Hypertonus a rehabilitace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9378
16.3.12 13:28

Hypertonus a rehabilitace

Ahojky všem, ráda bych se zeptala maminek, které mají zkušenosti s hypertonusem u svých miminek a jejich následnou rehabilitací, na pár věcí. Ve třech měsících byl našemu cvrčkovi paní doktorkou diagnostikován mírný hypertonus a asymetrie. Byla nám doporučena rehabilitace. Na rehábku nám paní fyzioterapeutka ukázala dva cviky, které máme cvičit 4× denně. Chtěla bych se zeptat, jestli máte zkušenosti s tím, že vám cvičení pomohlo a za jak dlouho. No a můj druhý dotaz je, jak poznám, že daný cvik cvičíme dobře? Malý leží na bříšku na kraji stolu, má otočenou hlavičku ode mne, já mu fixuji předloktím hlavičku a zadek a druhou rukou ho mačkám na loktu. Náš malej se po dnu cvičení u toho přestal vztekat a prostě jen tak leží, občas zatne prďku, jak poznám, že nedělám něco špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5052
16.3.12 14:05

Já jsem s dcerou cvičila do 2r. Pokud máš pochybnocti tak volej na rehabilitaci. Dcera se semnou strašně prala a než jsem se to naučila chodila jsem i 2× - 3× týdně,abych se to naučila správně. V podstatě jsem sní dělala to co ty cvičila jsem na zádech a na břiše, další cvik nám přidala komm 6m na boku a pak na kolenou atd. Nakonec jsme cvičily na míči.
Moje dcera je už úplně v pořádku a dohnala svoje vrstevníky dnes jsou jí 3r.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
16.3.12 14:06

Ahoj Hani, dcera měla taky diagnostikovaný mírný hypertonus, ale naše neuroložka řekla, že je jinak šikovná a že ji nechce trápit, že to nevypadá nijak hrozně a že to zkusíme bez cvičení. Takže jsme si s ní jenom hráli na balóně a nosili ji, doporučila nám dělat všechno pomalinku, aby byla co nejvíc uvolněná, takže zpívání, houpání a tak a opravdu se to spravilo sama. Začala se otáčet chvilku později, ale do roka byla naprosto v pořádku a ve 13m začala chodit, teď všechno bez problémů :palec:
Přeju hodně štěstí :kytka:

Edit - neradím Ti, abys necvičila :mrgreen: , jenom přidávám svoji zkušenost. Rozhodně bych zavolala na rehabku a poptala se, jestli to děláš správně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
16.3.12 15:42

Děkuju :-) vzhledem k tomu, že je pátek, tak už tam nikdo není, no a příští týden tam jdeme ve středu, tak pokud to přes víkend bude stejný, tak tam v pondělí zavolám. Já bych byla tak ráda, aby nám to zabralo, mám strach, aby nebyl nějak do budoucna postižený. Ještě jsem se chtěla zeptat, povídali si vaše děti v tom třetím měsíci hodně? Náš malej brumlá jenom když je hodně spokojený a nebo když si s ním povídám já. Jinak je to takový „nemluva“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
16.3.12 15:43

a Fen-fire, vy jste byli na neurologie? Nám rovnou pediatrička napsala rehábko, kde malýmu udělali vstupní vyšetření a převzali do péče, na neurologii nás nikdo neposlal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
16.3.12 17:52
handulinda píše:
a Fen-fire, vy jste byli na neurologie? Nám rovnou pediatrička napsala rehábko, kde malýmu udělali vstupní vyšetření a převzali do péče, na neurologii nás nikdo neposlal.

Jojo, nás pediatrička poslala na neurologii a neuroložka malou vyšetřila a cvičení zamítla, řekla nám to co jsem Ti napsala výš. Pak jsme chodili na kontroly každý měsíc a teď už nemusíme vůbec :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
16.3.12 18:03

hm..to se máte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
16.3.12 19:55

Hani neboj, ten hypertonus se určitě spraví. Kdyby to bylo opačně, bylo by to horší, hůř se cvičí na posílení svalů, než na uvolnění :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
16.3.12 20:14

díky..takovéhle uklidnění, to potřebuji slyšet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
16.3.12 22:39

ahojky.. tak my mame taky hypertonii.. +predilekce pravej strany.. pediater nas poslal na neuro a neuro na rehabko.. tam nam na prvej navsteve dala jeden cvik.. stlacanie bodu ako keby pod bradavkou.. mala pri tom strasne rvala.. az som to skoro spustila aj ja :,( ked sme skusali cvicit doma vobec nekricala namiesto toho sa na mna usmievala a povidala :zed: tak som si myslela ze to delam spatne ale aj napriek tomu som to cvicila dalej tak ako som vedela a pockala do dalsej navstevy (asi 5 dni).. tam sme jej to museli predviest ja i tatinek a povedala ze to delam spravne ze neplace lebo je doma a iba s maminkou tak je spokojna :pankac: tak nam pridala dalsi cvik - v podstate to same akurat na druhej strane a musim jej pri tom drzat rucicku pri tele.. pri tom snad rvala jeste vic :( a horsie je ze pri tom rve jak tur i doma a mne to uplne trha srdce.. tak sa priznam ze necvicime poctive 4× denne ale len 1-2 :oops: a vlastne na to ani nie je 4× cas ked je vonku uz hezky a travime tam docela dost casu..
a k vysledkom.. mala nepokladala jedno ramienko na podlozku takze nemohla ani spinkat normalne na zadickach pretoze sa stale lekala ako nemala stabilitu a po tom tyzdni jedneho cviku sa to spravilo a je stabilnejsia dokonca spinka na zadickach :potlesk: :dance: teraz je problem ze ked je na tych zadickach a zveda nozicky tak ich nema na strede ale naklonene do prava.. preto mame aj ten druhy cvik :pocitac: no uvidime ako dopadneme v stredu na kontrole :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
16.3.12 22:40

takze urcite cvicte vysledky su viditelne po kratkej dobe :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
17.3.12 21:23

Já taky začala nejdřív jen cvičit a až rehabilitační nás poslala na neurologii. Zvedla telefon a domluvila to. Musíš hlavně důvěřovat rehabilitačí. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
18.3.12 10:30

Ahojky, tak my cvičíme třetí den, cvičím poctivě 4× denně 4 minuty a řekla bych, že malej už pase o chloupínek lépe. Už nemá takový „špek“ za krčkem :-) občas tam není žádný. Tak doufám, že to není moje toužebné přání, ale že se opravdu trošinku lepší. Chtěla jsem se zeptat, mám ho pokládat hodně na bříško i když pase špatně? Nebo ho mám nějak opravovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
18.3.12 19:15

hodne na brisko.. ja som si myslila ze ju nemam davat ked spatne pase a rehab povedala ze co najcastejsie nevadi ze to nie je „dokonale“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
18.3.12 19:17

a tie pokroky su urcite naozaj :hug: my sme to tiez mali tak akurat teraz po tom druhom cviku z toho nemam moc dobry pocit :( nevidim ziadne pokroky ani pri tom cviku nerobi ani nahodou to co sa po nej chce tak neviem.. v stredu mame kontrolu tak uvidime.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí