Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tady se to rozjelo…Plzeňačkám..chodíme do Fakultky, protože na Klatovský neberou OZP, k paní Burešový, celkem pohodová ženská. Teda, teď už, ze začátku jsem z ní dobrý pocit neměla..cvičíme 1,5 měsíce a minule nás moc pochválila, jak se malý zlepšil.. dostali jsme i druhý cvik, něco podobného co vy ostatní, taky mu mačkám bod pod prsíčkem, ale malej se u toho hrozně kroutí, absolutně netuším, jak ho udržet..u nás je to stejný, všichni odchází z místnosti. Zatím cvičíme poctivě, ale už jsem měla párkrát nutkání toho nechat. Máme to stejně jako Sárinka, malej je potom hned protivnej a než se vzpamatuje tak jdeme znovu cvičit..cvičím na takové komodě. Ona je nejvyšší z celého bytu, a jak je to nízký,tak já na tom malého neudržím, ten druhý cvik teda cvičím na posteli, bojím se, že by mi malej žuchnul..sotva ho udržím..
markysnb: odkud jsi z Plzně? My přímo z Locháče..
AHOJ holky se Vás pročetla a máme stejný problém, malá se narodila Kp plánovaně ale komplikace měla, a začala mít problémy kolem 8měsíce, kdy pořád jen ležela a nic se jí nechtělo dělat, jen zvedala hlavičku, občas se přetočila a to bylo vše, začali jsme chodit na rehabilitaci na Lochotín, též k paní Burešová, která mi řekla jasně že začínáme hrozně pozdě a že dětská doktorka zanedbala vývoj dcerky, teed cvičíme již měsíc, malá krásně už leze, akorát ještě musíme dopilovat lození dopředu, páč ona chce jen do zadu, jinak paní doktorka Kiliánová řekla že do 4měsíců by mohla i chodit, jinak cvičení se malý absolutně nelíbí, sousedka u nás už dvakrát klepela, mea strach prej co se deje, jak malá řve::-(
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jak jste poznali příznaky hypertonusu u miminka krom toho, že by se stáčelo do klubíčka. Malá mi často zatíná pěstičky, kope nožičkama a u jídla od půlky se tak vrtí…jsou jí dva měsíce…
@Petruse113 píše:
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jak jste poznali příznaky hypertonusu u miminka krom toho, že by se stáčelo do klubíčka. Malá mi často zatíná pěstičky, kope nožičkama a u jídla od půlky se tak vrtí…jsou jí dva měsíce…
as to poznala az neurolozka
sli jsme tam s predilekci a skoncili s hypertonusem…
Malá trpí slabou kořenovou hypergonií, diagnostikováno již v porodnici. Na neuru doktor naopak nedoporučil cvičit, že by se mohla „šprajcnout“, ale musíme co 6 - 7 týdnů na kontrolu, jak se to vyvíjí. Nedoporučil nám ani plavání a cvičení maminek s dětmi až na cca 7 měsících.
Příznaky - házení luku, křečovité pěsti, zatnuté celé paže (nešlo mi malou převlékat). Pořád je trochu zatnutá, ale může to být tím, že je i hodně dráždivá, tak hned „startuje“.
Omlouvám se, nečetla jsem předchozí příspěvky…
Zdravim vsechny
nasi male bude za tyden pet mesicu, narodila se o 14 dni driv, na rehabilitaci chodime od 3 mesice a cvicime vojtovku uz teda skoro dva mesice, porad nam rehabka strida cviky a mam pocit, ze se to spis zhorsilo nez zlepsilo, v tech trech mesicich pasla hribatka tak, ze mela zvednutou hlavu, ale zaklonenou, opirala se o zatate pesticky, ale panev mela dole, ted je absolutne nesabilni, prohyba se a houpe na pupku, pesticky povolily a obcas saha na hracky v dosahu, ale je videt, ze ji to da zabrat, na neuro jsme byli teprve vcera a pry mirna hypertonie a predilekce vlevo
mate nejakou zkusenost s rehabilitacemi v praze? chodili jste nekam k nekomu konkretnimu a byli spokojene? diky moc
Ahoj,
malá trpěla slabou kořenovou hypertonií, asi něco obdobného co u vás, predilekcí ne, a náš neurolog řekl, že v žádném případě cvičení. Je to slabé a prý by se mohlo stát, že malá by se mohla seknout a mohlo by to být daleko horší.
Dnes jsme byly s malou na pravidelné kontrole (tentokrát roční) a neurolog konstatoval, že se vše srovnalo, malá je v naprostém pořádku. Sice jsem k němu měla výhrady, ale asi věděl, co dělá, když nás neposlal cvičit. Já jsem byla pro razantnější postup, ale vyplatilo se čekat.
Jinak když chceme k doktorovi, chodím na tyto stránky: http://www. znamylekar. cz/, kde najdeš každého doktora v ČR, hodnotí ho sami rodiče, takže víš tak nějak, co můžeš očekávat.
Držím pěsti ![]()
Dekuju Silky - za nazor i za odkaz na ty stranky s doktory, to je super.
@wercinkka
tak to máte dobrý, když vám řekla rovnou, že budete takhle rychle chodit
CKP vám stanovili jaké?