Hypertonus a rehabilitace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3890
28.3.12 12:32

ahojky :mavam: som sa tu par dni neukazala.. bolo toho nejak moc.. moc problemov :,(
to kupanie mi ukazali len preto ze som mala ten nadstandard inak by sa na mna vyprdli :D
no tak ty mas podla korigovaneho veku starsieho dokonca :D mna toto nebavi kazdemu vysvetlovat furt.. ze je takmer o mesiac predcasne a deticky sa proste vyvijaju podla toho korigovaneho veku teda veku podla terminu porodu a nie podla toho kedy sa skutocne narodili..
dnes doktorka ze ci sa pretaca.. ja vravim ze este sa nepretaca.. tak na mna cumela a vravim jej ze je predcasne narodena tak ona ahaaa tak to mas teda pravo na skluz a bla bla.. doktorka.. to by snad mala vediet sama z papierov nie?! :pocitac: krava.. inak ty kojis? my sme na umelej od 6 tyzdna davali sme nutrilon extra ale bol faaakt drahy tak som po 4. mesiaci chcela skusit nieco ine.. kupili sme hipp combiotic ze to ma aj tie probiotika a prebiotika tak sme to davali cca 2-3 tyzdne no ale nejak sa jej menili srajdy a dnes ich uz mala zelene + zvraci oblukom a za tyzden pribrala len 80g :,( takze mame zasa skusit nutrilon a ked sa to do 5 dni nezmeni ideme na gastro :,( a dalsia vec ze mali na malle akciu na hipp tak sme kupili najednou 13ks!!! tolko penazi.. ach boze..

k teme :) tehotenstvo som si vooobec neuzila.. pisala som ze som ho mala kazdopadne dost komplikovane ale bolo mnoho chvil ked som si to fakt mohla vychutnat.. a ja ne :D mohla som vyspavat do kedy som chcela vyvalovat sa robit si co len chcem a ja som furt fnukala ze som sama doma a bla bla :D co by som dala aspon za tyzden toho zasa :D
prave ze uz to nikdy nebude prvni.. uz ked budeme zasa tehu tak s prckem a to uz take laazo plaaazo nebude :think:

ja nosim dziny a tenisky :) takmer stale.. len ked idem za muzom do prace tak nahodim kozacky na podpatku 2cm :D wow :mrgreen: my mame taky pejska :hug: pitbullku Summer :) ma 3,5 :) chodime taky do parku hodne s kocarkem a pejskem..

a oblecenie… tak by som to nechala tak ako to mas akurat ten fusak by som odstranila :) resp nechala len spodok ak sa ti da oddelit.. my mame emitex.. a ked je vonku do 10C tak ju teda do fusaku dam ale nad 10uz nee.. to nechavam len ten spodok ale ked je uz nejakych 18C ako bolo pred par dnami tak nedavam ani ten spodok.. no a do toho jej obliekam puncochy + bodycko + zateplene dziny alebo nejake teplejsie teplacky a taky hruby kabatek s kapuckou a este cez nu prehodim fleecovu dečku… cepicku jej do toho nedavam iba ak ma nieco ine a kapucnu tam nema.. to jej dam nejaku tenku cepicku.. a rukavicky uz tiez nedavam… ono v tej korbe nefuka a celkovo nie je chlad ako ked sa my prechadzame volne :) a ma rucicky vzdy teple.. pre istotu to kontrolujem..
dufam ze to pochopis niekedy fakt pisem ako tatar ale nechce sa mi to prepisovat :mrgreen:

noo ja som si neplanovala ostat v Prahe :) tento rok som sa mala bud vratit do skoly alebo pokracovat s kamoskou co som prisla do Californie :) ale co uz… osud to zariadil inak.. a ked uz som otehotnela tu tak sa nebudem vraciat tam odkial som viacmenej utiekla.. ste spolu uz krasne dlho :) to som rada.. my sme spolu 1,5 roka a mame 4 mesacnu Sarinku :mrgreen: :pankac: ono je to na jednej strane dobre ze sa to tak vsetko udialo rychlo ale na druhej nie.. kebysom neotehotnela teraz spolu na 100% nie sme.. ale stalo sa ostali sme spolu niekedy je to fakt tazke ale to as vztah snad aj upevnuje a vzdy si nakoniec povieme ako velmi sa milujeme a ake mame stastie ze mame krasnu dceru :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
29.3.12 12:58

Ahojky, tak jsme dneska byli na rehábku. Malinké zlepšení tam je, samozřejmě jsem necvičila úplně dobře, ale tak ukázáno znovu a za 14 dní opět. Tak nějak doufám, že to zlepšení bude mnohem lepší..
To je mi Sárinky líto, že jí není takhle dobře. Ale nemyslím si, že by to měla z té UM. I když možné je všechno. Někde tady na dikuzi jsem četla, že když je UM a jsou zelené bobína, tak že to může být zánět a nebo alergie. Já zatím plně kojím, takže nás tyhle starosti trochu míjí. A s tím přibíráním jsi mě dostala. Protože náš malej takhle přibírá normálně a nikdo to neřeší :-D. Od kamarádky jsem ale slyšela jak je Nutrilon drahý. Na jak dlouho vám vydrží to jedno balení? No a kdyby malá přeci jenom ten Hipp nesnášela, tak ho zkus tady prodat v bazaru, nebo na aukru. On si ho někdo určitě koupí. Můžu se ti zeptat té kamarádky, jestli by ho nechtěla, ale myslím si, že ta pojede dál v Nutrilonu, jim o peníze moc nejde.
To je vlastně pravda, že my jsme starší :-) tím hůř pro nás, protože malej je dost nešikovnej :-D :nevim: I když včera se začal přetáčet na bříško. Dneska jsem to říkala fyzioterapeutce a ta, že ho mám nechat, i když ideálně to nedělá. Jak vám Sárinka povídá, Vašulka jenom když je hodně pohodově naladěnej, tak si breptá. Trochu nad tím přemýšlím, jestli by si neměl povídat víc. Asi všechno moc řeším :-D :zed:
Já jsem s tím oblíkáním hrozná. Rukavičky jsem teda sundala no :-D ale mám je pro jistotu v kapse u kočárku. Čepičku mít musí, jelikož je úúúúúúúplně plešatej :-D ale má takovou lehkou kšiltovku. No a s tím fusakem, to máš asi pravdu :-D ale já nějak nejsem schopna ho z toho kočárku vyndat. Stejně budu muset, malej mi z toho trochu vyrůstá :-D Je hrozně dlouhej. Jak jste vůbec velký a těžký :-)holčičky prý rostou pomaleji než kluci. Ale když píšeš, že 80g je pro vás na přibírání málo :-D tak to my budem asi drobečci :-)
Zítra jdeme na poslední očkování. To zas bude protivnej. Prvně mu nebylo nic, pak měl reakci na nožce a tak doufám, že do třetice nebude mít teplotu.
My máme labradorku Dorku :-) 2,5 roku :-) pěkný éro. A taky nejdražší pes ve střední Evropě :-D. V roce si rozkousala takový ten provaz na hraní a sežrala ho. V žaludku jí zůstal jeden kus, ve střevech druhej a kdyby do toho nesežrala ještě víčko od flašky, tak umřela. Naštěstí to víčko bylo vidět na rengenu, tak ji otevřeli a přišli na ten provaz. No a do týdne po operaci se jí udělal ve vnitř zánět, takže musela na operaci znovu. Pak jsme chodili 14 dní jenom na infuze. Další měsíc speciální výživa no a každý den od té doby léky. Někdy si říkám, že jsme do toho šli, ale v tu chvíli to člověk neřeší, zaplatí a chce aby byla šmudla ok. Jen je od té doby jak utržená ze řetězu. Fakt mám někdy touhu ji dát pryč, ale pak se na mě podívá těma psíma očima a já si vzpomenu co jsme spolu všechno zvládli a černé myšlenky jsou zapomenuty (někdy zapomenu i na rozkousané boty) :)
Dneska jsem mrtvá. Malej v noci nějak blbnul. Normálně spinká úplně krásně, vzbudí se akorát na kojo a vstává kolem půl deváté a dneska se probral ve dvanáct, v půl jedný, ve dvě, v pět, v půl sedmý…hrozný..doufám, že to byla vyjímka. Já jsem hrozně spavej člověk, jak nemám svých 8 hodin, jsem nepoužitelná. :zed:
Jo lidí míní, osud mění :-) já jsem taky netušila, že zůstanu v Plzni a ono je to tak. Hlavně, když je člověk spokojenej. Jestli to bylo nebo nebylo v plánech je jedno :-)A že se sem tam objeví nějaký mráčky? Kdybychom byli pořád šťastní, tak bychom si to štěstí nevážili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
30.3.12 13:01

Ahojky, tak dneska už paní doktorka řešila, že malej přibírá málo :lol: mám hodně pít, jíst a kojit, kojit, kojit. Za 14 dní na převážení, když bude neklidný, tak příští týden. Jinak příkrm :-( za měsíc přibral jenom 350g. Má 6410 g a 65 cm. Ach jo, já tu UM nechci, já chci kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
markysnb
18.4.12 22:17

ahoj handulindo, jsem taky z plzne a mam ten samy problem s malym co ty. Kam chodis na rehab? Ja do fakultky a jsem z toho na nervy, zadne zlepseni nevidim …

• Citovat
  • Upravit
5473
18.4.12 22:30

Ahoj Plzeňačky, já napíšu jen pro povzbuzení, náš malý měl taky hypertonus, chodili jsme na rehabilitaci do fakultky, fyzioterapeutka byla hrozně fajn, napřed jsme dostali několik všelijakých cviků, které mi moc nešly, prcek nespolupracoval a vůbec, tak jsme to dost flákali, pak jsme dostali za úkol ten cvik, co popisuje zakladatelka v úvodu (Vojtova metoda) a musím říct, že po poctivém cca měsíčním cvičení jsme dostali pochvalu, už jsme to cvičit nemuseli, pak už jsme jen korigovali chybné postupy- motoricky byl pořád spíš napřed, ale dělal to většinou špatně. Takže s chutí do toho… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
18.4.12 22:43

samamama ke komu jste chodili? a v kolika mesicich jste zacli a skoncili? A jaky byl u vas problem? Nas maly ma predilekci a taky zvysenou drazdivost, narodil se skoro o mesic driv, pry se to stava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
18.4.12 22:49

Malý měl taky predilekci a ten hypertonus (narozený v termínu, sekcí), predilekce zmizela hodně brzo. Prvně jsme tam byli, když byly malému 2 měsíce (máme šikovnou pediatričku, hned hypertonus odhadla a doporučila rhc), naposledy myslím v 9 měsících, pak už jen v roce na kontrole u rehab. dr. Tu Vojtovku jsme cvičili intenzívně někdy mezi 5.-6. měsícem. Zaboha si nemůžu vybavit příjmení té fyzioterapeutky, pamatuju si, že byla Mirka, byla hodně mladá, dlouhý blond vlasy, hezká a hlavně fakt milá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
20.4.12 14:40

to se mate ze uz to mate za sebou. A na cem jste doma cvicili? Na kuchynskem stole? Jak mate vysoky a podlozku jakou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
20.4.12 22:15

Cvičili jsme na přebalovacím pultu, ze kterého jsem sundala tu měkkou podložku a dala tam na cvičení karimatku. Nic lepšího jsem nevymyslela, být větší, nevešel by se tam a byla bych v pytli. Kuchyňský stůl máme kulatý, takže na tom by to nešlo, prostě tohle jediné vyhovovalo výškou. Ta fyzioterapeutka říkala, že jedna paní s dítětem cvičila na žehlícím prkně, ale to si moc nedovedu představit, protože malýmu se to cvičení moc nelíbilo, mlel sebou, než jsem ho nastavila do té správné polohy, v té jsem ho musela lehce brutálně přidržovat, takže to chce něco stabilního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
21.4.12 13:13

me se na prebalovak nevejde. Tak cvicime na lince. Stul mame dost nizky. Cvicite pred nebo po jidle? A jak jste to skloubili s dennim rezimem? Je to par minut denne vim, ale byla bych stastnejsi bez cviceni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
21.4.12 21:32

Linka je taky dobrý nápad, protože je taky vysoko. Cvičili jsme vždy těsně před jídlem, protože prcek měl dost reflux a ublinkával klidně i dvě hodiny po jídle, takže abych maximálně zamezila ztrátám, tak před jídlem, za den 4×, takže jsem se snažila začít hned ráno, abych pak před posledním jídlem večer nemusela, nakonec před spaním nám to nedoporučovali, ale když mi do toho přes den něco vlezlo (třeba návštěva dr. apod.), tak holt i večer. Musím říct, že jsem ráda, že jsme cvičili tak krátce, byla to pak hrozná úleva, přeci jen to je pro matku trochu sadistický.
Jo, a vzpomněla jsem si na příjmení té fyzioterapeutky- Venclíková.
Ať to máte taky brzy za sebou a prcek je fit. Jinak samo kdykoli zodpovím další dotazy, budeš- li mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
22.4.12 10:09

take cvicime pred jidlem, kdyz ale maly spinka probudi se hlady a ja ho jeste morduji svlikanim cvicenim oblikanim, to je pak uplne hotovej. Ja jsem se s tim furt nejak nesrovnala a neverim si zda cvicim dobre, na rehabce to jde a doma malej lezi jak prkno a nic, tak mam pak strach, aby mu to vubec pomohlo. Bydlime v bytovce, sousedi jsou asi na vetvi, co tady s prckem vyvadim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
22.4.12 13:21

