Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
nas malyma od sobotního rana teploty. Nejpreve v sobotu do 38,5 bolelo ho cele telo, pridal se kasel, pak i ryma.Nedele, pondeli mel uz kolem 39. Teploty jsou dobre srazit,ale vraceji sepo 6-7 h, dnes teda po noci mel 39,2,ale sirup mel na posled vcera vecer. Nevim zda ho brat k dr., vim ze chripka muze trvat ty tri dny, dnes uz to je tredi den a zlepseni zadne, jen ze se prodluzuji intervaly mezi horeckou. Mam jeste cekat, nebo zajit dnes k dr? Jinak kdyz mu teplota klesne po sirupu, hraje si je ok. Diky.
Mě říkala dr., že klidně mohou být horečky i 5 dní u chřipky. Taky jsme tam po 3. dnech jeli a nic nového nám nedala. Jen mucosolvan na hleny a nurofen na teplotu (Mates má 3 roky).
Syn mel taky skoro pet dni pres 39 a navic mu nesla nicim srazit.
nam dr. radila, ze ze zacatku davat po trech hodinach na stridacku panadol a nurofen a ten 4.den uz by melo prijit zlepseni…
Taky jsme meli skoro tyden teploty kolem 39. vsichni
, trvalo to asi tyden dospelaci v poho,deti kaslou, davali jsme paralen sirup,na noc cipek…Preji rychle uzdraveni ![]()
Holky diky, asi je to nejaky previt at chripka
ja jeste teda pockam.
Já beru dítě k doktorce, pokud po třech dnech nemoci nevidím žádné zlepšení… Takže ve Tvém případě bych osobně ještě dnes počkala a pokud bude teplota znovu, zítra ráno šla.
Ahoj,
naše děti měly u virózy horečky klidně 5 - 6 dní, ale nechávala jsem mezi tím děti poslechnout, jestli to nemají na průduškách.
fragola píše:..přesně tak
Ahoj,
naše děti měly u virózy horečky klidně 5 - 6 dní, ale nechávala jsem mezi tím děti poslechnout, jestli to nemají na průduškách.
jestli se stav aspoň trochu zlepšuje nebo ne. Osobně bych asi k doktorce šla až tak po pěti dnech, kdyby horečky po Nurofenu neklesaly a celkově by dítě nebylo OK.
Ahoj, tak dnes jsme byli bo porad horeckoval a silene kasle. Dostal ATB, mel vyssi CRP, pridalo se mu k te chripce zanet nosohltanu. Dnes odpoledne zas 39,9
Je to des. Davala jsem mu a davam paralen a nurofen sirup a dnes jsem zkusila ty cipky nurofen a fakt zairaji rychleji nez sirup
jen me desi ze mu ta teplota jde porad tak vysoko od soboty. Ale snad se po AT ulevi kdyz ma zanet v tele, jinak prudusky ma ciste rikal dr.
Oživuji diskuzi a jdu se sem poptat…malá od nedele kašel takový produktivní, rýma ale pořádná, takže hleny všude a zvracíme ztoho dnes je uterý a mame stále teploty před chvili 38,4 včera 39.4…teploty se se vrací asi tak po 6-7hodnách
davam studené obklady, paralen…dnes jsem jí chtěla vzít k mudr.,ale nemá sílu ani vstát na zachod je oslabená a auto nemáme, takže bych jí jednu cestu musela tahat pěšky-to by nedala.mate zkušenosti, muže tak dlouho trvat teplota, tekutiny má neustále. na kašel stoptusin. diky za příspevky
@gabki to by chtělo něco na vykašlávání.. Chtělo by to poslechnout, zda už nemá zánět na průduškách. Zkušenost mám, vždycky to bylo na antibiotika.
@Sibyla0 píše:
@gabki to by chtělo něco na vykašlávání.. Chtělo by to poslechnout, zda už nemá zánět na průduškách. Zkušenost mám, vždycky to bylo na antibiotika.
bych se kopla do p…e nejradeji, dnes mi dala vedoucí volno že udelá celý den sama, at jsem z malou, strašně jsem se spletla, když ji po paralenu pookřálo a já si řekla fajn to dáme i bez dr.,jo a je to tady teplota opět…kašel furt…a ja ted přemyšlím…uffff co dřív…díky za radu. stejně bych jí k mudr jak byla slabá dnes dotáhnout nemohla…zítra ráno zaprosím sousedku
@gabki No zas to nepřeháněj, já většinou jdu s malou skoro hned, většinou doktorka nic neslyší, tak dá něco na kašel a do dvou dnů jsme tam zpět a má nález na průduškách
Malá na to docela trpí. To neovlivníš. U nás to začne rýmou a končí antibiotikama. Začala jsem dávat Imunoglukan, teď v pátek zase nudle, tak jsem zdvojnásobila dávku a přidala vit C a nevím jestli je to tím, ale dneska vypadá skoro zdravá. Včerejšek prospala s horečkama. Možná je to jen náhoda, ale opravdu je to poprvé, co jí rýma nesedla na průdušky.