Dát mu antibiotika?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2939
19.3.12 18:45

Dát mu antibiotika?

Zdravím všechny, syn měl od ledna, co jsem přestala kojit, už dvakrát antibiotika. Teď kašle (je bez teplot a rýmy) a Dr. dle poslechu usoudila, že by měl mít zase antibiotika, že je tam zánět… může to Dr. zjistit jen dle poslechu? Nechci mu je dávat zbytečně… díky za informace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
19.3.12 18:47

Dle poslechu? No to nevim…ona nema v ordinaci crp? Od ledna potreti ATB mi uz teda prijde hodne casto :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
19.3.12 18:51

Nase doktorka dle poslechu pozna. Mne posechem diagnostikovala (jako diteti) nekolikrat zapal plic, pote byl pravidelne potvrzen rentgenem.

Příspěvek upraven 19.03.12 v 18:53

• Citovat
  • Upravit
2939
19.3.12 18:52

Crp - to je ten odběr z prstu? Minule mu ho dělala, to zánět měl… ale poprvé a teď mu to nedělala… mě se to zdá taky hodně, naposledy je měl před měsícem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
19.3.12 18:54
Billi píše:
Nase doktorka dle poslechu pozna. Mne posechem diagnostikovala (jako diteti) nekolikrat zapal plic, pote byl pravidelne potvrzen rentgenem.Příspěvek upraven 19.03.12 v 18:53

Poslouchala ho dlouho, to jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
19.3.12 18:58

Z poslechu pozná, že se tam něco děje, ale bez kultivace nepozná, jestli je to bakteriální, nebo virové onemocnění. Většina takovýchto onemocnění jsou virová a antibiotika jsou zbytečná. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
19.3.12 19:53

Taky mě první napadlo, jak dopadlo crp. My dneska byli u doktorky. Poslech čistý, krk prosáklý, horečky a podle crp řekla, že je to jenom viroza. Ale že to u malých dětí většinou stejně dopadne na antibiotika. :nevim: Mám počkat 2 dny a když se nebude lepšit, tak mám dát antibiotika. Ale mě se nějak nechce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
19.3.12 19:58

Nemohl by vám dr doporučit něco na zvýšení imunity? Teď to bude asi začarovaný kruh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
19.3.12 20:03

No asi bych za ní znovu zašla a vyžádala si CRP vyšetření. Zvýšené CRP značí bakteriální zánět a ATB jsou na místě ;)
Určitě bych malému nechala udělat stěry aby se zjistilo zda nemá nějaou tu breberu co by kašel způsobovala :think:

Takhle dávat ATB na slepo, bez CRP a febrílií je trošku podivné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
19.3.12 20:14

Jestli ti je chtěla podle poslechu dát tak tak opravdu něco bude je možné že předtím se nedoléčil uplně a proto se to vrací. Já bych teda naší dr. věřila i bez CRP malej dostal antibiotika taky podle poslechu a k tomu ještě pro jistotu rectodelt kdybi měl potíže. Taky měl od ledna antibiotika 3krát a k tomu dvakrát antibiotika v kapkách do uší ale když je to potřeba tak neváhám.Radši mu dám slabší než potom nakonec skočit na nějakym drijáku dám k nim lactobacili a nevidim v tom problém. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
19.3.12 20:42

Malý měl naposledy CRP v pořádku, dělala mu ho dvakrát, nicméně byl měsíc zahleněnej, celý noci prokašlal, doma už jsme měli vykoupenou půlku lékárny :? a na poslech vždycky hroznej, chodili jsme na kontrolu 3× týdně, takže nám ATB nakonec dala a naštěstí zabraly. Ale měl také čtvrtá v průběhu 4 měsíců :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
19.3.12 21:14

Holky díky všem za info… zatím jsem mu je nedala a jsem pořád trošku nerozhodná..... :? ráno totiž kašlal fakt hodně, ale k večeru už to bylo lepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí