Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den
Chtěla bych se zaptat na váš názor, dcera 5 let si chtěla koupit nové naušnice, stály 39 kč a byli příšerné ( ale to mimo téma) myslela jsme že do večera něco upadne a bude klid ale vydržely do ted.Takže vytáhla naušnice s bílého zlata za dva tisíce a dala ty hrůzy to bylo v neděli a ve středu chytla spálovou angínu, deset dnů brala atb v sobotu dobrala poslední a v neděli ji měla zpátky tu spálovou angínu takže máme znovu atb ![]()
Dneska si dcera začala stěžovat že jí bolí ouška, tak jsme se jí na to dívala, naušnice v místě kde jsou v uchu úplně černé a z jednoho ouška vypadl hnědý strupovytý huchvalec
okamžitě jsme jí to namazala framykoinem, naušnice letěla do koše a dala jsem jí tam zpět ty původní.
A ted má otázka můžou nekvalitní naušnice způsobit sníšenou imunitu?? nevím jestli jsme to napsala srozumitelně a že tu nebudu za úplného pakoše
ale já už se chytám snad všechno, nikdy jsem nebyli nemocní a ted tohle ![]()
To asi fakt ne. Jediný co může, je zahnisat ucho (to se mě po naušnicích, co nejsou ze zlata většinou stává), ale oslabení imunity asi fakt ne..
Jako že kvůli náušničkám chytla angínu? To asi ne.
Každopádně šunty ji nedávej, švagrovka taky nosila kde co, a pak už jí uši hnisaly i po zlatě, chir oceli atd…
Teď to dcerce čisti lihem a mazej Framykoinem a bude zase dobře.
Jinak první ATB na angínu nemusely zabrat, potvora v krku mohla být resistentní..
![]()
to bych asi neřekla, ale zlato má určitě něco do sebe, je to sice jiný případ, ale moje babička trpěla na hroznou bolest kloubu v zápěstí, a někdo ji poradil, že na té ruce má začít nosit zlato, tak si nasadila snubní prsten po manželovi a bolest se vytratila, ale jen do doby než prsten opět sundala ![]()
Těma náušnicema to asi nebude, oslabení imunity se mi nezdá, to bude asi náhoda, ale se šunt náušnicema mám svou zkušenost, jako malá jsem taky chtěla nějaké cingrlátka a pak mi to hnislalo a bolelo to, prostě co není zlato, stříbro nebo chir. ocel tak mít nemůžu… zlaté pro ní budou lepší, a víš co, dobře že ji ty ouška začly bolet, aspoň bude vědět že ty zlaté jsou lepší… a jak píšou holky, vydesinfikovat a mazat, za pár dní se jí to spraví, jo a jak budeš mazat, tak jí protahuj ty náušničky, ať jí ten stroupek se nepřichytí k náušnici, pak by to mohla strhnout, a hojilo by se to délé
Ona prý teď spálová angína frčí
… náš jája jí taky chytl, a kamarádky holčina taky … je to ![]()
To spíš vypadá na reakci na nikl (nebo něco podobného). Toho je v levných naušnicích spousta. Mě takhle v dětství otékaly uši po čemkoliv s příměsí, snesla jsem, a do teď snesu, jedině zlato nebo stříbro - manželovi jsem se trochu prodražila
.