo na ty kyčle v pohodě? Podle toho obrázku v tom prvním odkaze to vypadá že je to podobně vykrojené?? Jsem fakt laik a raději se nechám od někoho navést než vybrat špatně ![]()