Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj.Prosím o radu.Malý (20 měsíců) za mnou už asi 4 dny chodí,vyplazuje jazyk,ukazuje na něj a strašně se u toho vzteká..Jeden den dokonce nechtěl ani jíst.Dneska u snídaně mi ho zase ukazal-už bez vtekání a všimla jsem si,že na něm má asi 3 malé krvavé skvrnky-jakoby se kousl,ale každá je na jiném místě a na kousnutí jsou dost malé.V pondělí jdu každopádně k dr.ale chci se zeptat,jestli některá nemáte s tímto zkušenost.Před asi půl rokem jsme měli problémy s afty (o kterých mi zubařka řekla,že malé dítě nemůže mít afty,ale různé jiné plísně a kvasinky).Ale vypadalo to úplně jinak než teď.Předem děkuju za odpovědi
Já bych doporučila Imudon - tuším že je volně prodejný ale nejsem si jistá od kolika let se smí brát - je to tabletka a pomalu se nechává rozpouštět v ústech - je to na snad všechny plísně a problémy v dutině ústní.
Ahoj, dcerka s tímhle má problémy od té doby co měla jednou angínu a při ní se jí udělala na jazyku jakoby velká afta, která se sloupla až do živého. Teď když bývá nachlazená, tak si stěžuje, že ji v tom místě bolí jazyk. (aftu tam pak ješte měla asi dvakrát - vždy na stejném místě, když byla nemocná). To mě nenapadlo, že by to mohla být i plíseň nebo kvasinky
, ani doktorka se o tom nezmínila, prý určitě afta. Ten imudon bych zkusila, jen nevím jestli hned nebo počkat, až si na tu bolest bude zase stěžovat?