Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny, syn měl od ledna, co jsem přestala kojit, už dvakrát antibiotika. Teď kašle (je bez teplot a rýmy) a Dr. dle poslechu usoudila, že by měl mít zase antibiotika, že je tam zánět… může to Dr. zjistit jen dle poslechu? Nechci mu je dávat zbytečně… díky za informace…
Dle poslechu? No to nevim…ona nema v ordinaci crp? Od ledna potreti ATB mi uz teda prijde hodne casto ![]()
Nase doktorka dle poslechu pozna. Mne posechem diagnostikovala (jako diteti) nekolikrat zapal plic, pote byl pravidelne potvrzen rentgenem.
Příspěvek upraven 19.03.12 v 18:53
Crp - to je ten odběr z prstu? Minule mu ho dělala, to zánět měl… ale poprvé a teď mu to nedělala… mě se to zdá taky hodně, naposledy je měl před měsícem…
Billi píše:
Nase doktorka dle poslechu pozna. Mne posechem diagnostikovala (jako diteti) nekolikrat zapal plic, pote byl pravidelne potvrzen rentgenem.Příspěvek upraven 19.03.12 v 18:53
Poslouchala ho dlouho, to jo…
Z poslechu pozná, že se tam něco děje, ale bez kultivace nepozná, jestli je to bakteriální, nebo virové onemocnění. Většina takovýchto onemocnění jsou virová a antibiotika jsou zbytečná. ![]()
Taky mě první napadlo, jak dopadlo crp. My dneska byli u doktorky. Poslech čistý, krk prosáklý, horečky a podle crp řekla, že je to jenom viroza. Ale že to u malých dětí většinou stejně dopadne na antibiotika.
Mám počkat 2 dny a když se nebude lepšit, tak mám dát antibiotika. Ale mě se nějak nechce ![]()
Nemohl by vám dr doporučit něco na zvýšení imunity? Teď to bude asi začarovaný kruh
No asi bych za ní znovu zašla a vyžádala si CRP vyšetření. Zvýšené CRP značí bakteriální zánět a ATB jsou na místě ![]()
Určitě bych malému nechala udělat stěry aby se zjistilo zda nemá nějaou tu breberu co by kašel způsobovala ![]()
Takhle dávat ATB na slepo, bez CRP a febrílií je trošku podivné ![]()
Jestli ti je chtěla podle poslechu dát tak tak opravdu něco bude je možné že předtím se nedoléčil uplně a proto se to vrací. Já bych teda naší dr. věřila i bez CRP malej dostal antibiotika taky podle poslechu a k tomu ještě pro jistotu rectodelt kdybi měl potíže. Taky měl od ledna antibiotika 3krát a k tomu dvakrát antibiotika v kapkách do uší ale když je to potřeba tak neváhám.Radši mu dám slabší než potom nakonec skočit na nějakym drijáku dám k nim lactobacili a nevidim v tom problém. ![]()
Malý měl naposledy CRP v pořádku, dělala mu ho dvakrát, nicméně byl měsíc zahleněnej, celý noci prokašlal, doma už jsme měli vykoupenou půlku lékárny
a na poslech vždycky hroznej, chodili jsme na kontrolu 3× týdně, takže nám ATB nakonec dala a naštěstí zabraly. Ale měl také čtvrtá v průběhu 4 měsíců
.
Holky díky všem za info… zatím jsem mu je nedala a jsem pořád trošku nerozhodná.....
ráno totiž kašlal fakt hodně, ale k večeru už to bylo lepší..