Ahoj holky :mavam: koukam ze se to tady rozjelo :palec: my sme z Prahy takze „nezapadame“ :nevim: cvicime vojtovku asi dva mesiace a je to des :zed: my sme cvicili na stole v obyvaku ale skoncila som s tym pretoze podlozky sa vzdy ked lezala na brisku chytila a tahalu ju hore dole a celkovo sa to pod nou nejak muchlalo a cele cvicenie nemalo vobec zmysel.. takze teraz cvicime na kraji gauca.. on je taky dost pevny takze v pohode..ked sme zacali prvy cvik bol ok.. len ja som z toho bola par dni mimo kym som si zvykla.. potom prisiel druhy a treti cvik.. to uz bolo trosku moc, takze priznam sa cvicenie som hodne flakala.. nakoniec prisiel 4. cvik a to na obe strany a to uz bol masaker… cele cvicenie trvalo niekedy aj 20minut :zed: a malu to tak rozhodilo ze bola protivna snad cely den.. a kedze sa ma cvicit 4× denne tak mi to prislo ze cely den len cvici papa a spi a medzitym nie je nic :roll: tak som s tym chcela uplne skoncit ale nakoniec sme sa s fyzioterapeutkou dohodli na tom, ze budeme teda cvicit len ten posledny na obe strany, nech som kludnejsia ja aj Sara :hug: takze cvicime dnes treti den a snazim sa fakt 4×.. akurat mam strach ze to nepomoze :nevim: je to cvicenie na brisku, kde jednou rokou drzim hlavicku o podlozku a tlacim bodik pod lokitkem a druhou tlacim protilahlu paticku o podlozku… ked ju polozime na brisko tak nepase ale „plava“ :roll: takze vysledkom ma byt aby sa zacala o tie rucicky opierat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
22.4.12 15:45

ahoj! My cvicime dva cviky mackam bodik pod prsikem malej by mel zvedat nozky _ nedela to. Druhy je ten samy co mas ty ten posledni jen nemackam tu paticku. Malej se u toho krouti silene,napolohovat ho je nadlidskej ukon! Kdyz cvicis na gauci to u male klecis? Nam to proste nejde,jsem z toho zoufala, prije mi,zd misto abych pomahala,tak ho nicim. Vysledek nula cvicime mesic,ald take ne uplne poctive. Kazdy mi rika,jee ty toho nadelas, zacvicis a je to ne. Pritom kdyz zacnu, kazdy odchazi z mistnosti. Navic se mi asi i vratil poporodni splin, protoze nejak nic nezvladam a ziju jen od cviceni ke cviceni, v noci nemuzu spat, furt myslim na to at uz je to v poradku a malej je ok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
22.4.12 16:24

a vy cvicite len kvoli predilekci? mala je taky o mesic driv a mala predilekci.. bola od narodenia vecne na pravej strane.. ale na rehab sme sa kvoli kretenizmu(pardon za vyraz) nasho pediatra dostali az takmer v 4m :pocitac: a nas prvy cvik bol bod pod prsickem.. to je uuuplne super cvik.. pri tom sa mi vzdy doma smiala.. a mozno treti den zacala robit to co mala ale to nie vzdy a fyzio povedala ze to nevadi nemusi ich mat vzdy zdvihnute ale aspon trosku nech zdviha..
a ten druhy cvik je sileny.. ja ju nejak udrzim.. teda tu hlavu a lokitek.. ale tu patu???? to je na tom najhorsie.. ona ma v tych nozickach uz hroznu silu a hrozne tazko sa udrziava pritlacena o podlozku.. no neviem.. ani o tej metode nie som nejak extra presvedcena mozno to bude tiez problem.. uvidim… budem cvicit poctivo do dalsej kontroly a ked sa nic nezmeni tak na to kakam :nevim:
a poznam tie keci ze odcvicis a mas pokoj… ale v praxi to nie je take jednoduche.. ona pri tom nejak extra uz nerve nastastie, pretoze mna to hrozne nici.. mam slabu psychiku no.. ale vzteka se a po cviceni zacne brecet.. a brecii a breciii az kym nedostane flasku :zed: a to ma na tom vytaca uuuuplne najviac :zed:
a jj klecim u ni.. je to v pohode.. a mam mensi strach.. pretoze keby naahodou(co sa dufam nikdy v zivote nestane) spadla, tak je urcite lepsie z gauca ako z linky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí