Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No…to je opravdu hodně individuální, záleží, kde ten výhřez je, jak je velký, jestli jsou utlačené nervy, jestli se to pokusíš zvládnout konzervativně léky a cvičením, nebo dojde k operaci…každopádně je to běh na dlouhou trať, tak či tak. Mně se to stalo v srpnu, vůbec jsem netušila, co vše mě čeká a co léčení obnáší…dva týdny na neurologii, tři týdny na rehabilitačním oddělení, pak po propuštění domů pokusy to rozcvičit, rehabilitace, zlepšení, zhoršení a tak pořád dokola. Nakonec mě v lednu čeká operace a po ní dlouhá rekonvalescence. Takže je to v řádech měsíců…
Držím palce.
Sama zkušenost nemám, ale tchán je s tímto marodí už téměř rok a půl
Vyzkoušel všechno možné - napřed nějaké laparo, pak fizioterapie, masáže, lázně, léčitele, rehabilitace atd… Přes toto všechno se stav zhoršil a musel stejně na operaci, kde mu nějak ty plotýnky dávali do kupy.. ![]()
@lenajs píše:
No…to je opravdu hodně individuální, záleží, kde ten výhřez je, jak je velký, jestli jsou utlačené nervy, jestli se to pokusíš zvládnout konzervativně léky a cvičením, nebo dojde k operaci…každopádně je to běh na dlouhou trať, tak či tak. Mně se to stalo v srpnu, vůbec jsem netušila, co vše mě čeká a co léčení obnáší…dva týdny na neurologii, tři týdny na rehabilitačním oddělení, pak po propuštění domů pokusy to rozcvičit, rehabilitace, zlepšení, zhoršení a tak pořád dokola. Nakonec mě v lednu čeká operace a po ní dlouhá rekonvalescence. Takže je to v řádech měsíců…Držím palce.
Moc děkuji za odpověď, jen se zeptám jak dlouho ste měla bolesti v noze, kdy se vám to začalo zlepšovat, nebo vás to bolí i nadále, to bych nevydržela
. Mám bolesti druhý týden a v noci nemůžu vůbec spát to je snad nejhorší. Je pravda to, že bolesti zad jsem měla dlouhodobě, nikdy jsem je nelečila, vždy sem si říkala koho záda nebolí. I já vám držím palce ať ste co nejdříve v pořádku.
@Anonymní píše:
Moc děkuji za odpověď, jen se zeptám jak dlouho ste měla bolesti v noze, kdy se vám to začalo zlepšovat, nebo vás to bolí i nadále, to bych nevydržela. Mám bolesti druhý týden a v noci nemůžu vůbec spát to je snad nejhorší. Je pravda to, že bolesti zad jsem měla dlouhodobě, nikdy jsem je nelečila, vždy sem si říkala koho záda nebolí. I já vám držím palce ať ste co nejdříve v pořádku.
Bolesti mám neustále, protože mám utlačené nervy, brala jsem téměř čtyři měsíce opiáty, když došlo ke zlepšení a léky jsem zkusila vysadit, zase se to zhoršilo…teď jsem sice bez opiátů, ale stav se opět zhoršil a je to celkem peklo, tak počítám dny do operace…když tak napište SZ, je to na delší povídání.
@lenajs moc děkuji za odpověď. Dnes opět probděla noc, vůbec sem nespala, asi budu potřebovat silnější léky. Neuroložka mi dala gordius na uvolnění svalstva a na bolesti diclofenac duo a algifenoví kapky. Ve středu jdu na neurologii tak jí řeknu a uvidím co a jak dále ![]()
Ahoj všem, chci se zeptat těch co to potkalo jak dlouho ste byli v neschopnosti s plotynkou a jestli vám pomohla léčba doma. Jsem necelé dva týdny doma, beru léky na vyhrezlou bederní plotenku, bolest v noze je lepší, už se neplazim po čtyřech na záchod a už si na ten záchod i sednu. Větší problém mám v noci, už třetí den bolestí nespím, přes den to v celku jde i když ležím tak to tolik nebolí jak v noci. Jak dlouho trvá bolest než odezní? A jak dlouho ste byli vy, co ste byli v domácím léčení na neschopence? Ještě mě čekají rehabilitace, mám je nejprve dobrat a pak jít do práce?