Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, chtěla bych se optat, jak dlouho je dobré dávat miminku Nutrilon HA? Dr. nám ho doporučila, protože jsem jako malá trpěla na ekzémy, jinak žádné jiné alergie v rodině nemáme.Malý má ale po něm problém se stolicí, bez pomoci se nevykaká.dočetla jsem se že po přechodu na normální nutrilon, tyto problémy dost často pominou. jaké máte zkušenosti vy? Děkuji za rady. Lenka
jestli má problém s kaděním, zkusila bych jiný mlíko, ale taky HA. my jsme s manželem oba alergici, astmatici a doktorka říkala, že máme dávat minimálně do půl roka, ale jinak dokud to naše peněženka zvládne…co nejdýl to půjde. jinak já zkusila nutrilon, nutra defense a nejlíp holkám vyhovuje Beba, po tom nemají problémy s vyprazdňováním. a nebo pokud nechceš měnit mlíko, zkus laktobacílky baby ![]()
Nám dr. vtaky říkala, dávat ho co nejdýl,ale když pominu stránku financí je mi malého líto když se trápí..snaží se seč mu síly stačí a stejně nic, minimálně obden mu musím pomoci rektální rourkou,ale bojím se aby si nenavykl…
Lenka001 píše:
Nám dr. vtaky říkala, dávat ho co nejdýl,ale když pominu stránku financí je mi malého líto když se trápí..snaží se seč mu síly stačí a stejně nic, minimálně obden mu musím pomoci rektální rourkou,ale bojím se aby si nenavykl…
Nechci delat chytrou, ale pokud je mimi jen namlicku, nemusi kakat mnohem dele nez dva dny a je to normalni ![]()
Nase mala kadi jednou co ctyri dny a nepozoruju na ni, ze by se trapila - samozrejme, pokud vidim ze se trapi pomaham DUPHALACEM, alejinak neee
mě doktorka říkala, že pokud dítě nekadí i 3 dny, nic se neděje…nikdy jsem rourkou nepomáhala, spíš jsem dávala ty laktobacílky a vždy se do 3 dnů vykadily holky samy…ale jinak by možná stálo za to zkusit jiný mlíko, každýmu dítku vyhovuje jiný mlíčko. ale chce to nový mlíko zkoušet minimálně dva týdny, aby se to dalo zhodnotit, jak mu vyhovuje ![]()
to on se trápí už po jednom dni, tlačí jak prdlí brečí a nic a když mu pomůžu, je toho pěkná kupa
dr. nám řekla, že když tu rourku nebudeme používat desetkrát za den závislost se neprojeví,ale všechny chytré tetičky a babičky mě straší že projeví…jinak nám taky dr. místo probiotik dala letáček s nějakým heřmánkovo-glycerinovým projímadlem pro děti a to prý kdyžtak taky můžeme klidně použít,ale raději bych nějak docílila,aby mu to šlko samo..
Lenka001 píše:
to on se trápí už po jednom dni, tlačí jak prdlí brečí a nic a když mu pomůžu, je toho pěkná kupadr. nám řekla, že když tu rourku nebudeme používat desetkrát za den závislost se neprojeví,ale všechny chytré tetičky a babičky mě straší že projeví…jinak nám taky dr. místo probiotik dala letáček s nějakým heřmánkovo-glycerinovým projímadlem pro děti a to prý kdyžtak taky můžeme klidně použít,ale raději bych nějak docílila,aby mu to šlko samo..
To pojimadlo se jmenuje EASYLAX - kdyz je krize (mala nekakne sesty den) davam ji to, jinak ji davam Duphalac, krasne ji to upravilo kakani (je prirodni a jen strevami prolitne
)
tak uvidíme asi zkusím možná tu Bebu.na tu jsem slyšela dost chváli, tak snad pomůže i tomu mému raráškovi..Nevíte nedá se třeba trochu levněji sehnat v polsku? Nutrilon prý ano. ![]()
Bebu Ha kupuju na Feedo.cz…kupujeme tam to 900gr balení za nějakých 385,– a jinak je za 499,–, ale na mimibazaru nějaká paní vozí z polska nutrilon i bebu a má to taky levnější…ale nepřišlo mi to výhodnější, než na to feedu…zk us…holkám ta Beba i víc chutná, než nutrilon
a když do toho jednou denně nasypeš ty laktobacílky, tak furt lepší než rourka nebo projímadla ![]()
Lenka001 píše:
tak uvidíme asi zkusím možná tu Bebu.na tu jsem slyšela dost chváli, tak snad pomůže i tomu mému raráškovi..Nevíte nedá se třeba trochu levněji sehnat v polsku? Nutrilon prý ano.
Ja kupuju Nutrilon v polskem Tesine. Baleni 400 g HA 1 me tam vyjde na 180 Kc. Maji i Bebu a Hami.
no je fakt, že ten nutrilon je pěkně hořky a docela smrdí
a ty laktobacílky jsou volně prodejné? v lékárně? může je už 6ti týdenní miminko? mám první tak se v tom moc nevyznám ![]()
laktobacílky jsou normálně v lékárně a jsou pro děti od 1 měsíce. ![]()
ještě. jmenuje se to v polsku stejně jako tady? nutrilon se tam myslím jmenuje jinak,ne? ![]()